Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Війна в Україні » 2017 » Апрель » 3 » 17:54:18

Армія, яка встала з колін на війні

03.04.2017, 18:23:18 3573 8 Помилка?Помилка в тексті?
Виділили слово мишкою
і натисніть Ctrl+Enter
Армія, яка встала з колін на війні

В складних умовах, у яких зараз опинилась Україна, перед кожним із нас і державою, в цілому, стоїть ряд першочергових для вирішення завдань, від виконання чи не виконання яких залежить майбутнє країни.

У порівнянні із минулим, зараз армія змінилась – і змінилась у кращу сторону. До Збройних Сил постійно надходить нова сучасна або ж глибоко модернізована за останніми військовими стандартами техніка, у бойових умовах постійно відточуються тактичні аспекти ведення бойових дій. По-суті, за три останні роки наша армія знову піднялася з колін та відновила свою бойову готовність. На жаль, все це на фоні війни на Сході, яку північний сусід і не думає припиняти.

Однак, на фоні успіхів не обходиться без проблем та, незважаючи на не досить конкурентне на ринку праці грошове забезпечення (у порівнянні з ризиками для життя при проходженні військової служби і роботою в цивільному житті), військові сумлінно виконують свої обов’язки. Але знову ж таки питання у кількості та якості підготовки громадян, що поповнюють армійські ряди. З 1 квітня розпочинається призов українців на строкову військову службу. Відповідно до законодавства за оповіщення призовника – майбутнього військовослужбовця Збройних Сил України, відповідають місцеві органи влади. Однак у зв’язку зі створенням територіальних громад, у них фактично відсутня відповідальність за невиконання завдань щодо оповіщення призовників, та зацікавленість у заходах, що проводяться військовими комісаріатами. Досить дієвим способом є створення батальйонів територіальної оборони, які у разі потреби могли б стати на захист конкретного регіону, фінансувати такі підрозділи мали б місцеві органи влади, втім подібні витрати місцева влада на себе брати не поспішає.

Вирішення цих та багатьох інших питань потребує консолідації суспільства та всебічної підтримки населенням Збройних Сил України. Розуміння того, що ми ведемо боротьбу з жорстким, сильним та безпринциповим ворогом, який найменші наші помилки буде використовувати на свою користь. Тому всім нам потрібно зрозуміти, що захист власної країни – це не лише справа військових. Зараз мобілізуватись повинен кожен із нас – військовий на фронті чи у своїй частині, чоловіки, які можуть і вміють воювати повинні прийти до військкоматів. Коли працівник військового заводу почне думати не про зарплатню, а людей, які користуються його технікою, то і звичайний цивільний забуде про вислів «моя хата зкраю», адже Путін і компанія в принципі не залишать ніякої хати.

Ще однією важливою передумовою створення потужного війська у країні, яка знаходиться у стані неоголошеної війні, є створення військових судів, адже кому як не їм розуміти специфіку війни і приймати адекватні до нинішніх реалій рішення.
 

Система прокричала: “Відновити військові суди” і це підтримав Президент


Останньою краплею відновлення військових судів став неординарний випадок - вирок цивільного суду, який засудив генерал-майора Віктора Назарова до ув’язнення на 7 років.

Нагадаємо, військові суди, які діяли в Україні з 1991 року, були ліквідовані згідно Указу президента України від 14 вересня 2010 року за №900/2010 «Про ліквідацію військових апеляційних та військових місцевих судів».  

Відтоді  пройшло немало  часу та безліч ситуацій, коли судді загальних судів приймали рішення не побувавши у шкурі військовослужбовця, а часто — й в умовах бойових дій. І сьогодні — це як ніколи актуально, адже тоді, коли кулі противника летять над головою і життя українців вісить на волосинці тільки військовий може прийняти миттєве вірне рішення. Рішення від якого залежать долі інших — тих, хто залишився у живих і тих, хто ще чекає народження. 

Основною задачею Збройних Сил України в умовах проведення антитерористичної операції є виконання першочергових заходів із захисту територіальної цілісності та недоторканості нашої держави.  Велика кількість справжніх патріотів - свідомих громадян прийшли до лав Збройних Сил, аби  із честю та гідністю виконувати свій конституційний обов’язок -  захищати Батьківщину. Для них не існує перепонів,  їх не лякають труднощі, грошове забезпечення та інші аспекти нелегкої військової долі. Їх не зупиняють ризики для життя, адже бійці розуміють, що ведуть боротьбу з жорстким, сильним та безпринциповим ворогом, який найменші наші помилки буде повертати на свою користь.

Таким прикладом сьогодні є засудження генерал-майора Віктора Назарова. Вирок суду загальної юрисдикції пригнічує авторитет Збройних Сил України та його керівництва, вносить розкол в суспільство та створює прецедент правової незахищеності  військовослужбовців. Сьогодні тільки лінивий не обговорює  прийняте  судом рішення. Думки військових сходяться в одному “тільки військові суди можуть дати однозначну оцінку того, що відбулося на фронті”, оскільки  кому як не їм реально оцінити ситуацію на передовій.  

Приведемо декілька висловлювань офіцерів.

Перший заступник командувача високомобільних десантних військ Збройних сил України Юрій Содоль заявив на сторінці Генерального штабу в Facebook.
 

"Складається враження, що комусь потрібно послабити зараз, в цей непростий час, наші Збройні Сили, коли вибивають з обойми таких генералів як Назаров", - наголосив Содоль. На його думку, подібні дії спрямовані на те, щоб відбити бажання у офіцера, приймати рішення. "Якщо подивитися з іншого боку, тоді що, треба було не приймати рішення, не посилювати угруповання, яка захищала Луганський аеропорт? Залишити тих людей, які такі ж батьки, діти, такі ж громадяни України, напризволяще? Я не згоден і не розумію таке рішення суду ", - підкреслив Содоль. Він також додав, що для того, "щоб оцінювати діяльність людини, потрібно як мінімум побувати в його" шкурі ".


Герой України майор Євген Межевікін командир 1-го танкового батальйону 1-ї окремої танкової бригади: "Більша частина рішень, яка була прийнята у період, коли я виконував ті чи інші задачі, була прийнята мною особисто, на свій страх і ризик... Зараз багато командирів замислюються, чи виконувати задачу, чи ні, оскільки вони не знають, які наслідки будуть після прийняття рішення".

Координатор групи "Інформаційне опір" Юрій Карін впевнений в тому, що вирок Віктору Назарову стане деморалізуючім фактором для вищого офіцерського складу Збройних сил України. "Не можна під час війни судити генералів. Відстороніть від посади, переведіть на нижчі посади..., але ні в якому разі не можна дискредитувати вищий офіцерський склад", - заявив він.

Тому і Президент України Петро Порошенко на своїй сторінці у Фейсбук зазначив, що планує запропонувати відновлення спеціальних військових судів відповідно до існуючих міжнародних практик, адже оцінювати дії командирів у бойовій обстановці повинні військові спеціалісти, військові експерти і військові судді, а не цивільні, оскільки за умов сьогодення і особливого періоду в країні одним із головних гарантів незалежності є її Збройні Сили та інші силові структури, які захищають свою Батьківщину.

Зовсім не хочеться образити цивільних, а особливо матерів, сини яких не повернулись додому, але ж російські “Гради” не обирають в кого поцілити...

Прес-служба Житомирського ОВК,
Житомирський військовий комісар Андрій Матвієць

Схожі новини:


Комментариев: 8
viewer
1 Name Surname (viewer)   • 19:03:50, 03.04.2017 [Материал]

Стаття написана за принципом "ворон ворону око не виклює".
Хто такий Назаров і про передумови збиття Іл-76 в Луганськом аеропорту у 2014-му думаю всі зможуть ознайомитись самостійно.
viewer
2 Name Surname (viewer)   • 19:09:20, 03.04.2017 [Материал]

І ще, не треба прикривати геройством одних діяльність інших

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1831896820360441&id=100006204226091
viewer
3 Name Surname (viewer)   • 19:26:39, 03.04.2017 [Материал]

---Останньою краплею відновлення військових судів став неординарний випадок - вирок цивільного суду, який засудив генерал-майора Віктора Назарова до ув’язнення на 7 років.---

Я тут задам ритоичне питання, а коли саджали в тюрму пачками добровольців першої хвилі, то чомусь я таких заяв від воєнкомів не чув.
Лише коли посадили генерала.
Чому ж так?
Sunrise
4 Алекс (Sunrise)   • 20:29:15, 03.04.2017 [Материал]

Бред полнейший! Армия деградировала еще больше. Вояки бухают на синий цвет. Продолжается раскрадание, пайков, топлива и т.д.
snova
5 oleg (snova)   • 20:37:52, 03.04.2017 [Материал]

фееричній бред
Шурин
6 Aleksandr (Шурин)   • 21:31:47, 03.04.2017 [Материал]

НАТО будет трепетать в ближайшие годы и само будет проситься стать нашим союзником)))
Berserk80
7 Che (Berserk80)   • 00:57:17, 04.04.2017 [Материал]

Сколько боевых самолетов/вертолетов летает над зоной АТО?
Сколько кораблей Украины сейчас ходят под Андреевским флагом?
Сколько боеприпасов и каких бабахнуло недавно на одном из самых крупных военных складов?
Сколько желающих сейчас идти по срочке в армию(учитывая, что даже здесь на сайте, всяких гопников стараются наказать отправкой в АТО)?
Сколько патронов для ВСУ производит Луганский патронный завод?

Поднимается с колен? Серьезно?! Не ну реально кто в это верит? Переубедите меня.
ANB
8 Alexandr (ANB)   • 06:21:52, 04.04.2017 [Материал]

Цілком згодний, але потрібні не лише війсково-цивільні суди, але і військові трибунали! За 49 життів дали 7 років, а за тисячі життів (розстріл бригад ЗСУ з-за російского кордону, Савур Могила, Іловайськ...) жодних висновків... Війна є війна і смерть невід'єма її частина, але всі випадки мають бути розслідувані і зроблені висновки на основі яких здійснені заходи з мінімізації поразок і жертв в подальшому! А у нас навіть в умовах агресії, відсутня ідеологія спрямована на єднання і патріотизм народу...
Оголошення на ЖЖ інфо: