Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Місто і життя » 2017 » Апрель » 25 » 14:59:50

Фирма, ремонтирующая тротуары в центре Житомира, уже несколько месяцев судится с горсоветом

25.04.2017, 14:59:50 4197 11 Помилка?Помилка в тексті?
Виділили слово мишкою
і натисніть Ctrl+Enter
Фирма, ремонтирующая тротуары в центре Житомира, уже несколько месяцев судится с горсоветом

Как уже сообщал «Журнал Житомира», львовская фирма, которая занимается реконструкцией тротуаров в центре Житомира, в феврале подала в суд из-за отказа мэрии оплатить работы.

24 апреля в Житомире состоялось очередное слушание по иску ООО «Ви. Ай. Пи. Строительная компания» к Житомирскому городскому совету. Об этом сообщает депутат Богунского райсовета Николай Чередник.
 

«Відбулося чергове слухання по справі за позовом львівської компанії ТОВ «Ві. Ай. Пі. Будівельна компанія» до Житомирської міської ради. Сторони неодноразово заявляли про намір укласти мирову угоду. Саме з цієї причини слухання справи переносили декілька разів. Нарешті 24 квітня справу почали розглядати.

В ході судового розгляду стало зрозуміло, що у ТОВ «Ві. Ай. Пі. Будівельна компанія» не лише некомпетентні будівельники, а й юристи, які не знають процесуального кодексу. Намагалися забрати свій позов під час розгляду справи. Суд декілька разів просив зіслатися на норму, за якою таку дію можливо зробити. Навіть зробив перерву, щоб представник ТОВ «Ві. Ай. Пі. Будівельна компанія» змогли підготуватися. Але вони так і не змогли зіслатися на таку норму.

Хочу наголосити, що саме на початку розгляду справи позивач відразу захотів забрати позов! Зі сторони виглядає дивно. В чому ж причина такої поведінки ТОВ «Ві. Ай. Пі. Будівельна компанія»? Під час розгляду справи представники позивача так і не спромоглися підтримати позовні вимоги. Не змогли надати документів про підтвердження заборгованості міської ради перед ТОВ «Ві. Ай. Пі. Будівельна компанія», виконаних роботів тощо», – отметил Чередник.


По его словам, обе стороны уже не впервые пришли в суд не готовыми к процессу и без документов, которые суд пытается получить от сторон уже второй месяц.
 

«Суд був досить цікавим, без посмішки слухати виступи ораторів з міської ради та ТОВ «Ві. Ай. Пі. Будівельна компанія» було неможливо. Знаєте, що відповів представник міської ради у суді? Він виявився не готовим до того, що сума позовної заяви зменшилася, адже вони про таке не домовлялися. А знаєте, що відповів представник міської ради у суді на питання суду, чому решту коштів місто не виплачує підряднику?

Жодної фрази про якість робіт і терміни виконання не прозвучало. Це суд! І такі речі потрібно чимось підтверджувати. Наприклад, експертизою робіт або іншою діяльністю. Але ж де там! За 7 місяців ніхто з чиновників не спромігся зробити хоча б щось», – говорится в сообщении.


Как сообщает депутат райсовета, в суде стало известно, что город не может заплатить деньги подрядчику, поскольку акты выполненных работ не соответствуют закону о бухгалтерском учете.
 

«На частині актів виконаних робіт є підписи без зазначення осіб та посад. Ви таке можете уявити? Кошти перераховувалися компанії відповідно до документів, які невідомо хто підписував. Так, друзі, саме таких чиновників ми утримуємо за наші податки!

На запитання суду чому представники міської ради минулі рази казали, що готові укласти мирову угоду, але так її і не уклали, представник міської ради сказала: «Угоду не уклали, бо один день ми миримося, а іншого вже ні». Постає запитання: чиї інтереси відстоює цей представник у суді?», – написал Николай Чередник.


Он уверен, что судебный иск львовской компании – это фарс и способ отмыть деньги, так как в ходе судебного процесса шансов взыскать средства из города они не имеют.
 

«Судовий позов ТОВ «Ві. Ай. Пі. Будівельна компанія» – це відволікання уваги та прикриття для чиновників, щоб ще відмити бюджетних грошей. ТОВ «Ві. Ай. Пі. Будівельна компанія» вже котре судове засідання поспіль не може надати жодних доказів своїх позовних вимог. І ця справа розвалилася б у суді. Саме тому представники позивача кожне судове засідання переносили та намагалися укласти мирову, бо знали, що в ході судового процесу шансів стягнути кошти з міста вони не мають. Хоча з такими представниками інтересів міської ради у суді – все може бути.

Останній акт виконаних робіт був підписаний 3 квітня (вже тоді, коли справа розглядалася декілька місяців у суді). Саме за цим актом було здійснено проплату в розмірі 1,1 млн грн, яку ТОВ «Ві. Ай. Пі. Будівельна компанія» визнало як частину боргу, який хотіли стягнути через суд. Отже, на момент подачі судового позову, вони не мали жодних доказів заборгованості (адже підписаного акту робіт не було)», – сообщает депутат Богунского райсовета.


Николай Чередник подчеркивает, что некомпетентность отдельных чиновников привела к тому, что львовской компании перечислили 1,1 млн грн бюджетных средств. Следующее рассмотрение дела состоится через несколько дней.

Тэги: горсовет, тротуары, Житомир, суд, компания

Схожі новини:


Комментариев: 11
Mira
1 Irina (Mira)   • 15:34:42, 25.04.2017 [Материал]

Понабирали некомпетентных специалистов и юристов,зато новые молодые лица. Просто смешно это читать.И где же НАБУ и другие,которые получают зарплату больше,чем у президента?
Марио
3 Батхет (Марио)   • 16:42:39, 25.04.2017 [Материал]

Согласен, такое чувство что полностью все подрядчики, фирмы и тд полностью отмывают деньги,столько антикоррупционных органов и ноль
Ивасик
2 Телесик (Ивасик)   • 16:36:22, 25.04.2017 [Материал]

Так где прокуратура то? А то депутат удивляется для СМИ тем что увидел и ничего не делает. Зачем его тогда выбирали депутатом то?
Mira
5 Irina (Mira)   • 17:49:56, 25.04.2017 [Материал]

У прокуратуры забрали общий надзор согласно новому закону о прокуратуре.Теперь только можно подавать в суд - только непонятно кто должен подавать.Не будут же городские власти подавать на себя,а для обычных граждан это очень накладно,так как там очень большие проценты от суммы иска платить надо при подаче.Короче, сделали все,чтобы никуда нельзя было обратиться.
Стаття 2. Функції прокуратури
1. На прокуратуру покладаються такі функції:

1) підтримання державного обвинувачення в суді;

2) представництво інтересів громадянина або держави в суді у випадках, визначених цим Законом;

3) нагляд за додержанням законів органами, що провадять оперативно-розшукову діяльність, дізнання, досудове слідство;

4) нагляд за додержанням законів при виконанні судових рішень у кримінальних справах, а також при застосуванні інших заходів примусового характеру, пов’язаних з обмеженням особистої свободи громадян.
garold
4 Кonstantin (garold)   • 17:10:35, 25.04.2017 [Материал]

По ходу плитки в этом году не доложат,а ведь взять бы того за бубенчики кто привёл эту фирму в город,да тех кто подмахнул им добро на работы...
Mira
6 Irina (Mira)   • 17:50:49, 25.04.2017 [Материал]

Только вот кто возьмет за эти самые бубенчики?
MAS-ter
10 Mast (MAS-ter)   • 22:23:40, 26.04.2017 [Материал]

Ясюнецкий пошел на повышение. Болейко спокойно уволился и потихоньку потрачивает денюжку. И Сухомлин неплохо себя чувствует.
Cobalt
7 Cobalt (Cobalt)   • 20:41:29, 25.04.2017 [Материал]

Может и не брать за эти самые бубенчики сирожы, а просто по ним пиздить?! Раз он любит биздить городской бюджет.
Mira
8 Irina (Mira)   • 20:46:41, 25.04.2017 [Материал]

Тоже вариант,но кто вернет украденные деньги и доложит плитку? Да и с остальными разрушениями что делать?
Cobalt
9 Cobalt (Cobalt)   • 20:50:13, 26.04.2017 [Материал]

Доложит? Вы обратили внимание, что уже больше двух недель там, на раскуроченных тротуарах не наблюдается ни техники, ни работ, ни гУцулив? Хорошо, поравят меня западэнци - мы празднываем вэлыки свята. Ну, допустим. А теперь пусть все обратят внимание на окончание кладки в районе Универмага, в сторону центра. Там - края плитки залиты бетоном! НаногУцулотехнология?...
MAS-ter
11 Mast (MAS-ter)   • 22:25:02, 26.04.2017 [Материал]

Наносухомлиногуцулотехнология
Оголошення на ЖЖ інфо: