Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Новини України » 2016 » Октябрь » 4 » 08:55:13

Павло Дзюблик привітав освітян Житомирщини та розповів про підвищення заробітної плати. ВІДЕО

04.10.2016, 08:55:13 2940 2 Помилка?Помилка в тексті?
Виділили слово мишкою
і натисніть Ctrl+Enter
Павло Дзюблик привітав освітян Житомирщини та розповів про підвищення заробітної плати. ВІДЕО

Вчителі Черняхівщини отримали парламенські нагороди за працю.

За високі професійні досягнення, наполегливу працю та з нагоди Дня вчителя, за сприяння народного депутата України фракції «Народний фронт» Павла Дзюблика та Міністра освіти і науки Лілії Гриневич, освітяни семи районів області (Брусиліський, Коростишівський, Малинський, Народицький, Радомишльський, Хорошівський, Черняхівський) отримали державні та відомчі нагороди від Верховної Ради України та Міносвіти.

За словами начальник відділу освіти Черняхівської РДА Григорія Сташенка, такі нагороди вчителі Житомирщини  не отримували вже понад 5 років. 

Григорій Сташенко, начальник відділу освіти Черняхівської РДА: «Протягом 5-ти років жодна відзнака ні в нашому, ні в інших районах Житомирської області, на жаль, не була вручена. Але зараз, за підтримки народного депутат Павла Володимировича Дзюблика та Міністра освіти і науки Лілії Михайлівни Гриневич, сьогодні вручені і нагрудний знак «Відмінник освіти» вчительці початкових класів Черняхівської ЗОШ I-III ступенів Лідії Проценко та вчителю історії, методисту відділу освіти Ларисі Мазур вручено нагрудний знак «Василь Сухомлинський». Я вважаю, що це буде дійсно поштовхом та стимулом для роботи інших педагогічних працівників. Також вірю у те, що на наступний рік, наш район та наші освітяни, спрацюють ще набагато краще».  

Павло Дзюблик завітав до районних закладів освіти аби не тільки привітати вчителів з їх професійним святом та вручити нагороди, але й що не мало важливо – поспілкуватися про те, що турбує освітян Житомирщини. Так, найобговорюванішою  темою стало створення опорних шкіл, які мають підвищити якість освіти в сільській місцевості та перевести дітей у кращі умови навчання. За словами Павла Дзюблика, питання створення даних шкіл не було пущено на самотік, адже Уряд ще під керівництвом Арсенія Яценюка, виділив кошти як на придбання сучасного обладнання для класів, так і для вирішення  проблеми перевезення дітей, а саме – закупівлі шкільних автобусів. 

Павло Дзюблик, народний депутат України: «Взагалі, закриття школи, це дуже болісний процес для будь-якого населеного пункту, де ця школа знаходиться. Тому, ще за часів роботи Уряду під керівництвом Арсенія Яценюка, було запропоновано наступне: щоб закривати школу, потрібно знайти гідну альтернативу. Тобто, необхідно знайти центральну школу, забезпечити її автобусами та всім обладнанням, і тільки після цього можна закривати школу. Зрозуміло, що школярі, в освітніх закладах яких не буде автобусів, мультимедійного обладнання та сучасних навчальних класів, просто почнуть переходити до тієї школи, яка цим забезпечена. Тому й виникла ідея опорних шкіл. У тому році, знову ж таки Урядом Яценюка, було передбачено у державному бюджеті близько 200 млн грн на закупівлю необхідного обладнання для опорних шкіл, яких наразі в Україні створено,  а саме – 144. В Житомирській області дані заклади створені, для прикладу, в Коростишівському та Радомишльському районі. Але зрозуміло, що цей процес тільки розпочинається і я сподіваюся, що в наступному році, ми побачимо зовсім інший, якісний рівень освіти, який буде надаватися в опорних школах».

Серед низки обговорюваних питань, була піднята й тема  заробітної плати, яка за ініціативи представника Народного Фронту міністра освіти Лілії Гриневич у 2017-му, має бути підвищена у середньому на 33%.

Павло Дзюблик, народний депутат України: «На наступний рік, за ініціативи депутатів від «Народного фронту» та Міністру від нашої фракції Лілії Гриневич, в бюджеті 2017 року, передбачено підвищення заробітної плати педагогічним працівникам, в середньому на 30 %. Незважаючи на те, що Лілія Михайлівна тільки прийшла на свою посаду, я вірю, що вже у наступному році всі освітяни відчують якісні зміни у середній освіті.  Це пов’язано з тим, що людина, яка прийшла управляти Міністерством освіти і науки, це не особа  «з вулиці», а керівник, який переймався проблемами педагогів величезну кількість часу. Тому сподіваюсь, що спільно нам вдасться вирішити й інші проблеми, які цікавлять освітян».




 
 

 


 


Прес-служба «Народного фронту»

Тэги: награды, Дзюблик, Черняхов, Житомирская область, день учителя

Схожі новини:


Комментариев: 2
Танюша
1 Татьяна (Танюша)   • 18:20:51, 04.10.2016 [Материал]

Депутаты, кроме как по очереди рассказывать о повышении зарплаты, что-то еще могут?
Sams2
2 Александр (Sams2)   • 18:50:58, 04.10.2016 [Материал]

Я не советовал бы радоваться по этому поводу. Возможно, там "повышение" там может произойти так же, как по Минюсту, где весной выдали постановление о "о повышение зарплат без увеличения фонда заработной платы".
Оголошення на ЖЖ інфо: