Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Держава і Політика » 2016 » Декабрь » 26 » 16:17:00

Житомирські опозиціонери вимагатимуть від влади почути народ, інакше перевибори неминучі     Реклама  

26.12.2016, 16:23:11 3006 0 Помилка?Помилка в тексті?
Виділили слово мишкою
і натисніть Ctrl+Enter
Житомирські опозиціонери вимагатимуть від влади почути народ, інакше перевибори неминучі

Житомирські опозиціонери виступили з заявою про продовження мирних акцій протесту "Справедливість і захист" у наступному році. Про це йдеться у заяві, яку було прийнято 26 грудня під час розширеної Політради Територіальної організації Політичної Партії «Опозиційний блок» у Житомирській області.

«Ганебна практика прийняття парламентом суспільно вагомих рішень в нічний час продовжується. Страх і невпевненість у своїх силах і своїх політичних однодумцях, - це те, що спонукає представників влади діяти кулуарно і хаотично, навіть коли мова заходить про прийняття такого важливого документа, як Державний бюджет.

Державний бюджет повинен вирішувати два основних завдання: підтримувати життя людей на гідному рівні та створювати умови для розвитку економіки. Натомість, більшість пропозицій та поправок, внесених депутатськими фракціями до проекту бюджету, не враховані. Поза увагою Верховної Ради залишився і пакет законів "Справедливість і захист", запропонований Опозиційним блоком. І це, незважаючи на те, що по всій Україні поширюється громадський рух по збору підписів на його підтримку. Лише в Житомирській області в грудні місяці було зібрано понад десять тисяч підписів, що свідчить про обурення людей антинародною політикою влади. Але запропоновані Опозиційним блоком законопроекти навіть не були внесені на розгляд Верховної Ради", - йдеться у заяві.

«В прийнятому Державному бюджеті відсутня стратегія розвитку України – ні в промисловості, ні в сільському господарстві, ні в сфері послуг. Самими «жирними» статтями витрат, як і раніше, є не підтримка реального сектору економіки та створення нових робочих місць, не допомога сільськогосподарському виробнику, а будівництво поліцейської держави зі збільшенням виплат на силовий блок, що загруз в корупції, та дискредитований провалом реформи поліції», - наголосив, коментуючи заяву, народний депутат України, голова Житомирської обласної організації Опозиційного блоку Юрій Павленко.

Політрада Територіальної організації Політичної Партії «Опозиційний блок» у Житомирській області рішуче засудила прийняття антисоціального Бюджету та ще раз озвучила вимоги партії, які підтримали десятки тисяч жителів області своїми підписами: зупинити грабіжницьке зростання цін та знизити тарифи; підвищити зарплати і пенсії; зупинити війну, відновити мир і порядок; відродити промисловість та забезпечити людей робочими місцями; провести реальну децентралізацію: передати фінанси й повноваження регіонам; зупинити розпродаж земель та припинити варварську вирубку лісів на експорт.

 «І у наступному році ми будемо продовжувати збір підпис на підтримку законопроектів Опозиційного блоку. Ми будемо вимагати від влади почути власний народ. Інакше перевибори – і парламентські, і президентські, неминучі», - акцентував Юрій Павленко.

 
Фотографії:
Житомирські опозиціонери вимагатимуть від влади почути народ, інакше перевибори неминучі Житомирські опозиціонери вимагатимуть від влади почути народ, інакше перевибори неминучі

Схожі новини:


Оголошення на ЖЖ інфо: