Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Держава і Політика » 2017 » Декабрь » 8 » 12:27:06

Юрій Павленко: Державний бюджет на 2018 рік стане критичним для місцевих громад     Реклама  

08.12.2017, 12:27:06 2941 0 Помилка?Помилка в тексті?
Виділили слово мишкою
і натисніть Ctrl+Enter
Юрій Павленко: Державний бюджет на 2018 рік стане критичним для місцевих громад

На цьому наголосив народний депутат України, голова Житомирської обласної організації ОПОЗИЦІЙНОГО БЛОКУ Юрій Павленко, коментуючи прийнятий Верховною Радою Державний бюджет на 2018 рік.

«ОПОЗИЦІЙНИЙ БЛОК голосував проти запропонованого урядом Державного бюджету, тому що цей бюджет не несе зростання економіки та покращення добробуту громадян України. Всі негативні тенденції трьох останніх років, які стали нормою для нинішньої влади, повторяться знову. При цьому їх найбільше відчують звичайні люди, які окрім зарплати чи пенсії не мають інших доходів. Якщо видатки бюджету перевищують доходи, збільшено дефіцит держбюджету, а державний борг вимірюється майже 2 трильйонами гривень, то про які позитивні зміни та успішні реформи може йти мова. Всі подібні заяви уряду та президента – це класичний популізм, який має на меті відвернути увагу громадян від критичної ситуації в економіці та соціальній сфері», - зауважив Юрій Павленко.

Парламентарій підкреслив, що основні вимоги ОПОЗИЦІЙНОГО БЛОКУ щодо збільшення прожиткового мінімуму до 3 200 грн, мінімальної зарплати до 5 000 грн та мінімальної пенсії до 3 500 грн не виконані. Так само були проігноровані вимоги опозиціонерів скороти видатки на силові структури на 40%, знизити вдвічі комунальні тарифи та закласти реальні показники інфляції. На жаль, головний фінансовий документ країни є антисоціальним.

«Особливо Державний бюджет на наступний рік вдарить по регіонах. Обласні центри вже зараз занепокоєні, що освітньої та медичної субвенції не вистачить на зарплати лікарям та утримання навчальних закладів. Ми підтримали звернення депутатів Житомирської міської ради до центральної влади з вимогою скоригувати фінансові показники, адже через недостатність субвенції місто недоотримає майже 170 млн грн», - зазначив політик.

«На жаль, проблеми недофінансування збереглися і в бюджеті 2018 року. Подібні проблеми є і в інших регіонах, і це на порозі прийняття місцевих бюджетів. Можемо констатувати, що через бездіяльність уряду та підконтрольної парламентської більшості фінансовий тягар лягає на плечі місцевих рад, яким доводиться витрачати кошти з бюджету розвитку на заборгованість по зарплатах. Фактично громади стали заручниками байдужості вищих державних чиновників та народних депутатів, які голосували за цей бюджет», - резюмував Юрій Павленко.

Прес-служба Регіональної організації Політичної партії «Опозиційний блок» у Житомирській області

Тэги: парламент, Павленко, Госбюджет

Схожі новини:


Оголошення на ЖЖ інфо: