Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Місто і життя » 2016 » Декабрь » 9 » 13:49:59

Строительство новой троллейбусной линии в Житомире ведется с грубыми нарушениями строительных норм – Гирук

09.12.2016, 13:49:59 6975 19 Помилка?Помилка в тексті?
Виділили слово мишкою
і натисніть Ctrl+Enter
Строительство новой троллейбусной линии в Житомире ведется с грубыми нарушениями строительных норм – Гирук

В Житомире завершается строительство новой троллейбусной линии в микрорайон «Маликова». В настоящее время рабочие уже натягивают контактную сеть. В планах ТТУ уже до конца года закончить строительство и пустить первый троллейбус.

Однако, глава общественной организации «Антикорупційний рух Житомирщини» Владимир Гирук в Блогах на «ЖЖ» пишет, что все не так радужно, как кажется на первый взгляд. По его словам, строительство троллейбусной линии ведется без разрешений и с грубыми нарушениями строительных норм.
 

Перше питання, яке у нас виникло - це ціна. Як сталось так, що на початку вартість робіт була 28 млн. грн., а потім раптом знизилась до 7млн.грн.? Звідки взялась така «економія» незрозуміло. Але будемо вважати це позитивним моментом. На цьому позитив закінчується.

Будівництво лінії ведеться без належним чином затвердженого проекту і без жодного дозволу. Відповідно до Постанови КМ України №557 від 27.04.2011р. будівництво нової тролейбусної лінії відноситься до IV категорії складності і потребує не тільки проекту, а і його ЕКСПЕРТИЗИ, крім того об'єкти IV категорії складності потребують не просто декларування про початок будівництва, а отримання дозволу на такі роботи від Державної архітектурно-будівельної інспекції.

Як ми чуємо з виступів начальника КП «ЖТТУ» Андрія Нечуйвітра будівництво ведеться працівниками КП «ЖТТУ». Відповідно до п.5.5. ДБН В.2.3-18:2007(ТРАМВАЙНІ ТА ТРОЛЕЙБУСНІ ЛІНІЇ Загальні вимоги до проектування), проектування та будівництво об'єктів трамвайних та тролейбусних ліній можуть здійснювати організації та установи, що мають відповідний досвід роботи та ДЕРЖАВНУ ЛІЦЕНЗІЮ. КП «ЖТТУ» такої ліцензії не має.

При проектуванні тролейбусної лінії довжиною 5.5 км. відповідно до ДБН необхідно було передбачити будівництво тягової підстанції, але в «ТТУ» без проведення необхідних розрахунків, вирішили не будувати тягову підстанцію, а підключитися до вже існуючої.

Відповідно до п.8.6.1 та п.9.3.1 вказаних вище ДБН: живильні лінії від тягових підстанцій до контактних мереж у межах міста треба виконувати кабельними виробами, які ПРОКЛАДАЮТЬ У ЗЕМЛІ. Поза межами міста можна прокладати повітряні лінії. В ТТУ для здешевлення будівництва вирішили живильні лінії від тягових підстанцій в центрі міста прокласти на опорах, над тротуарами, де ходять люди, що є грубим порушенням будівельних норм.

Ось таким чином без затвердженого належним чином проекту, порушуючи правила безпеки, для здешевлення робіт, і досягається така економія. Також виникає питання, а за які кошти здійснюється це будівництво? Адже сесія міської ради не виділяла кошти на будівництво цієї лінії і не могла виділити, тому, що для цього потрібен проект, його експертиза, розрахунок економічної доцільності такого будівництва. Нічого з цього не було зроблено. За які тоді кошти КП «ЖТТУ» будує цю лінію? Все дуже просто: ТТУ заявляє, що у них погане фінансове становище, не вистачає грошей на виплату зарплати і на оплату електроенергії і сесія міської ради періодично виділяє мільйони гривень ТТУ. А далі ці кошти використовуються для будівництва тролейбусної лінії з купою порушень закону? Питання звідки беруться кошти залишається відкритим.

Уявимо, що до кінця року ТТУ дійсно справиться і побудує цю лінію. Але існують Правила експлуатації трамвая і тролейбуса, про існування яких, можливо, невідомо ні заступнику мера, ні начальнику ТТУ, але вони відомі іншим посадовим особам ТТУ і є настільною книгою будь-якого технічного працівника. Відповідно до п. 1.8.3 цих Правил: Новозбудовані та реконструйовані об'єкти міського електротранспорту повинні обов'язково прийматися в експлуатацію державними приймальними комісіями. До пред'явлення державним приймальним комісіям об'єкти повинні бути прийняті робочими комісіями, які призначаються наказом керівника підприємства або організації замовника.

П.1.8.5. Приймання об'єкта робочою та державною приймальними комісія-ми оформлюється актами встановленої форми, які підписуються усіма члена-ми комісій та затверджуються органом, який їх призначив. П.1.8.6. Рух трамвайних поїздів та тролейбусів з пасажирами може бути відкрито тільки після остаточного оформлення акта згідно з пунктом 1.8.5 цих Правил.

З огляду на це, є великі сумніви, що якась державна приймальна комісія прийме в експлуатацію об'єкт, який було побудовано без належним чином затвердженого проекту і побудованого організацією, яка не мала ліцензії на проведення таких робіт. Отак і вийде, що гроші на це будівництво будуть витрачені, а тролейбус як не ходив на Малікова так і не буде. І залишиться такий собі пам’ятник непрофесійності або відвертого шкідництва – варіант обирайте самі



Напомним, по словам мэра Житомира, изначально стоимость стоимость подготовки проекта строительства троллейбусной линии в микрорайон Маликова оценивали в 700 тыс. гривен, а само строительство - в 28 млн. Однако, новый начальник ТТУ заказал проект за 200 тыс. гривен, а строительство обойдется лишь в 6,9 млн гривен.

Тэги: строительство, Житомир, ТТУ, троллейбусная линия

Схожі новини:


Комментариев: 19
Provocateur
1 Agent Provocateur (Provocateur)   • 14:02:53, 09.12.2016 [Материал]

З нагоди Міжнародного дня боротьби з корупцією місцеве антикококо докопалося до тролейбуса...
CPTN
2 gg wp (CPTN)   • 14:05:25, 09.12.2016 [Материал]

Ничего нового, всё через ж...
Crespito
3 Hernan (Crespito)   • 14:09:58, 09.12.2016 [Материал]

Да ну, не может быть, таки гарни хлопци, майстры свого дила розробляли все. Як таке може буть?
tverk
4 tverk (tverk)   • 14:22:24, 09.12.2016 [Материал]

Ну если это и правда так, то это большой п....ц.
Ивасик
10 Телесик (Ивасик)   • 16:35:37, 09.12.2016 [Материал]

Пройди кусок дороги от Богунского райсовета (или как там оно сейчас называется) до поворота на Маликова (перекресток Новосенная-Чехова) и посмотри как закопали столбы по обоим сторонам и задумайся, по каким нормативам так делают.
Одних дрючат за нарушения - на других закрывают глаза. Безопасность пешеходов списана на "могут и потерпеть неудобства".
Марио
12 Батхет (Марио)   • 19:20:01, 09.12.2016 [Материал]

Я сегодня смотрел и удивило что линию не давели даже до польского бульвара и кольцевой
Статист
5 Андрей Макаров (Статист)   • 14:42:17, 09.12.2016 [Материал]

Интересно, а в городе остался хоть один человек, ну кроме самого умственно отсталого Ткачука, который верит в то, что эти тупые лузеры способны хоть что-то создать? Обосрать, украсть миллионы , красиво заговорить любую проблему, сославшись на войну, на засуху в Индии и на голод в Африке - это да, а вот подумать о людях - никогда!
RaID
9 Сергей (RaID)   • 15:49:34, 09.12.2016 [Материал]

Звучит как будто бассейн делают у себя на даче, а не троллейбусную линию.
vladislavvashchenko
6 Vashchenko Vladislav (vladislavvashchenko)   • 15:19:19, 09.12.2016 [Материал]

З перших рядків зрозуміло, шо той, хто, пробачте мою французьку, "кидає пред'яви" нічого не тямить навіть в тому, шо говорить. Якщо конкретніше - ціна. Невже так важко розкинути мізками і здогадатись шо 28 млн це вартість лінії разом із підстанцією? Якщо мізки не працюють, то можна загуглить врешті-решт. Ціла купа новин була з цього приводу.
Щодо всіляких норм - не думаю, що прям таки ТТУ винно в цьому всьому. Вони оно понаднормово працюють, щоб таки добудувати цю кляту лінію.
І ще одне. Не знаю, є там той проект чи немає, але, судячи з вищенаписаного, то може пан Гирук просто не хотів його шукати, як вийшло із цінами?
zt_vlad
8 Volodymyr (zt_vlad)   • 15:24:52, 09.12.2016 [Материал]

Ну так треба ж трошки покукарікати типу "ганьба", а то ж якже ж.
KARSTEN
16 Karsten (KARSTEN)   • 08:27:19, 10.12.2016 [Материал]

Якщо проаналізувати цього актівіста Гірука з «Антикорупційний рух Житомирщини», то він займається наклепами з приліпленими не з тої опери документами саме на Ткачука. Певно в нього якісь особисті відносини не влаштовують. А до ТТУ, законності норм 1956року, йому (їм) байдуже. Головне - НАКЛЕП.
Звичайно Ткачук молодий, без освіти"заммера", без досвіду і робить помилки. Але по ділам їх треба судити. А зроблено вже чимало, особливо впорівнянні з минулими мерами і їх замами.
Статист
19 Андрей Макаров (Статист)   • 08:19:36, 12.12.2016 [Материал]

Слушай,Karsten, ну почему мне раз за разом нужно спрашивать у тебя: " Ты дебил?" Почему? Ты явно из "молодой" команды, которую набрал Сухомлин. Ты ведь ни хрена не видишь, не слышишь, а только повторяешь, как мантру как много сделал Ткачук. Его "работу" все оценили, речь сейчас не о том. Пропиарились на линии троллейбуса на Маликова, сделали тяп-ляп и что? А не дай Бог трагедия случится? Вспомните малыша, попавшего под троллейбус, тогда что? Кто ответит? Ты, ублюдочный? Сухомлин? Ткачук? Или дядя Вася, слесарь из ТТУ? Кто? Читайте внимательнее петухи, кукарекающие о том, что не нужно соблюдать нормы, что не нужно никакого проекта. И так сойдёт,да,придурки?
Sunrise
7 Алекс (Sunrise)   • 15:20:47, 09.12.2016 [Материал]

Ну а вам всем хотелось, что бы эта вся бюрократическа дрочня с документами, проэктами, разрешениями затянула постройку новой линии на годы?? Плюс каждый захочет на этом нагреться... Плюс сраные никому не нужные комиссии еще по совковым принципам... Как по мне, все какраз-таки и нормально в этот раз сделали...
А с кем то не поделились или на ком то съэкономили денежек, вот и поднимают вонь!!!
Марио
11 Батхет (Марио)   • 19:18:42, 09.12.2016 [Материал]

Только что біл на маликова и увидел что подвесные тросы протянуты только до поворота, я думал что протянут до проспекта от ул победы и тогда смысл этой линии? По сути оч маленький участочек, не верю что он мог стоить 28 мил..
vovik-zt
14 ВовикЬ (vovik-zt)   • 21:10:26, 09.12.2016 [Материал]

Так то проект еще 85-го года, вот он и наступил, а про дальше - это позже :)))
Sunrise
13 Алекс (Sunrise)   • 20:02:41, 09.12.2016 [Материал]

На11: чет не понял... Там линия заканчивается или просто может еще не успели подвести дальше!?? Я так то думал, что где то на Клосовского будет конечная...
luda-zt
18 Ludmila G (luda-zt)   • 17:27:39, 11.12.2016 [Материал]

Развет там есть место для троллейбуса на Клосовского? Тем более для разворотного кольца. Там маршрутки еле помещаются.
Admiral8
15 Papa (Admiral8)   • 22:46:58, 09.12.2016 [Материал]

Район прокачивается местным депутатом чтобы в Киев выбраться и воровать б0льшими объемами . Все делается для вида а не для людей. Смотрим причины, а не обсуждаем последствия.
1-10 11-11
Оголошення на ЖЖ інфо: