Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Держава і Політика » 2016 » Октябрь » 3 » 16:03:52

Депутат Євгеній Жабокрицький: «Голова облради Житомирщини викликала недовіру депутатів своєю незадовільною роботою»

03.10.2016, 16:03:52 4387 29 Помилка?Помилка в тексті?
Виділили слово мишкою
і натисніть Ctrl+Enter
Депутат Євгеній Жабокрицький: «Голова облради Житомирщини викликала недовіру депутатів своєю незадовільною роботою»

У ЗМІ зацікавлені особи розповсюджують брехню про те, як проходила позачергова сесія обласної ради і чому змінили керівництво. Аби припинити маніпуляції, ми звернулися за коментарем до ініціатора проведення позачергової сесії обласної ради депутата Євгенія Жабокрицького із фракції “Об’єднання “Самопоміч”.

Він розповів, як тривалий час намагався достукатися до голови обласної ради від імені громади. Цілий рік активно займався створенням територіальних громад на Попільнянщині. Були декілька варіантів добровільного об’єднання. Дві громади встигли провести по всіх щаблях створення, а одну - найбільшу - не встигли.

"Ми подали документи із запізненням на пару годин. І Анжеліка Лабунська принципово висловила свою позицію: “Раз я сказала, до 12-ї години такого-то дня, - значить отак! А ні - хай чекають наступного разу", - каже Жабокрицький.

На робочу групу та на сесію питання не було винесено. Тоді на сесії 21 липня Жабокрицький запитав Лабунську, чи буде позачергова сесія.

"Вона сказала: звичайно, буде, без питань. Я її зберу, якщо треба через пару-трійку днів. Все проведемо!", - веде далі депутат.

Євген, будучи послідовною людиною, почав наполягати, телефонувати голові ради, ходити на зустрічі.
"Було очевидне уникання. Уже на ту хвилину (це було влітку) напряму сказала: “Мені це нецікаво, бо ходить така плітка, що хочуть мене зняти", - каже Євген.

Жабокрицький дзвонив, і коли Лабунська була на лікарняному за кордоном. Після ходінь по муках депутат вирішив сам збирати підписи для скликання позачергової сесії. Однак, за словами Жабокрицького, Анжеліка Вікторівна була впевнена, що він не збере підписів, адже літо, відпустки.

"Я сів у машину, взяв довідник депутата і почав їздити до всіх. Щоб ви розуміли, я витратив три баки солярки для того, щоб познаходити колег з облради. Я їздив у Бердичів, Коростень, по всій області. Багатьох не було на місці. Але я зібрав на ту хвилину 23 підписи. А 24-й отримав пізніше", - згадує депутат.

За словами обранця, члени фракції "Батьківщина" ніби отримали команду ігнорувати Євгена, не виходити з ним на зв’язок. Мовляв, не дай Боже хтось поставить підпис. Однак з “Батьківщини” поставив свій підпис лише Сергій Орлюк. Першою підтримала Жабокрицького його фракція “Об’єднання “Самопоміч”, а також свободівці, радикали та БПП. Ці фракції почали збирати своїх депутатів, аби отримати підписи, які вирішать нагальне питання громади.

Колеги з розумінням поставилися, адже на дворі був уже вересень. І громаду з Попільнянщини конче потрібно оформити в бюджетний рік. Далі представникам громади самим потрібно їхати в Мінрегіонбуд, Мінфін. Не розглянувши питання на сесії, фактично громаду з 13 сіл та інші об’єднані громади лишили б без засобів існування.
Лабунська, каже Євген, звинуватила його в тому, що зібрані підписи є недійсними. Каже, "радила" готуватися до суду, писала різного роду смс. Таким чином вивернула конфлікт зовсім в інший бік. Євген був упевнений в своїх діях, знаючи, що відстоює єдине - інтереси громади.

Подібні маніпуляції та байдужість Анжеліки Лабунської стали останньою краплею, і депутати вирішили збирати підписи для висловлення недовіри. Кажуть, передував цьому рік та відсутність діалогу з депутатським корпусом.

"Ми зробили аналіз роботи з цією головою протягом року. Щоб ви розуміли, за 10 місяців у неї лише двічі були приймальні дні для простих громадян. А мало бути мінімум 10. Крім того, там стоси заяв, які вона повинна була розглянути. Це ж люди кожен день звертаються. Людина забула повністю, чим вона займається. Вона безвідмовна лише в плані пообіцяти. Що ти хочеш чути? Без питань! Треба? Зробим! Візьмеш, отримаєш, подаруєш, купим, побудуєм, запустим!", - пояснює причини зняття голови Євген Жаброкрицький.

За таку позицію Жабокрицького Лабунська, як сама висловилася на прес-конференції, вирішила подати на нього в суд.  У свою чергу Євген запрошує Лабунську на детектор брехні, де готовий разом з неї говорити про те, що відбувалося в облраді. У фракції “Об’єднання “Самопоміч” підтверджують, що було проведено аналіз, який показав негативний результат діяльності очільниці обласної ради. Тому свідомі депутати з різних фракцій консолідовано прийняли рішення переобрання голови заради якісних змін в діяльності обласної ради.

"Ми провели аналіз роботи голови і отримали негативний результат її діяльності. Ми послідовно відстоюємо інтереси громади в обласній раді. І якщо механізм не працює через неякісний менеджмент керівника, то останнього потрібно змінювати. Питання не у прізвищі чи партії, а в підходах в роботі. Необхідно було оновити ситуацію в органі місцевого самоврядування, аби, власне, повернути можливість здійснювати це самоврядування. Аби громада знову могла через депутатів та напряму відстоювати свої права”, - прокоментував голова фракції “Об’єднання “Самопоміч” в Житомирській обласній раді Віталій Ейсмонт.
 
Іван Сіренький
 

Тэги: Самопоміч, Лабунская, сессия облсовета

Схожі новини:


Комментариев: 29
morgan
1 Сергей Сосновский (morgan)   • 16:28:41, 03.10.2016 [Материал]

ах вот где собачка порылась! А дама-то говорила: Заговор, заговор! А ее сняли за некачественную работу!!!! За то, что забыла, чем она должна заниматься! Правда все ровно вылезет. Вот и вылезла!!!
inteligent
2 Степан Куземин (inteligent)   • 16:31:51, 03.10.2016 [Материал]

НИФИГАСЕ! Всего 2 приема провела за 10 месяцев! Горы непрочитанных заяв от народа! Ну прекрасно, конечно же. Она в это время песчаные карьеры ПСЕВДО-АТОШНИКАМ раздавала и леса под бурштын!!! Не когда было о народе думать!
inna34
3 ina vla (inna34)   • 16:58:05, 03.10.2016 [Материал]

Я шокована! Вона каже: мені не цікаві проблеми народу! А громада з 13 сіл могла б лишитися без засобів на життя! Кар"єристка! Нахабка до межі!
sveta77
6 svet la (sveta77)   • 17:49:03, 03.10.2016 [Материал]

да, ей, видать, свои личные вопросы только интересны, а полещуков плевать ей с высокой горы. Потому что правильно было подмечено: что о варяга ждать?!
iva45
4 Iva iva (iva45)   • 17:46:16, 03.10.2016 [Материал]

как она умело выкрутилась!!! Заявление даже написала! А отвечать за год плевания в потолок кто будет??? Отставка отставкой, но еще бы отчет перед народом не мешало сделать! Рассказать, почему она так наплевательски к проблемам жителей области относится
sveta77
5 svet la (sveta77)   • 17:48:00, 03.10.2016 [Материал]

Так она еще и шантажистка, слушайте! А Евгений молодец! Не побоялся - отстоял права народа! На детектор лжи ее, правильно! Пусть ответил, в самом деле!
morgan
7 Сергей Сосновский (morgan)   • 17:51:44, 03.10.2016 [Материал]

Депутаты молодцы, что вопросы громады отстояли, сессию провели! А заодно и такого хренового менеджера убрали. А за новым будем глаз да глаз. Но почему-то лично мне хочется ему верить. Новый глава облрады народ точно будет слушать. Он сам человек из народа и вообще воспитанный интеллигентный. Не то что эта бабетта
Dimyand
8 Місцевий (Dimyand)   • 19:01:01, 03.10.2016 [Материал]

Первые семь комментаторов, что вы такое, из какой жо..ы вы повылазили?
У всех дата регистрации 25.09.
Ни ума, ни фантазии - можно не заглядывая в личку увидеть что один утырок писал.
Я б за такое паливо с вами даже не рассчитался )))

Палишься Женя )))
garold
9 Кonstantin (garold)   • 19:08:26, 03.10.2016 [Материал]

Это антилабутеновская коалиция,видать она по крупному накакала им(ему) в борщ)))))
Dimyand
10 Місцевий (Dimyand)   • 19:11:18, 03.10.2016 [Материал]

Скорее антилабутеновский коалиц )
morgan
15 Сергей Сосновский (morgan)   • 09:03:02, 04.10.2016 [Материал]

она жителям области нагадила!
morgan
14 Сергей Сосновский (morgan)   • 09:02:34, 04.10.2016 [Материал]

ты б слова подбирал, Місцевий! А то пора, я вижу, тебе місце твое показатЬ! Все адекватные люди понимают, что Евгений прав, и для этого никому не надо платить. А вот таким как ты платят, видимо, неслабо, чтобы у вас язык поворачивался такое говорить, защищая эту наглую бабу-Лабу
pravda-2
11 vanda (pravda-2)   • 19:54:49, 03.10.2016 [Материал]

В деякій мірі Жабокрицький вчинив геройський поступок. 99,9% керівників комунальних закладів та управлінь ОДА перехрестились с полегшенням.
laskevich
12 Petro Laskevich (laskevich)   • 22:25:17, 03.10.2016 [Материал]

Жабокрицький молодець! Видно, що дійсно відстоює права людей, а Анджела думала, що далі може крутити людьми , як тільки їй захочеться. Якщо буде судовий процес, то я впевнений, що не на користь Лабунської. Якщо, звісно, суд буде чесним!
inna34
23 ina vla (inna34)   • 11:17:33, 04.10.2016 [Материал]

І на детектор брехні її - правильно!
vox
13 владимир (vox)   • 23:37:42, 03.10.2016 [Материал]

коалиция против Лабунской была бы очередной булькой, если бы не открылись чемоданы шоколадников, первым из которых был...Конечно, Борух! Думайте...
sveta77
20 svet la (sveta77)   • 11:11:58, 04.10.2016 [Материал]

Как вы умеете отвести взгляд от сути вопроса. Тут же в статье четко написано: було проведено аналіз, який показав негативний результат діяльності очільниці обласної ради. Тому свідомі депутати з різних фракцій консолідовано прийняли рішення переобрання голови заради якісних змін в діяльності обласної ради

А вы опять про вселенский заговор! Вас не тошнит от вашего вранья???
1-10 11-20
Оголошення на ЖЖ інфо: