Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Держава і Політика » 2017 » Июнь » 26 » 15:07:23

Борислав Розенблат: «Я буду боротися до кінця за своє чесне ім’я і змушу відповідати злочинців»

26.06.2017, 15:07:23 4381 11 Помилка?Помилка в тексті?
Виділили слово мишкою
і натисніть Ctrl+Enter
Борислав Розенблат: «Я буду боротися до кінця за своє чесне ім’я і змушу відповідати злочинців»

Народний депутат ВРУ Борислав Розенблат продовжує називати провокацією ситуацію, яка сталася з ним ввечері 19 червня. Тоді, за інформацією НАБУ, було затримано охоронця нардепа при отриманні коштів у сумі 200 тисяч доларів готівкою. Ці гроші у якості хабаря начебто призначалися саме Розенблату та ще одному депутату – Максиму Полякову. За майже 300 тисяч доларів ті мали сприяти одній закордонній  компанії вийти на ринок видобутку бурштину в країні, внісши відповідні правки до законопроекту.

Таким чином, нардепів запідозрили в незаконному лобіюванні інтересів іноземної компанії, зацікавленої у видобуванні бурштину в Україні, - повідомляє "Перший Житомирський".

З самого початку Борислав Розенблат публічно оголосив, що жодного відношення до цією корупційної схеми не має. За тиждень після скандалу народний депутат від своєї позиції не відмовляється і має намір йти до кінця, аби довести, що ані він, ані його помічники, не вимагали хабарів та не брали коштів за розробку законопроекту чи внесення правок або змін на чиюсь користь.
 

«Це все ганебна провокація. Справа зшита білими нитками. Таким чином мені намагаються закрити рота, адже я неодноразово говорив про кришування нелегального видобутку бурштину співробітниками поліції, прокуратури та СБУ, - заявив під час зустрічі 26 червня у Житомирі Борислав Розенблат. – Я не виправдовуюся, але доведу, що це злочин проти мене. Не прошу підтримки, а прошу дочекатися поки все стане на свої місця і люди зрозуміють, хто є хто. Ми створили в країні спеціальний орган - НАБУ, наділили їх певними повноваженнями. Вони мають усі можливості для роботи у напрямку боротьби з корупцією, а натомість займаються злочинними діями. Як людина, яка займалася розробкою законопроекту щодо легального видобутку бурштину, звичайно ж, був зацікавлений у тому, аби знайти ринок збуту для цього каміння. Тривалий час ми спілкувалися з цією жінкою (особа, яка начебто представляла закордонну  компанію і передавала хабар охоронцю, - ред), підтримували контакт, обговорювали певні робочі моменти, але мова про якісь кошти за сприяння не заходила».

Розенблат каже, що справу проти нього замовили. Мають докази щодо замовників та виконавців.

Переконаний, що НАБУ та  САП створили злочинну групу, в якій ця жінка – Катерина, була агентом. Своє завдання вона виконувала під прикриттям, адже є інформація про її роботу в правоохоронних органах.

Разом з тим, додає нардеп, НАБУ підіслали агента, аби спровокувати на хабар. Такі дії, відповідного до чинного законодавства, мають каратися позбавленням волі на термін 7 років. Також залишається загадкою, чим керувалися антикорупціонери, коли вели записи розмов і зустрічей депутата ВРУ, прослуховували його. 

«Вони не мали права застосовувати це до людини зі статусом «народного депутата». У контексті цього дуже показово виглядають виступи певних осіб щодо зняття депутатської недоторканності. Таким чином парламентарів хочуть зробити слухняними, бо у будь-якій ситуації їх можна буде звинуватити, залякати, щось підкинути, - говорить нардеп ВРУ Борислав Розенблат. – Хто тоді буде працювати? Треба обрати: або ми знищуємо парламентаризм в країні, або залишаємо майданчик для вільного висловлювання думок та позицій. Я буду боротися до кінця за своє чесне ім’я. Виведу злочинців на чисту воду і змушу відповідати за їх дії. Мені неодноразово погрожували, намагалися втягнути у якісь скандали, але я вистояв. Нині намагаються тиснути з новою силою, застосовуючи інформаційне цькування. Я подав заяви до поліції про зникнення двох людей, адже й досі не знаю, де перебувають мій охоронець та помічник та під чиїм впливом знаходяться. Їх мали привезти на суд, але цього так і не сталося. Також звернувся до ГПУ, аби там розібралися із злочинною групою, яку створили ті, хто мав би займатися антикорупційною діяльністю, а не фабрикуванням справ». 


Тэги: Борислав Розенблат

Схожі новини:


Комментариев: 11
current_user
1 Current User (current_user)   • 15:19:29, 26.06.2017 [Материал]

Ці руки нічого не крали(с)
ip1982
2 Igor (ip1982)   • 15:54:10, 26.06.2017 [Материал]

"Не я", "не знаю", "підкинули", "замовили", "провокація".
Чомуб просто не наполягати на публічному розгляді цієї справи в суді?
Юрко
8 Градовський (Юрко)   • 07:29:47, 27.06.2017 [Материал]

Зрозуміло чому - рильце в пушку
Karab
3 Сергей (Karab)   • 15:58:06, 26.06.2017 [Материал]

Кто бы мне так подкинул 200 кусков....
kaktus_x
4 Мойша (kaktus_x)   • 16:02:17, 26.06.2017 [Материал]

устройся охранником к вдупутату - буишь по его заданию за кэшем ездить. глядишь - и к твоим лапкам чей-то прилипнет (не 200 тыс, конечно, и даже не 20, но на 1 тыс.уе за транспортировку сумки кэша расчитывать можно.... хоты вдупутаты такие жлибы, шо и за 100 грн удавяццо)
AlexIvanov
5 Alex Ivanov (AlexIvanov)   • 16:08:35, 26.06.2017 [Материал]

Розенблат каже що вони не мали права його прослуховувати. А Ви мали право отримувати хабара? Не НАБУ є злочинне угрупування, Ваша команда: Зубко, Сухомлин, Рабинович, Розенблат наробили для Украінців багато зла. Я так зрозумів що Гарант не знав про ваші шалості!?
Ивасик
6 Телесик (Ивасик)   • 16:21:15, 26.06.2017 [Материал]

Только-только начали отдыхать от бесконечных заказных статей про ЖЛ, как теперь очередной сериал, уже про Розенблата. Астанавитесь!!!
velcade
7 Санитар (velcade)   • 16:52:23, 26.06.2017 [Материал]

Ждите, скоро комент удалят и вас забанят...
Irop
9 Омельчук Ігор (Irop)   • 08:25:42, 27.06.2017 [Материал]

бурштин так важко продати, що законотворцям доводиться в перервах між законотворчою діяльністю шукати ринки збуту. ще до прийняття закону.)
Юрко
10 Градовський (Юрко)   • 11:40:03, 27.06.2017 [Материал]

Він ще не в Ізраїлі? Бо Єлєнка ще місяць тому почала завивати про антисемітизм - чули, що йдуть по сліду, але жадібність не дозволила вчасно зупинитись
yahimsol
11 Вадим Вадимович (yahimsol)   • 21:30:15, 28.06.2017 [Материал]

Изя уже походу на чемоданах
Оголошення на ЖЖ інфо: