Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Суспільство і влада » 2017 » Май » 18 » 14:05:20

Володимир Ширма зустрівся з керівництвом районних рад Житомирщини

18.05.2017, 14:05:20 2607 1 Помилка?Помилка в тексті?
Виділили слово мишкою
і натисніть Ctrl+Enter
Володимир Ширма зустрівся з керівництвом районних рад Житомирщини

Голова обласної ради Володимир Ширма  17 травня провів нараду з головами районних ради області, на якій було обговорено ряд питань, які наразі турбують районне керівництво.

Про це "Журнал Житомира" інформує прес-служба Житомирської обласної ради.

Зокрема, перший заступник голови обласної ради Сергій Крамаренко поінформував присутніх про результати  засідання «круглого столу» на тему «Шляхи удосконалення районного рівня адміністративно-територіального устрою України в сучасних умовах проведення реформи децентралізації влади».  Засідання проведено  Комітетом Верховної Ради України з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування за ініціативи Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України у Києві 15 травня.

Сергій Крамаренко зазначив, що в результаті об’єднання ми маємо приклади, коли межі об’єднаної громади майже повністю або повністю співпадають з межами відповідного району, а відтак відбувається дублювання повноважень органів місцевого самоврядування об’єднаних територіальних громад та районних рад, районних державних адміністрацій. Тому актуальним є питання щодо доцільності функціонування таких районів, як окремих адміністративно-територіальних одиниць. «Одним із варіантів вирішення проблеми законотворці вбачають приєднання необ’єднаної території до іншого району. В такому разі визначатиметься новий адміністративний центр,а  усі повноваження та ресурси переходитимуть до новостворених районів», - повідомив перший заступник голови ради.

Згідно Проекту Закону України  «Про порядок утворення, ліквідації районів, встановлення і зміни їх меж», ліквідація відбуватиметься у тому разі, якщо більше половини населення району складається з жителів об’єднаних територіальних громад або адміністративним центром району є центром такої громади, чи є містом республіканського, обласного значення.

Наразі законопроект знаходиться на обговоренні та не подавався на розгляд парламенту. За результатами круглого столу йде підготовка пропозицій до нього.

Ознайомитись з проектом можна на сайті Української асоціації районних та обласних рад .

Також голови районних рад мали змогу поспілкуватись з начальником управління майном виконавчого апарату обласної ради Володимиром Казьміриком   та отримати певні роз’яснення щодо розподілу майна спільної власності територіальних громад району і передача його новоутвореним об’єднаним територіальним громадам.

В ході засідання Володимир Ширма підбив підсумки фінальних змагань VIII обласної спартакіади серед збірних команд органів місцевого самоврядування, адже саме за цими результатами буде сформовано збірну команду, яка представлятиме Житомирщину на Всеукраїнській спартакіаді серед депутатів рад усіх рівнів. Також голова ради зазначив, що наступного року потрібно змінювати формат проведення змагань,так як  у нас уже є 32 об'єднані громади, яких у перспективі стане більше. Тому вони теж мають бути залучені до проведення Спартакіади.






Тэги: облсовет, райсоветы, законопроєкт, ширма

Схожі новини:


Комментариев: 1
Cobalt
1 Cobalt (Cobalt)   • 17:05:56, 19.05.2017 [Материал]

Ждём следующую горячую новость о том, как начальник жэка Голопупэнко встретился с бригадирами сантехников, электриков и дворников.
Оголошення на ЖЖ інфо: