Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Держава і Політика » 2016 » Декабрь » 18 » 17:17:12

На виборах ОТГ в Україні зафіксовані грубі порушення. Заява «Народного фронту»

18.12.2016, 17:17:12 2944 1 Помилка?Помилка в тексті?
Виділили слово мишкою
і натисніть Ctrl+Enter
На виборах ОТГ в Україні зафіксовані грубі порушення. Заява «Народного фронту»

Партія «Народний фронт» заявляє про зафіксовані факти грубого порушення виборчого законодавства дільничними комісіями під час сьогоднішнього голосування на місцевих виборах та звертається до правоохоронних органів з вимогою негайно відреагувати на незаконні дії цих ДВК.

Про це йдеться у розповсюдженій заяві політсили.

Як відомо, саме на сьогодні, 18 грудня 2016 р., за рішенням Центральної виборчої комісії призначено перші місцеві вибори в 143-х новоутворених об'єднаних територіальних громадах. Загалом у грудні мають відбутися вибори у 432-х громадах, частина з яких вже відбулася.

Центральний штаб партії «Народний фронт» сьогодні отримав інформацію про порушення, які суттєво можуть вплинути на результати голосування. Зокрема, зранку у Житомирській області на двох дільницях у Черняхівському районі - у селах Вільча та Вільськ - комісії прийняли протокольне рішення про те, що, оскільки всіх мешканців члени виборчкому знають в обличчя, бюлетені можна видавати без паспортів.

Водночас, на цих дільницях фіксується підозріле раптове зростання явки виборців.

Кримінальний кодекс передбачає за такі дії покарання у вигляді позбавлення волі до 3-х років.

Центральний штаб «Народного фронту» також отримує інформацію про порушення на ДВК в інших регіонах. Зараз всі виявлені факти перевіряються і, у разі їх підтвердження, будуть зафіксовані та передані до правоохоронних органів.

«Народний фронт» також нагадує, що незаконні рішення комісій про видачу бюлетенів без пред’явлення паспортів вже мало місце на виборах 11 грудня. Такі факти були виявлені  громадською мережею «Опора», яка здійснює моніторинг виборів у новоутворених об'єднаних територіальних громадах.

Політична партія «Народний фронт» звертається до членів виборчих комісій з вимогою негайно скасувати рішення, які порушують виборче законодавство, та чітко дотримуватися вимог закону у всіх своїх діях.

«Намагання вкрасти у людей їхній вибір – це злочин проти демократії, Конституції і народу, і за цей злочин доведеться відповідати», - наголосили у політсилі.    

Прес-служба "Народного фронту"


Тэги: нарушение закона, Народный фронт, выборы, ОТГ

Схожі новини:


Комментариев: 1
melan
1 melan (melan)   • 19:15:31, 18.12.2016 [Материал]

представляю какие махинации будут на будущих президентских выборах.
Оголошення на ЖЖ інфо: