Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Гроші і Економіка » 2017 » Апрель » 4 » 10:45:58

Ткачук назвал причины, почему «Укрзалізниця» сократила количество электричек Житомир–Киев

04.04.2017, 10:45:58 4303 6 Помилка?Помилка в тексті?
Виділили слово мишкою
і натисніть Ctrl+Enter
Ткачук назвал причины, почему «Укрзалізниця» сократила количество электричек Житомир–Киев

«Укрзалізниця» сократила количество электричек Житомир – Киев из-за отсутствия компенсации за льготников, на перевозку которых необходимо 3,5 млн грн в год.

Об этом в соцсети Facebook написал заместитель городского головы Житомира Дмитрий Ткачук.
 

«Вчора багато мешканців Житомира були неприємно розчаровані не скориставшись послугами електрички. Без будь-яких попереджень УкрЗалізниця скоротила ранкові рейси в понеділок. Озвучена коростенською філією версія, що це рішення з Києва і причина: мала кількість пасажирів. Насправді ж, нерентабельними пасажирські перевезення на залізниці були завжди і це ні для кого не стало новиною. Але є інші пояснення», – отметил заместитель мэра.


По словам Ткачука, основная проблема в перевозках – отсутствие компенсаций за льготников, второй год подряд из госбюджета нет никаких субвенций.
 

«Скасування окремих рейсів, відмова запускати дизель-потяги для дачників - це форма тиску для того, щоб з міського бюджету почали оплачувати вартість проїзду пільгових категорій громадян. Ціна питання майже 3,5 млн грн на рік. І це лише по залізниці. Для порівняння: ЖТТУ не доотримує компенсації за перевезення пільгових категорій громадян на суму 60 млн грн. щороку. Подібні проблеми існуватимуть доти, доки не припиниться політика популізму в державі. Не можна мільйонам людей обіцяти пільги і не оплачувати, стравлюючи користувачів послуг і їх надавачів», – сообщил Дмитрий Ткачук.


Напомним, с мая 2016 года было возобновлено курсирование электрички Житомир-Киев. С 26 марта электропоезд «Житомир-Киев» перешел на весенний график и ходит только два дня в неделю.

Тэги: Житомир-Киев, электричка, Укрзалізниця, льготники

Схожі новини:


Комментариев: 6
viewer
1 Name Surname (viewer)   • 13:12:53, 04.04.2017 [Материал]

-- Подібні проблеми існуватимуть доти, доки не припиниться політика популізму в державі.---

Повністю згоден, інакше у нас буде бардак

http://tyzhden.ua/Politics/161945
pushistik11
2 Пушистик (pushistik11)   • 14:43:24, 04.04.2017 [Материал]

Ага. Туалеты в плацкарту за миллион покупать - выгодно. Тяга в Житомир - не выгодно. Хотя что с поляков возьмёш.......
krasapeta
3 krasapeta (krasapeta)   • 15:30:49, 04.04.2017 [Материал]

це все не правда...зменшення кількості поїздів виникло через збільшення з\плата начальника Укрзалізниці до 1,5 млн доларів на місяць...читайте засоби масової інформації..довідково- з\п керіника нафтогазу 2 млн.грн.,в мічяць.,з\п керівника ДП "Укрспецпостач" 1,5 млн грн. Слава Україні!
pasha_zt
4 Pasha (pasha_zt)   • 19:35:02, 04.04.2017 [Материал]

Вот же сцуко, на одной плитке 3+ лямов на№издили, а тут нате вам ДЕНЕГ НЭТУ.
Cobalt
5 Cobalt (Cobalt)   • 20:16:55, 05.04.2017 [Материал]

"...Повністю згоден, інакше у нас буде бардак..."
Будет?! Да он есть, бля, уже не первое десятилетие !!!
va-romanko
6 Vadim Romanko (va-romanko)   • 23:30:00, 09.04.2017 [Материал]

Я не знаю, як електропоїзди зараз їздять, але коли електропоїзди пустили вперше, років десять назад, я спробував на ньому з Києва до Житомира доїхати. Я взяв паспорт, інакше до електропоїзда не пускали, та з великим запасом в 1 годину до поїзда поїхав на вокзал у Києві. Квитки на електропоїзд "з комфортом" продавалися в тих же касах, що і квитки на міжміські поїзди. Кругом були величезні черги, які майже не рухалися. Постоявши з півгодини в черзі я зрозумів, що я не зможу таким чином попасти на цей чудо-поїзд. Тоді я прикинувся мамою з дитиною, та зміг чудом придбати квиток у пільговій касі. Поки чимось будуть "керувати" величезні зграї безвідповідальних чиновників, тими речами люди будуть користуватися тільки у випадку монополії, як з залізницею. Звісно, що нормальні люди таким транспортом користуватися не будуть. Пільговики тут не причому, просто окрім них в цих поїздах ніхто не їздить.
Оголошення на ЖЖ інфо: