Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Новини України » 2016 » Октябрь » 26 » 09:32:10

Найбільша громада Житомирщини за перший рік об’єднання реалізовує більше 20 проектів. ФОТО

26.10.2016, 09:32:10 2226 0 Помилка?Помилка в тексті?
Виділили слово мишкою
і натисніть Ctrl+Enter
Найбільша громада Житомирщини за перший рік об’єднання реалізовує більше 20 проектів. ФОТО

На сьогоднішній день найбільша об’єднана територіальна громада у Житомирській області – це Народицька.

Вона існує у межах всього району та об’єднує 16 населених пунктів, серед яких смт Народичі, села Базар, Болотниця, В’язівка, Гуто-Мар’ятин, Закусили, Залісся, Ласки, Межиліска, Мотійки, Новий Дорогинь, Норинці, Радча, Селець, Старий Дорогинь, Сухарівка.

Населення громади – близько 10 тис. жителів.

Житомирські журналісти у рамках прес-туру «Децентралізація в дії», організованого Житомирською ОДА, на власні очі переконалися, що реформа дає свої результати, - повідомляє прес-служба ЖОДА.

Голова громади Анатолій Леончук наголошує: «Об’єднавшись, ми отримали дуже відчутну підтримку від держави: з 56 млн грн, які виділили з державного бюджету на розвиток 9 громад області, Народицька ОТГ отримала 21,7 млн грн».

За ці кошти у Народицькій громаді реалізується 10 проектів у галузі освіти, 4 – у галузі охорони здоров’я, 2 – у культурі, ремонтуються комунальні дороги.

Зокрема, кошти державної субвенції спрямовані на:

  • капітальний ремонт дороги по вул. Юрченка в смт Народичі (100% робіт виконано);
  • капітальний ремонт дороги по вул. Героїв Пожежних в смт Народичі (100%);
  • капітальний ремонт дороги по вул. Молодіжна в с. Норинці (100%);
  • капітальний ремонт приміщення Народицької гімназії (80%);
  • капітальний ремонт приміщення ДНЗ «Сонечко» (70%);
  • капітальний ремонт приміщення Базарської НВК ЗНЗ I-III ст. (70%);
  • реконструкцію котельні Новодорогинської ЗОШ I-III ст. (90%);
  • реконструкцію котельні Народицької гімназії (90%);
  • реконструкцію котельні Базарської НВК ЗНЗ I-III ст. (90%).

Зараз також тривають капітальні ремонти приміщень Селецького сільського будинку культури, фельдшерського пункту в с. Закусили та Базарської амбулаторії загальної практики сімейної медицини, Ласківського сільського будинку культури.

Крім того, із субвенції виділені кошти на підтримку житлово-комунального господарства громади – придбання спецтехніки, автомобілів. У зв’язку з тим, що у Народицькій ОТГ є населені пункти, які знаходяться більше, ніж за 50 км від центру громади, заплановано купити новий пожежний автомобіль і створити місцеву пожежну охорону у с. Базар.

Анатолій Леончук зазначає, що всі проекти мають бути завершені у грудні цього року.

- Не потрібно боятися оптимізації освіти. Сьогодні ми об’єдналися і маємо забезпечити нашим дітям якісну освіту. Для цього необхідно зробити гарні дороги і купити шкільний автобус. Зменшення кількості шкіл дасть можливість створити у них хорошу матеріально-технічну базу, підібрати повнокомплектні класи, гарних учителів. Діти повинні знаходитися у соціумі, навчатися спілкуватися, знаходити виходи з різних ситуацій, а коли у класі по 3-4 учні – це не школа, -  наголошує Голова громади.

За словами Анатолія Леончука, крім підтримки держави, зросли і власні доходи громади. Зокрема, бюджет за 6 місяців зріс на 1,5 млн грн, порівняно з відповідним періодом минулого року.

Вже сьогодні у громаді відчутні зміни від впровадження нової реформи. У садочку і школах тепло, біля них опоряджується територія, згодом жителям буде де проводити культурні заходи.






















Тэги: децентрализация, Житомирская бласть, теробщина

Схожі новини:


Комментариев: 0
Оголошення на ЖЖ інфо: