Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Держава і Політика » 2017 » Май » 22 » 10:40:24

Нардеп від «УКРОПу» Віталій Купрій: Україні необхідний перезапуск парламенту та Президента. ФОТО     Реклама  

22.05.2017, 10:40:24 3031 3 Помилка?Помилка в тексті?
Виділили слово мишкою
і натисніть Ctrl+Enter
Нардеп від «УКРОПу» Віталій Купрій: Україні необхідний перезапуск парламенту та Президента. ФОТО

Народний депутат Віталій Купрій, представник «Українського об’єднання патріотів - УКРОП», заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності побував 20 травня у Житомирі із метою поспілкуватися із партійцями та представниками громади. Житомирщина не стала виключенням. Також у цей день він відвідав Олевськ. Він привітав мешканців райцентру із Днем Олевська та поспілкувався із керівництвом району стосовно «бурштинової» проблеми.
 

-    Я кожен рік (з 2015 року) об’їжджаю всі області без виключення. Вивчаю питання життєдіяльності міста. Після Житомира далі прямую на північ – вивчаю «бурштинові питання». Однозначно хочу почути людей, мені як депутату, потрібно мати зріз суспільних думок, - розповів Віталій Купрій про мету свого приїзду на Житомирщину журналісту «Журналу Житомира».


Як переконались самі журналісти – житомирян, бажаючих поспілкуватись з нардепом та розповісти свої проблеми було доволі багато, адже конференц-зал готелю «Україна»,  де проходила зустріч, був заповненим практично повністю. Та і після зустрічі люди обступили Віталія Купрія та ще продовжували спілкуватися.

-    Є з десяток звернень від громадян, є багато не вирішених судових справ. Будемо допомагати на депутатському рівні та за потреби і у Києві вирішувати ці питання. Мені сподобалось, що житомиряни, учасники зустрічі, були активні, була критика про нардепів, про «кнопкодаство», - розповідає Віталій Купрій.

За його словами, якби була політична воля голови українського парламенту Андрія Парубія, то можна було б багато питань вирішити, включаючи «кнопкодавство».
 

-    Парламент потрібно перезапускати, у ньому немає коаліції і 226 голосів. Потрібно вводити сенсорну кнопку. Ми вважаємо, що Президент України Петро Порошенко буде змушений призначити позачергові вибори парламенту. На сьогодні влада узурпована в деяких випадках адміністрацією президента, а також Петром Олексійовичем (Порошенко, ред.) особисто, який має найбільшу фракцію «Блок Петра Порошенка «Солідарність» та контролює прокурора, СБУ, розвідку. У нашому законодавстві є правова колізія яка дозволяє президенту маніпулюватиму законодавством та втручатися у виконавчу гілку влади, хоча сам президент згідно Конституції не належать до виконавчої влади. Ця ситуація існує з 2004 року після законодавчих змін, - зазначив нардеп.


Втім, на його думку, перезапуск потрібен не лише Верховній раді, а і посаді Президента України. 

-    І президента варто міняти, він не виконає багато свої обіцянок та обманює людей. Якщо ми цього не зробимо, є перспектива, що люди знову почнуть виходити з протестами на вулиці та майдани. Я б взагалі зменшив повноваження президента, аби термін складав не діючі 5 років, а наприклад 2 роки. Адже президент знає, що його не можна знятий по імпічменту і його «взагалі з катушок зриває», - заявив житомирським журналістам Купрій. 

Говорячи по позачергові парламентські вибори в Україні, Купрій сказав: 

-    Настільки глибоко порушуються права людей і влада заліза у життя кожного, що з цим терміново потрібно щось робити. По останніх виборах у ОТГ ми, «УКРОП», зайняли 4-те місце. Це дає нам всі сподівання в разі позачергових парламентських виборів потужною командою увійти у Верховну раду. Наразі наших депутатів надто мало у парламенті. 

Пізніше на своїй сторінці у Facebook він написав наступне: «Сьогодні відбулась моя поїздка на Житомирщину. Отримав важливу інформацію про стан справ у регіоні.

За сприяння співробітників СБУ (за що вдячний) відвідав місця видобутку бурштину на півночі області. Картина вражає.

Замість того, щоб на законодавчому рівні вирішити це питання, влада сприяє його криміналізації. Знищується довкілля. Бурштинова лихоманка руйнує життя і здоров'я людей.

На запрошення керівництва м. Олевськ відвідав їх свято - день міста, якому вже 1305! років. Під час привітання вказав на те, що корисними копалинами місцевого значення має розпоряджатись саме місцева громада, а не корумповані чиновники з Києва. По досвіду того, що зробив УКРОП на Волині, обласна рада має створити комунальне підприємство з видобутку бурштину, де працевлаштувати місцеве населення, сплачувати податки і з повагою ставитись до навколишньої природи.

На зустрічі з громадою Житомиру з'ясувався сумний факт. Місто до сих пір не має якісного мобільного інтернет зв'язку 3G. Начебто існують якісь обмеження з боку військових. Вважаю це надуманою причиною, адже навіть в зоні АТО біля лінії фронту ці технології працюють.

Окремо до мене звернулись брати з міста Коростишів з кричущим фактом бездіяльності правоохоронців, які відмовляються арештовувати відомого всім злочинця, який ще й знаходиться в розшуку. Тим самим поліція сприяє рецидивам і злочинці, які відчувають себе безкарно, продовжують творити свої чорні справи.

Для вирішення цих і багатьох інших питань направляю у відповідні інстанції документи депутатського реагування!

Проблема видобутку бурштину потребує негайного вирішення!

У супроводі співпробітників СБУ потрапив на одне з місць масштабного видобутку бурштину в урочище Корабель Житомирської області.

Після з'їзду з траси їхали декілька десятків кілометрів по ґрунтовій дорозі, декілька разів зустрічали місцевих мешканців. У когось були лопати, а хтось просто супроводжував нас поглядом - це фішкарі, які повідомляють зловмисників про загрози.

В урочище веде багато доріг. Біля самої зони видобутку дорога стає майже непроїздною - з валунами і колією. Дістатись до місця можна лише на повнопривідному авто. Копачі використовують все, що підходить - від Ниви до Уралу або Газ-66.

Наразі основні дороги контролюються нацгвардією. Але контроль недосконалий. Коли перевіряли наше авто з автоматами Калашнікова, то вони були без магазинів взагалі. Таке відношення до безпеки небезпечне!
Я побачив на власні очі до чого призводить нелегальний промисел. 183 га лісу зруйновано, територія вся в ямах з водою, які чередуються з горами піску. Намивають бурштин переважно вночі, адже його тоді краще видно в ультрафіолеті. Мабуть тому ми взагалі не побачили жодної намивної помпи в дії, хоча проїхали з інспекцією не мало.

В суспільстві ведеться дискусія про необхідність впорядкування видобутку бурштину. Тепер, після побаченого, я є палким прихильником вирішення цієї проблеми. Але шляхом взяття її під контроль держави і органів місцевого самоврядування. Зі створенням робочих місць для місцевих громад і надходженнями до їх бюджетів.

Інакше цією сферою буде продовжувати керувати кримінал, який щедро ділиться з керівництвом держави вкраденими у народу природними ресурсами!».

Житомир:


IMG_4177

IMG_4178


IMG_4183


IMG_4191


IMG_4199


IMG_4201


IMG_4211

IMG_4212




Олевськ














Тэги: нардеп, янтарь, Виталий Куприй, укроп

Схожі новини:


Комментариев: 3
garold
1 Кonstantin (garold)   • 12:48:06, 22.05.2017 [Материал]

А Куприй кем хочет стать,президентом или депутатом?
ОЧЕНЬ
2 Больно_за_родной_город (ОЧЕНЬ)   • 23:53:28, 22.05.2017 [Материал]

Украине необходимо одно - система борьбы с коррупцией КНР
xom
3 xom (xom)   • 09:47:08, 23.05.2017 [Материал]

И вот зачем такое название, Назвались бы Блок Бени Коломойского. Мы ж понимаем беню от кормушки отодвигают и он слегка расстроен, потому что без возможности воровать бюджетных денег, бизнесмен из бени так себе.
Оголошення на ЖЖ інфо: