Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Новини України » 2017 » Апрель » 7 » 10:48:47

Які рішення прийняли депутати на 10-й сесії Житомирської обласної ради

07.04.2017, 10:48:47 3712 0 Помилка?Помилка в тексті?
Виділили слово мишкою
і натисніть Ctrl+Enter
Які рішення прийняли депутати на 10-й сесії Житомирської обласної ради

Учора, 6 квітня, депутати Житомирської обласної ради розглянули 70 питань повістки дня 10-ї сесії.

Про це повідомляє прес-служба обласної ради.

Так на початку роботи депутати проголосували за звіт голови облдержадміністрації Ігоря Гундича про виконання програми економічного і соціального розвитку області на 2016 рік та заслухали інформації керівників прокуратури області і ГУ Національної поліції в області щодо діяльності роботи відомств у минулому році.

Також прийняли рішення про зміни до обласного бюджету на 2017 рік, по якому пропонується розподілити 57 млн грн вільних залишків на всі галузі області.

Сесія обласної ради затвердила кошторис витрат обласного фонду охорони навколишнього природного середовища на загальну суму майже 18 млн грн. Планується витратити понад 1,6 млн грн на будівництво напірного колектора господарсько-побутової каналізації м.Андрушівка, 2,5 млн грн – на реконструкцію та технічне переобладнання очисних споруд каналізації у смт Ємільчине, по 1 млн грн - на технічне переоснащення із заміною аварійного обладнання каналізаційно-насосних станцій у м.Малині та смт Попільні, 1,7 млн грн – на будівництво полігону твердих побутових відходів у м. Новограді-Волинському (другий пусковий комплекс) тощо.

Також прийнята програма розвитку дорожньої інфраструктури і фінансування робіт, пов’язаних з будівництвом, реконструкцією, будівництвом та утриманням доріг на 2017 рік. У рамках програми передбачено спрямувати на ці заходи майже 65 млн грн, з яких 57,6 млн грн – кредитні кошти, 6,6 млн грн – з обласного бюджету, 300 тис грн – з державного  бюджету. За ці кошти планується побудувати міст через р. Ірша в с. Рижани, відремонтувати дороги Васьковичі-Шепетівка та Глибочиця-Станишівка, а також придбати пересувний пункт габаритно-вагового комплексу.

Розглянули депутати й кадрові питання. Зокрема, призначили генерального директора Житомирського академічного українського музично-драматичного театру ім. І.А. Кочерги Наталію Ростову, а також переуклали та внесли зміни до контрактів з директорами окремих комунальних закладів. Також прийнято рішення про дострокове розірвання контракту з директором Бердичівського медичного коледжу Володимиром Клименюком.

Серед іншого депутати змінили склад деяких постійних комісій. До постійної комісії з питань екології, охорони навколишнього середовища та використання природних ресурсів обрано Наталію Рибак та Віктора Мельника, якого у свою чергу виведено зі складу постійної комісії з питань соціально-економічного розвитку регіону, інвестиційної діяльності, середнього і малого бізнесу, будівництва, транспорту та зв’язку.  

На сесії також представлено нового депутата Сергія Грищенка фракції «Українське об’єднання патріотів «Укроп»», який замінив Рустама Раупова.

Окрім цього, депутатський корпус прийняв низку звернень до вищих органів влади - підвищення мінімальної пенсії, про скасування мита на ввезене в Україну нове обладнання для підприємств, про скасування абонплати за постачання газом.

Фоторепортаж з сесії обласної ради можна переглянути тут.


Тэги: Житомирский областной совет, решения

Схожі новини:


Комментариев: 0
Оголошення на ЖЖ інфо: