Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Гроші і Економіка » 2017 » Апрель » 10 » 14:19:43

Борислав Розенблат: Ми маємо зберегти електротранспорт для житомирян     Реклама  

10.04.2017, 14:19:43 2853 1 Помилка?Помилка в тексті?
Виділили слово мишкою
і натисніть Ctrl+Enter
Борислав Розенблат: Ми маємо зберегти електротранспорт для житомирян

У листопаді 2015 року уряд Яценюка скасував пільгові тарифи на електроенергію для міського електротранспорту. Постанова почала діяти з 1 січня 2017 року. Раніше комунальні підприємства платили за тарифами, встановленими для населення. Відтепер їм доведеться платити за тарифом комерційних фірм.

«Це рішення може призвести до того, що тролейсбусно-трамвайним управлінням доведеться підвищувати вартість проїзду, чого робити не можна», – говорить народний депутат України Борислав Розенблат. З проханням переглянути тарифну політику він звернувся до прем’єр-міністра Гройсмана:

«У трамваях та тролейбусах їздять пенсіонери, школярі, студенти. Їм так дешевше. Житомирське трамвайно-тролейбусне управління за рік перевозить 45 мільйонів пасажирів. Проте, міський електротранспорт не є прибутковим, бо 65% його користувачів – пільговики. Трамваї та тролейбуси вже старі і на їх ремонт треба багато коштів, а інвестицій немає. Цей вид транспорту постійно перебуває не межі виживання. А тут доведеться ще й непідйомні суми віддавати за електроенергію! Це банкрутство! Якщо уряд не підтримає цю ініціативу, українці, в тому числі житомиряни, можуть залишитися без дешевого і екологічного транспорту», – говорить Борислав Розенблат.

Народний депутат підготував відповідну поправку до Закону України про міський електричний транспорт, а також звернувся до своїх колег з проханням підтримати його ініціативу:

«Це загальноукраїнська проблема. Пільгові тарифи на електроенергію для електротранспорту відмінили по всій Україні. Тому я прошу моїх колег народних депутатів подумати про своїх виборців і так само звернутися до Кабміну, а під час голосування підтримати поправку до закону. Я впевнений, що відновлення положень Постанови №881 щодо тарифів для міського електричного транспорту є можливим та цілком доцільним», – наголошує Борислав Розенблат.



Тэги: электроэнергетика, Розенблат Борислав, электротранспорт

Схожі новини:


Комментариев: 1
Berserk80
1 Che (Berserk80)   • 19:39:10, 10.04.2017 [Материал]

https://youtu.be/LanFvpgFXFk
Оголошення на ЖЖ інфо: