Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Держава і Політика » 2017 » Июнь » 20 » 13:41:01

Розенблат: НАБУ проводить обшуки у моїх помічників, у документах фігурує законопроект про легалізацію бурштину

20.06.2017, 13:41:01 4102 10 Помилка?Помилка в тексті?
Виділили слово мишкою
і натисніть Ctrl+Enter
Розенблат: НАБУ проводить обшуки у моїх помічників, у документах фігурує законопроект про легалізацію бурштину

Національне антикорупційне бюро проводить обшуки у помічників народного депутата від Житомир Борислава Розенблата, у документах НАБУ фігурує законопроект щодо легалізації видобутку бурштину.

Про це 20 червня на своїй сторінці у фейсбук написав Розенблат.

«Ситуація із затриманням мого помічника представниками НАБУ – це звичайна помста, пов’язана з моєю діяльністю щодо легалізації бурштину. Помста тих людей, з якими ми вже 2.5 роки боремося через незаконний видобуток. Хто слідкував, все розуміє. Приємно, що реальну ситуацію розуміють навіть мої політичні опоненти.

Я продовжую наполягати на тому, що це провокація, яка направлена на те, щоби знівелювати результати моєї діяльності у сфері легалізації бурштину.

 

Як доказ – зараз відбуваються обшуки у моїх помічників. У всіх документах НАБУ, які я бачив, фігурує одна тема: написання законопроекту про легалізацію бурштину.

Як ви пам’ятаєте, я був автором законопроекту №1351-1, який Рада провалила. Було багато критики, але ніяких конструктивних зауважень. Всі в один голос кричали, що треба конче легалізовувати, але ніхто не проголосував. Тоді я зробив висновок, що з незаконного видобутку мають частку ті, хто на пряму впливає на голосування у Раді. Я говорив про це під час прямих ефірів.

Після провалу проекту закону №1351-1 я, як і обіцяв, подав новий законопроект. Тоді ж мені натякнули, що не варто бути таким настирним. Зокрема, почалися погрози.

За словами Сергій Лещенко, хабар у розмірі 200 тисяч доларів США я нібито отримав за вирішення питання з ліцензування видобутку бурштину.

У цьому немає сенсу, бо я не є чиновником чи посадовою особою, яка може вирішувати такі питання в принципі. Навіщо мені платити гроші, якщо я не маю впливу?

Так, я писав звернення на ГПУ з проханням розібратися з незаконною видачею чиновниками Держгеонадр спеціальних дозволів на видобуток бурштину на Житомирщині низці компаній.

Після того, як я відкрито заявив, що чиновники з Держгеонадр «розбазарюють» бурштиноносні землі, на мене пішла дуже сильна інформаційна атака. Очевидно, що були залучені всі засоби впливу, написані заяви в НАБУ, на які, власне, бюро і відреагувало.

Хочу зазначити, що одними заявами в ГПУ не обійшлося. Нині прокуратура через суд вимагає скасувати спецдозволи на видобуток бурштину на Житомирщині, видані без погодження обласної ради компаніям «Райт Солюшн», «Амбер Холдинг» та «Надра Галичини». Крім того, сам в.о. голови Держгеонадр, який давав добро на видачу, позбувся посади. Звісно, такого мені пробачити не могли.

Прошу не робити ніяких висновків, поки не закінчиться слідство. А щодо того, що я мав якісь гроші передати Полякову, то це взагалі нонсенс. У мене з ним немає жодних стосунків поза Радою.

Охоронець і досі затриманий. Мені дуже шкода, що так сталося, і що людина, яка пройшла війну, в чесності та мужності якої сумнівів бути не може, стала жертвою такої провокації. Останнім часом я отримував погрози щодо моєї діяльності. Я неодноразово про це заявляв, просив охорону СБУ. Проте, ніякої допомоги від Служби Безпеки я не отримав. Зі мною була тільки ця людина. Це справжній воїн. Я зроблю усе можливе, щоби розібратися в ситуації.

НАБУ мене не допитувало. Вчора сам поїхав туди, щоб з’ясувати ситуацію, але зі мною ніхто не зустрівся. Я найняв адвокатів, вони працюють. Якщо буде виклик у НАБУ, то я, звісно, піду. Я готовий до співпраці. Повністю впевнений у своїй правоті. Знаю, що ніяких протиправних дій я не робив. Чекаємо на офіційний коментар бюро», – повідомив нардеп.

За додатковою інформацією звертайтеся за телефоном: (063)462-47-45, Юлія Чепюк.

Прес-служба народного депутата Борислава Розенблата


Тэги: Розенблат Борислав

Схожі новини:


Комментариев: 7
Grusha85
1 Груша (Grusha85)   • 14:35:09, 20.06.2017 [Материал]

"Помста тих людей, з якими ми вже 2.5 роки боремося через незаконний видобуток. Хто слідкував, все розуміє. "
- ну да, не тупые же..........Боря, ты про "пчёлы против мёда" что-то слышал?
Grusha85
2 Груша (Grusha85)   • 14:36:44, 20.06.2017 [Материал]

это что, теперь на жэжэ его рекламные статьи таки можно будет комментировать???
yahimsol
3 Вадим Вадимович (yahimsol)   • 15:45:21, 20.06.2017 [Материал]

Беги Форест Беги
Рада
4 Людмила Морозова (Рада)   • 18:12:34, 20.06.2017 [Материал]

комбинат стройматериалов выкупил,людей разогнал,оборудование разворовал и построил на том месте жилые дома
snova
5 oleg (snova)   • 18:21:37, 20.06.2017 [Материал]

Все будет нормально. Придумают выход. Но бурштин зря приплел...
RapidDuck
7 Михаил Васильевич (RapidDuck)   • 13:08:06, 21.06.2017 [Материал]

Тот кто понимает - именно бурштын и стал причиной.
RapidDuck
6 Михаил Васильевич (RapidDuck)   • 13:07:39, 21.06.2017 [Материал]

#
Оголошення на ЖЖ інфо: