Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Суспільство і влада » 2017 » Июль » 20 » 08:00:39

В обласній раді провели нараду з головними лікарями обласних медичних закладів

20.07.2017, 08:00:39 2956 0 Помилка?Помилка в тексті?
Виділили слово мишкою
і натисніть Ctrl+Enter
В обласній раді провели нараду з головними лікарями обласних медичних закладів

Про актуальні питання роботи обласних комунальних закладів охорони здоров’я в осінньо-зимовий період та про їхній  стан фінансування  у першому півріччі 2017 року йшла мова під час наради голови обласної ради Володимира Ширми з головним лікарями, яка відбулась 19 липня у прес-центрі обласної ради.

 Нарада проходила за участі заступника голови облдержадміністрації Ярослава Лагути, начальника управління охорони здоров’я облдержадміністрації Миколи Суслика та  директора департаменту фінансів облдержадміністрації Ганни Ємченко, - повідомляє прес-служба Житомирської обласної ради.

Основними проблеми, які виникають у закладах  - є капітальний ремонт покрівель, утеплення фасадів лікувальних корпусів, заміна вікон та дверей, капітальні ремонти систем опалення, теплових мереж та ін.

Станом на сьогодні за інформацією управління охорони здоров’я до початку зими потрібно підготувати 25 водонагрівачів, з 45 запланованих теплових пунктів підготовлено вже 24 пункти, ремонту потребує 25 тисяч квадратних метрів покрівель, 12 котелень. Є потреба у ремонті 26 опалювальних систем, 21 система гарячого водопостачання. Існує необхідність в заміні приладів обліку паливно-енергетичних ресурсів на нові, більш сучасні та економні.

Загалом готовність лікувальних закладів на даний момент до роботи в осінньо-зимовий період складає близько 52 відсотків. По усіх закладах активно ведуться роботи по підготовці до опалювального сезону, усуваються недоліки, проводяться ремонтні роботи.

За інформацією департаменту фінансів облдержадміністрації у першому півріччі поточного року галузь охорони здоров’я профінансовано на 432,3 млн.грн або 97,1% .

Протягом січня-червня на галузь додатково спрямовано 35,6 мільйонів гривень. Зокрема, 7,7 млн.грн  спрямовано  на капітальний ремонт приміщення для реперфузійного відділення та придбання обладнання у клінічну лікарню ім. О.Ф. Гербачевського, 3,9 млн.грн для придбання ендоскопічного системи для обласного онкологічного диспансеру, 3,9 млн.грн на придбання лікарських засобів та препаратів, 4 млн.грн на реконструкцію обласного медичного центру вертебрології та реабілітації.

Володимир Ширма наголосив, що вже зараз потрібно враховувати усі моменти, щоб спокійно увійти в опалювальний сезон без нервів та авралу. «Прораховуйте, зважуйте  фінанси, ремонтуйте зараз, не чекайте холодів. Взимку ви маєте лікувати, а не латати опалювальні системи та водогони», - звернувся до присутніх голова обласної ради.




Тэги: медработники, медицинa, Житомир, врачи, ширма

Схожі новини:


Комментариев: 0
Оголошення на ЖЖ інфо: