Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Гроші і Економіка » 2017 » Октябрь » 31 » 10:05:45

Статистика: средняя зарплата в Житомирской области составляет 6106 гривен

31.10.2017, 10:05:45 8550 34 Помилка?Помилка в тексті?
Виділили слово мишкою
і натисніть Ctrl+Enter
Статистика: средняя зарплата в Житомирской области составляет 6106 гривен

Житомирская область занимает лидирующие позиции по темпам роста заработной платы. В сентябре этого года Житомирщина заняла 6 место среди других регионов Украины с показателем в 6106 грн средней заработной платы, что почти на 45% больше, чем в сентябре прошлого года.
 
Об этом сообщает заместитель директора департамента труда и социальной защиты населения Житомирской ОГА Светлана Бойм.
 

«Согласно статистическим данным, средняя заработная плата работников области за сентябрь этого года составила 6106 грн и выросла по сравнению с соответствующим периодом прошлого года на 44,8%, когда в Украине этот показатель составляет 37,2%. В рейтинге областей Житомирщина в сентябре заняла 6 место по этому показателю и 7 место - по показателю реальной заработной платы с учетом индекса потребительских цен. Больше всего выросла заработная плата у работников бюджетной сферы, в частности, образования - на 72,6%, а также предприятий перерабатывающей промышленности - на 47,5%», - отметила Светлана Бойм.

 
Заместитель директора департамента отмечает, что значительное повышение уровня оплаты труда произошло у работников сферы обслуживания - на 62%. Именно этот показатель достигнут благодаря легализации заработной платы и занятости в этой сфере.
  
«Благодаря совместной работе департамента и органов Государственной фискальной службы в области легализован труд 3939 граждан, что на 28% (на 852 человека) больше по сравнению с аналогичным периодом прошлого года. Доначислено 2,7 млн грн налогов и платежей в бюджеты», - подчеркивает чиновница.

Тэги: зарплата, Житомирская область, статистика

Схожі новини:


Комментариев: 34
bobrikov
1 Mr Mr Ya (bobrikov)   • 10:12:13, 31.10.2017 [Материал]

думаю у нас средняя 4.5 тыс.
pushistik13
14 Пушистик (pushistik13)   • 13:10:11, 31.10.2017 [Материал]

+1, в раёне 4000
В статье зарплата до налогов и статистика для предприятий с к-вом наёмников >10.
electrician
17 IGOR (electrician)   • 13:44:15, 31.10.2017 [Материал]

" Весть о том , что средняя зарплата в Житомирской области составляет 6106 гривен резко поменяла СЕКСУАЛЬНУЮ ОРИЕНТАЦИЮ заместителя директора департамента труда и социальной защиты населения Житомирской ОГА Светланы Бойм в ГЛАЗАХ ЖИТОМИРЯН . " ( соцопрос проводился на улицах города независимым экспертом .)
malanec
2 Антон (malanec)   • 10:21:07, 31.10.2017 [Материал]

Казки діді Панаса.Якщо , меншість ість ковбасу, а більшість картоплю з огірками, то в середньому всі ідять олівьє:)
Jozef
3 Sergiy M (Jozef)   • 10:57:08, 31.10.2017 [Материал]

От де вони мля беруть ці дані? Їтіть їхню статистику в перевесло... Я, епт, бюджетник, в мене мінімалка мля, 2400 грн... І усьо.. От суки...... Ну нема нормальних слів......
LoL
6 Oleg (LoL)   • 11:19:14, 31.10.2017 [Материал]

ну як де,от ви отримуєте 2400 а хтось 9600 а в середньому 6000 грн,от і вся статистика яка збирається і показується для замилювання очей.
Hoakina
9 Марина (Hoakina)   • 11:52:26, 31.10.2017 [Материал]

На 3. Пишу запатентовану фразу від Хоакіни. А працювати не пробували? не подобається на бюджеті? є багато інших можливостей для чоловіка 46 років, якщо він хоче заробити більш гідну зарплату
Jozef
10 Sergiy M (Jozef)   • 12:05:22, 31.10.2017 [Материал]

А ви Марина людей знаєте по коментаріям? Які вони, ріст, вага, здоров'я та інш., і вже пропонуєте їм своє бачення виходу? Краще промовчали б..
Hoakina
21 Марина (Hoakina)   • 14:35:50, 31.10.2017 [Материал]

На 10. Я Вам навіть приділила 5 хвилин своїх розудмів, бо мені цікаво, що це за така робота на мінімалці в бюджетній сфері для чоловіка, якому 46 років. Стільки платять початківцям. Ну і електрик наш, який 2 рази на рік міняє лампочку, а весь інший час чи спить в каптьорці, чи курить на лавці, теж отримує мінімалку. Ну, знаєте, за таку роботу ІМХО не будуть платити, як професору. Ви не находите? Я вже мовчу, що я не можу під час своєї роботи писати коменти в інеті, а у Вас це добре виходить. Тому перш ніж плакатись про мінімалку, розкажіть про обсяг Ваших службових обов*язків. От тоді я Вам поспівчуваю.
Jozef
23 Sergiy M (Jozef)   • 15:12:38, 31.10.2017 [Материал]

Нуну, "знаток людей" та "інфантильний психолог")) А Вам не спадало на думку що в світі, сособливо в Житомирі існують інваліди, наприклад калясочники? Чи Ви мені запропонуєте з "висоти" своїх нікчемних порад піти на будівельні роботи, цемент возити на калясці чи суміш подавати, аа, лампочки закручивати, піднімаясь на підйомнику до стелі? Чи бізнес відкрити, є чудова темка, допомога онлайн життєвого психолога по мінімальній зарплаті та статистиці або, як стати депутатом, та слідкувати за законами бюджетної сфери.. Я так зрозумів що то Ваша тема та робота.. Ну,ну, в людей же немає вихідних, а як же, Ви ж все по собі міряєте, роботяща Ви наша.. І не Ваше то сране діло чим я займаюсь і де я працюю.. Обсяги їй подавай та службові обов'язки, може ще викласти сюди номер паспорту та фото? А плакати чи сміятись, це вже моє діло.. ну і співчування не потребую, особливо від скаредної баби...
Hoakina
27 Марина (Hoakina)   • 19:09:33, 31.10.2017 [Материал]

На 23. Ну от! от і причина мінімалки, то чому Ви маючи особливі потреби, не пишете про це, а лише заявляєте про надто низьку зарплатню у бюджетній сфері? А все інше залиште при собі, бо можу тільки попросити в Вас пробачення, якщо образила. Я не медіум, здогадатись про це не могла. Однак, коли надалі вступаєте в дискусію і видаєте якусь інформацію, то надавайте її повну. Хоча Ваша образа на життя мені зрозуміла. Вибачте.
ЕвгениальныйЕвгений
24 Евгений (ЕвгениальныйЕвгений)   • 15:23:43, 31.10.2017 [Материал]

Марина, если вы собираетесь тут других людей порицать за то что они недостаточно работают и следовательно недостаточно получают, то не поделитесь объёмами своей великолепной зарплаты самой працюючей в Житомире? Роскошные 6 тысяч там есть? Может даже 8 тысяч? Лучше сразу переводите в доллары, так будет яснее и мне и вам.

Но всё же, я предлагаю не заглядывать в кошелёк ни ваш, ни других людей и уяснить простую истину, даже зарплата в 15-16 тыс. грн., что является достаточно неплохой для Житомире на мировой арене является суммой не более 500 долларов, что просто смешно...Было бы смешно, если бы это было не про страну где я родился, а вы живёте.

Хорошо, допустим вам повезло и вы там шикарно працюете и очень хорошо зарабатываете, но вы должны понимать, что если средняя зарплата такая низкая(это же учитывая зарплаты всяких Розенблатов), то для скольких людей это означает минималку при которой жизнь - это ад на земле? И легко сказать "працюйте и терпить", а вот есть пенсионеры, есть инвалиды, есть просто заложники обстоятельств, кредитов и т.п. Но ведь в том и отличие страны для людей от страны для заработка всяких Порошенков, что в первой не обязательно тяжко працювать и терпить всё время чтобы обеспечить себе банальное нормальне питание.
Яблочный
29 Алексей Федорович (Яблочный)   • 19:44:21, 31.10.2017 [Материал]

У Марины рассуждения другого плана, я так думаю.

Суть такова, что в Украине безработица, а работать-то не кому.
Квалифицированных специалистов постоянно не хватает, постоянно. Вы зайдите на сайт типа work.ua, там вакансии месяцами висят с большими зарплатами. Почему? Потому что спецов не хватает. А обычная черновая рабочая сила, она не ценится особо нигде, это самая дешевая деятельность, во всем мире. В этом и проблема. Население проседает по уровню образования, мировоззрения, и, главное (!), мотивации. Мотивация очень важна для роста, а если её нет, если на существование хватает, то очень много людей сегодня приходит к мысли что проще забить и работать как есть, где придется, не развиваться, не учиться, не искать работу выше уровнем. Зачем? Еда какая-то есть, тепло в хате есть, и норм. Это правда жизни.

Высокомотивированные люди все же выбиваются к своей цели, и находят себя, реализуют, и их немало. Сегодня не обязательно махать лопатой или стоять у станка, чтобы получать деньги. А проблема даже не в зарплатах, не в денежной мотивации, а в общей демотивированности населения, государство никак не пинает человека на развитие, и очень многие на этом и забуксовывают. Всё это на уровне психологии, и размер з\п в долларах здесь имеет далеко не первую роль. Тут важен еще культурный уровень, воспитание, жизненные принципы. Классика вот. На рынке ларек держит гость с гор, а мешки тягает украинец. У гостя и образования скорее всего нет. и уехал сюда от того, что тут для него возможностей больше.
Hoakina
31 Марина (Hoakina)   • 22:43:01, 31.10.2017 [Материал]

На 29. Давно відомо, що у нас повно незаповнених ніш, тільки просувай щось нове. Тому можна добитись багато чого. А в тій же Німеччині вище голови не стрибнеш, бо у генерала є свої діти. І запропонувати щось нове там вкрай важко. У нас тільки все е починається. Правда, треба працювати. І немало.
Яблочный
33 Алексей Федорович (Яблочный)   • 02:24:32, 01.11.2017 [Материал]

Це як один з аспектів, так. Впроваджувати щось нове, більш продуктивне. Це віяння сьогодення, по всьому світу, особливо це відчується в найближчі 15-20 років, я так думаю. Проблема тільки в тому, що новатори, підприємці з своїми стартапами залишаються наодинці, без підтримки держави. Часто шукають підтримку за кордоном, бо там є фінанси. Це взагалі окрема тема для розмови. Нажаль фундаментальних досліджень, відкриттів в Україні стало обмаль, як правило береться вже те, що плаває в повітрі, і пристосовується до реального ринку, вистрілить чи ні. Держава не підтримує всі ці рухи, їй байдуже (незважаючи на очевидні вигоди для неї ж), і підприємець тут сам-на-сам.

Трошки вище я писав про звичайну людину, без таких амбіцій. Далеко не всі мають лідерські якості і потрібне мислення. Тут задів банальне кадрове питання. Коли є потреба в фахівцях, а фахівців немає. Найбільш мотивовані справді досягають своєї мети, і займають відповідні посади, або банально переїзжають закордон, навіть не через фінанси, а через неприємну атмосферу в країні останніх років. Факт в тому, що ми перетворюємося в країну дешевої робочої сили, і це страшно. Через це у нас вибухово росте сфера IT, яка працює на аутсорсінг, у нас будуть іноземні заводи по типу Кромберг, в нас будуть інвестувати.

Але коли прийде момент (незнаю коли він прийде, якщо чесно), що нам знадобляться кваліфіковані кадри у великій кількості, то іх просто немає. А є сотні тисяч простої робочої сили, якою легко маніпулювати, і дешево оплачувати. Це велика проблема, яка виникла не раптово, і не сьогодні, а за багато років до цього. Завжди є певна кагорта людей, яка веде всіх вперед, і є ті, кого треба "дуже попросити" вчитися, показати продуктивний спосіб життя і мислення, і тоді виросте правильне покоління людей, з відповідною мотивацією, свтоглядом, та елементарно з сенсом життя.

Сьогодні нас зомбують політичними іграми, питаннями по типу "чим оплатити комуналку?" і "що там з пенсіями?", і таке інше, тупо деструктивні питання, які нам насильно нав'язують, щоб не думали про щось інше. Нам як би і не дають зрозуміти що ми знаходимось в лайні, але і не дають повірити що ми живемо в державі з великими можливостями. В такому підвішеному стані люди тупо ніби щось постійно чекають, чекають що щось зміниться, немає чіткої перспективи свого життя і розвитку, ось люди і працюють за мінімалку, бо вистачає на існування. Істи є що, хата тепла, а інтернет імітує спулкування і пізнання нового. Так і живемо.
Provocateur
11 Agent Provocateur (Provocateur)   • 12:31:46, 31.10.2017 [Материал]

Нє, ну хто ж так просто відмовиться від бюджетної роботи, на якій можна імітувати бурхливу діяльність з 10:00 до 13:00, потім обід, ну а по обіді хто вже працює?.. + Премії + лікарняні + оплачувана відпустка + декрет + всі державні свята (яких, м'яко кажучи, немало) і купа іншого соціалізму. І це ми промовчимо, що чимало людей йде на таку роботу явно не заради розміру ставки, а заради інших широких можливостей збагачення. Ну а те що розмір ставки у валюті підупав, це так, неприємна дрібничка. :(
ASF
25 asf (ASF)   • 16:52:01, 31.10.2017 [Материал]

о, медведев, перелогинься.
Dimm
4 Димм (Dimm)   • 11:06:01, 31.10.2017 [Материал]

3.5-4 тыс.
Squier
5 Денис (Squier)   • 11:13:55, 31.10.2017 [Материал]

2017 - $230 долларов, в 2013 - $420. "Усі на барикади, так далі жити не можна" =)
Dimm
7 Димм (Dimm)   • 11:39:27, 31.10.2017 [Материал]

2017 - 125$
uasmile
8 uasmile (uasmile)   • 11:48:46, 31.10.2017 [Материал]

Это факт! Вам плюс!!!!

майдан очень ловко использован в своих интересах
1) олігархи і президент багатіють:
http://www.epravda.com.ua/publications/2017/10/28/630569/
2) часть идейных, как кость голодным взяли в свои ряды:
пример с Такачуком, как по мне так реально он что-то хотел изменить на лучшее - даже что-то и достигнуто!
Но сил и профессионализма не достаточно, а таких случаев в гос. структуре тьма.
НО за то любую депутатскую комиссию возглавляют миллионеры которые принимают решение в свой карман!
Где же тут европейская чистая конкуренция и евро интеграция?
Provocateur
13 Agent Provocateur (Provocateur)   • 12:44:53, 31.10.2017 [Материал]

Чогось при $230 житла в Житомирі будують значно більше, ніж тоді при $420. Це якесь неправильне зубожіння, щось іде явно не так!!!
ЕвгениальныйЕвгений
15 Евгений (ЕвгениальныйЕвгений)   • 13:26:02, 31.10.2017 [Материал]

Ваше мнение опирается на реальные цифры или вам так сердце подсказывает?

Потому что вот вам реальные цифры:
https://www.focus-economics.com/countries/ukraine

Для тех кому лень вчитываться, сделаю краткую выписку:
Внешний долг(External debt): 2013 - 78,9% от ВВП, 2016 - 124% от ВВП.
ВВП(GDP, указан в долларах): 2013 - 173 млрд., 2016 - 92 млрд.
Обменный курс(Exchange rate, относительно доллара): 2013 - 8.24, 2016 - 27.10.

Но да, я с вами согласен, по низости уровня ВВП на единицу населения(GDP per capita)мы ещё не обогнали Индию(с её-то населением) и Африканские страны, так что обнищание и вправду какое-то неправильное, надо чтобы люди в коробках на улице жили, тогда уж можно и о обеднении говорить.

А то подумаешь, ВВП в два раза упало, гривна в три раза упала(потеряла 70% своей стоимости относительно доллара), а долгов набрали почти вдвое больше и кто-то ещё заикается о том что денег стало меньше. Треба терпиты, терпиты и ще раз терпиты!
Provocateur
18 Agent Provocateur (Provocateur)   • 13:52:30, 31.10.2017 [Материал]

По-перше, так, опираються на дані УкрСтату, ну і сам якби не сліпий, при Янику в Житомирі стільки висоток не будували (якщо щось взагалі будували окрім "Фавориту" та "ІнтегралБуду" в парку). По-друге, а за якою методикою Ви оцінюєте розміри тіньової економіки України? (Не тієї, яка про бариг і олігархів, а яка про більшість пересічних, хто отримує зарплату в конвертику і ще й має субсидію на комуналку.) Бо офіційна з/п - це одне, а реальний рівень життя - це все ж інше.
ЕвгениальныйЕвгений
20 Евгений (ЕвгениальныйЕвгений)   • 14:34:47, 31.10.2017 [Материал]

Прошу прощения, а можете уточнить на какие именно данные УкрСтата вы опираетесь?

Потому что вот что они говорят в Интернете:
http://www.zt.ukrstat.gov.ua/StatInfo/kapinvest/obsbr_arx13.html - 2013 год: строительных работ выполнено на 610475 тыс. грн.

http://www.zt.ukrstat.gov.ua/StatInfo/kapinvest/obsbr_16.htm - 2016 год(так как 2017 ещё неполный): строительных работ выполнено на 962886 тыс. грн.

И тут выскажете, ага, так в тыс.грн. в 2016 то объём и вправду больше! На что я отвечу, а вы про курс гривны к доллару не забыли? Про то что он упал в три раза?
То-есть, то что было 76 309 тыс. долларов в 2013 году стало 35 662 тыс. долларов в 2016. Вот так рост!

Я конечно понимаю что в вашем особом мире теневая экономика является чем-то совершенно непостижимым, но в реальном мире она достаточно просто измеряется в % от ВВП, в Украине она является 38% от ВВП в 2016, и 34% в 2017 и она точно так же учитывается в финансовых прогнозах, не переживайте. Кстати, раз уж вы это затронули, относительно нормальным уровнем считается не более 10-15% от ВВП и, как вы должны понимать, когда у человека с деньгами всё нормально, то в "тень" он не уходит.
uasmile
16 uasmile (uasmile)   • 13:33:30, 31.10.2017 [Материал]

а потому что покупают заробитчане или у кого доход не легальный, кому быстренько нужно вложить....
MAS-ter
12 Mast (MAS-ter)   • 12:32:56, 31.10.2017 [Материал]

Зато Ахметка в два раза подорожал.
Karab
19 Сергей (Karab)   • 13:59:22, 31.10.2017 [Материал]

Подскажите, а Петя не подорожал?
https://www.youtube.com/watch?v=87sF2wGYKwU&t=449s
"Акция: Петя жуй"
European_Man
22 Viacheslav (European_Man)   • 14:39:28, 31.10.2017 [Материал]

"Больше всего выросла заработная плата у работников бюджетной сферы, в частности, образования - на 72,6%". Варто конкретизувати, а то люди гріхом подумають, що це стосується всіх освітян. Насправді, таке зростання пані міністр освіти і науки України забезпечила тільки для вчителів шкіл. ВНЗ тут ні до чого. Тут зростання за рік практично не було.
Hoakina
28 Марина (Hoakina)   • 19:11:33, 31.10.2017 [Материал]

На 22. Так, це правда, але ніхто не заважає викладачу йти в школу, де більше платять. Ви не находите?
mr_vv
26 mr_vv (mr_vv)   • 18:12:59, 31.10.2017 [Материал]

хм...если честно, тоже удивляют коменты многих тут, что эта цифра не реальная и получают все значительно меньше... просто все мои знакомые, зп которых я примерно знаю, получают минимум, повторюсь, минимум 6 тис. грязными. а в среднем 8-9. единственное добавлю, что возраст тех по ком сужу, от 25 до 35, может это как-то влияет.
ip1982
30 Igor (ip1982)   • 20:55:39, 31.10.2017 [Материал]

За 6000 зараз нормального робітника не знайдеш, тому 6106 це щось середнє між мінімалкою і нормальними заробітними платами, які по моїх розрахунках, становлять десь з 9000-10000грн.

Той самий "Кромберг енд Шуберт" пропонує роботу на ЗП в районі 8000-10000, хто на мінімалці - йдіть працюйте.
Hoakina
32 Марина (Hoakina)   • 22:46:16, 31.10.2017 [Материал]

На 30. Ви там про умови гарної зарплатні знаєте? ніяких перекурів, розмов по телефону, скрізь камери, все фіксується. За брак карють всю бригаду. І вони вже просікли, що бажаючі працювати є, тому щімлять нєпадєцкі. Не розслабишся, як в нас заведено.
ip1982
34 Igor (ip1982)   • 18:05:20, 01.11.2017 [Материал]

На 32.

А вони мали б оплачувати нескінченні перекури, брак, прибрати камери, щоб було легше красти?
Якщо робітники на підпріємстві "розслабляться", то не виконають вчасно замовлення, підприємство не отримаю гроші, робітники не отримають зарплату - все дуже просто.
Звичайно контроль має бути в розумних рамках, але він має бути.
Оголошення на ЖЖ інфо: