Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Держава і Політика » 2017 » Декабрь » 23 » 18:10:37

Житомирська обласна організація Опозиційного блоку визнана однією з найкращих в Україні     Реклама  

23.12.2017, 18:10:37 3702 0 Помилка?Помилка в тексті?
Виділили слово мишкою
і натисніть Ctrl+Enter
Житомирська обласна організація Опозиційного блоку визнана однією з найкращих в Україні

Таку оцінку діяльності житомирських опозиціонерів було висловлено на Зборах партійного активу Політичної партії «Опозиційний блок»,  які відбулися у Києві.

Про те, які питання обговорювалися на Зборах, які рішення прийнято та про секрети успіху команди житомирських опозиціонерів говоримо з керівником партійної організації, народним депутатом України Юрієм Павленком.

Високі оцінки діяльності Житомирської обласної організації ОПОЗИЦІЙНОГО БЛОКУ ми чули і раніше і не лише від вищого керівництва. Гарно відгукуються про діяльність представників політичної сили і місцеві жителі по всій Житомирщині. Депутати від ОПОЗИЦІЙНОГО БЛОКУ обласної та районних, міських рад, наприкінці року активно звітують у ЗМІ про свою діяльність. Їм є що розповісти, є чим пишатись. У чому, на Ваш погляд, секрет успіху?


- Основна тема мого виступу на Зборах – робота з представниками місцевих громад в районах. Моїм колегам-однопартійцям з інших регіонів було цікаво, як Житомиру вдалось налагодити настільки чітку, ефективну і  масштабну діяльність по всій області, залучивши до неї кожен населений пункт, кожну громаду. Сьогодні 117 депутатів від ОПОЗИЦІЙНОГО БЛОКУ ефективно працюють у місцевих радах Житомирщини. Маємо потужні і впливові  партійні організації у Житомирі, Бердичеві, Коростені, Овручі, Житомирському та інших районах області.  Наші справи говорять самі про себе. Це сучасне діагностичне медобладнання та ремонт в Овруцькій та Чуднівській лікарні. Це освітлені  енергоефективними лампами двори і під’їзди Коростеня, Черняхова. Це благодійні їдальні, спортивні дитячі майданчики в Озерному, Черняхові, Коростені, Житомирі. Це постійна допомога літнім людям та малозабезпеченим родинам, дітям з особливими потребами у Бердичеві. Це наполеглива боротьба проти екологічної катастрофи у Баранівці, Житомирі. Це реальна допомога громадам, які протестують проти лжедецентралізації у вигляді закриття сільських шкіл і амбулаторій у Романовському, Пулинському, Радомишльському, Житомирському районах і принципова позиція щодо неприйняття силового впровадження інклюзивної світи без належної підготовки навчальних закладів і роботи з батьками. Це активна боротьба за права пенсіонерів-військовослжбовців.  Це сотні зустрічей з фермерами, підприємцями, медиками, педагогами, прийомними родинами та батьками дітей з особливими потребами, які впродовж року відбувались по всій Житомирщині, і за підсумками яких подано понад 40 депутатських запитів, оголошених з трибуни Верховної Ради та 35 звернень до керівників Міністерств, правоохоронних відомств.

Частим гостем на Житомирщині цього року був  лідер ОПОЗИЦІЙНОГО БЛОКУ Юрій Бойко, який відвідав Житомир, Коростень, Овруч, Радомишль, Олевськ, смт Озерне під Житомиром. За його сприяння закуплено сучасне обладнання в лікарні Коростеня, Овруча, придбано автобус для пасажирських перевезень в Олевськ, на парламентському рівні порушено низку актуальних проблем щодо військових пенсіонерів, зарплат працівників медичної галузі, захисту пенсіонерів, чорнобильців, багатодітних і малозабезпечених родин.

Знаю, що Ваші поїздки Житомирщиною дуже активні. Так само ефективно працюють громадські приймальні в містах області.

- Не лише я, а й кожен депутат постійно працює у місцевих громадах. Керівник фракції у обласній раді Анатолій Мелашенко головним завданням для свої колег ставить саме роботу з місцевими жителями, сам є відомою людиною у своєму окрузі, яку знають, поважають і підтримують земляки. Авторитетною людиною, яка змогла сформувати чудову команду однодумців,  здатну ефективно працювати для людей, створюючи в Житомирській міській раді  реальну опозицію до антинародних рішень влади, є Наталія Леонченко, мій заступник і лідер ОПОЗИЦІЙНОГО БЛОКУ Житомира. Багато вдячних відгуків маємо про роботу депутатів обласної ради Раїси Гулої, Наталії Рибак. Ці жінки невтомно і щодня працюють у своїх округах, допомагають школам, садочкам, підтримують багатодітні та малозабезпечені родини, літніх людей – як матеріально, так і добрим словом, людською увагою. З вдячністю розповідають жителі області про добрі справи та активну громадянську позицію Анатолія Мелашенка, Олександра Чорноморця, Володимира Нагорняка, Володимира Самчука, Миколи Луцюка. Окрім того, маємо шість постійно діючих громадських приймалень у районах, які також є дієвим засобом нашого зв’язку з виборцями. Загалом у 2017 році сотні представників місцевих громад, депутатів місцевих рад, громадських організацій, підприємств, трудових колективів, простих жителів області звернулись до громадських приймалень за допомогою.

Ми сформували високо структуровану дієву партійну організацію, зараз відбувається процес формування  первинних осередків по всій області.   Наші фракції і групи у місцевих радах мають політичну вагу, з ними рахуються, вони впливають на прийняття важливих рішень. Наші представники займають відповідальні посади в органах місцевого самоврядування, Так, величезним авторитетом у Чуднівському районі користується наш депутат, голова районної ради Павло Домашенко. Коли мова заходить про інтереси громади, ми готові об’єднуватись з будь-якими політичними силами, хоч і є опозицією. 

ОПОЗИЦІЙНИЙ БЛОК взяв участь у виборах в восьми  ОТГ п’яти районів  і отримав достойний результат. Скажімо, у порівнянні з місцевими виборами 2015 року на перших виборах в ОТГ 29 жовтня 2017 року значно покращився рейтинг партії в Радомишльському районі. І це є показником ефективності роботи команди, яка поповнилася новими людьми, - авторитетними, амбітними, з цікавими програмами, ідеями, такими, як Дмитро Щипанський.  Більшість людей, про яких я згадав, увійшли до складу житомирської делегації, яка взяла участь у Зборах. Їм було про що розповісти колегам з інших областей, вони цікавились їх досвідом роботи. Це дуже корисне спілкування.

Ми відкриті, про нашу діяльність звітуємо перед людьми, - у ЗМІ  і під час зустрічей у колективах. Зараз налагоджено постійний випуск партійної газети, яка висвітлює нашу діяльність, доносить до виборців   позицію з важливих суспільно-політичних питань, розповідає про добрі справи в містах і селах, які роблять наші депутати, активісти.  Так буде і у наступному році – головний акцент на конкретних справах в інтересах громади.


збори  

Повернемося до тем, які були обговорені учора учасниками Зборів партійного активу з усієї України і прийнятої ними Резолюції.

- В переддень нового року влада звітує про свої успіхи і досягнення. Проте представники  ОПОЗИЦІЙНОГО БЛОКУ не розділяють оптимізму провладних чиновників щодо ініційованих урядом реформ, щодо зростання зарплат і виплат, щодо рівня захисту дітей та літніх людей.

На жаль, подібні настрої не лише у представників ОПОЗИЦІЙНОГО БЛОКУ. Зростання цін на всі товари в 3-4 рази (навіть за офіційною статистикою), підвищення комунальних тарифів в 4-10 разів, скорочення соціальних стандартів, приховане підвищення пенсійного віку, зниження доступності медицини і освіти, падіння промисловості на 20% і майже 60% українців за межею бідності - підсумки останніх чотирьох років діяльності нинішньої влади. За такої соціальної ситуації на тлі кровопролиття на Сході держави, на тлі розгулу злочинності і масштабної політичної кризи, коли головному законодавчому органу не довіряє понад 90% українців,  важко бути оптимістом.

Відома й інша Ваша позиція – негативне ставлення до ухваленого бюджету на 2018 рік.  

- ОПОЗИЦІЙНИЙ БЛОК голосував проти запропонованого урядом державного бюджету, тому що цей бюджет не несе зростання економіки та покращення добробуту громадян України.  Основні вимоги ОПОЗИЦІЙНОГО БЛОКУ щодо збільшення прожиткового мінімуму до 3 200 грн, мінімальної зарплати до 5 000 грн та мінімальної пенсії до 3 500 грн не враховані. На жаль, головний фінансовий документ є антисоціальним, як і більшість ініціатив діючої влади.



ОПОЗИЦІЙНИЙ БЛОК на усіх рівнях рішуче бореться з подібними ініціативами. На зборах, учасниками яких стали народні депутати України, керівники регіональних партійних організацій, депутати місцевих рад усіх рівнів, всього понад 300 учасників, були підведені підсумки року, визначено мету і завдання партії на 2018 рік. Учасники Зборів одноголосно прийняли Резолюцію ОПОЗИЦІЙНОГО БЛОКУ. Після перемоги на виборах для реалізації програмних цілей опозиціонерів політична сила готова взяти на себе формування у Верховній Раді України, органах представницької влади всіх рівнів коаліцій МИРУ ТА РОЗВИТКУ. Сьогодні ми як ніколи єдині і маємо спільний погляд на ситуацію в країні, її причини і шляхи до змін на краще. Усі розмови про розкол – міф, про що свідчать і ці Збори, і прийнята одноголосно Резолюція..

«Ми всі мріємо жити в єдиній, демократичній, сильній і справедливій ​​Україні. Мир, розвиток, свобода і справедливість – це принципи, на яких ми будемо об'єднувати українське суспільство», - йдеться в тексті Резолюції. Щиро вірю, що наступний рік для України стане саме таким роком – роком МИРУ ТА РОЗВИТКУ.

ЩИРО ВІТАЮ УСІХ ЖИТЕЛІВ ЖИТОМИРЩИНИ З ПРИЙДЕШНІМ НОВИМ РОКОМ  ТА З РІЗДВОМ ХРИСТОВИМ! У першу чергу бажаю усім миру та щастя у родинах. Ми маємо вірити у власні сили й щодня наполегливо працювати для своєї сім’ї, рідного міста та держави.

Нехай у ваших оселях лунає радісний дитячий сміх та багатоголоссям розливаються колядки. Непохитної всім віри, впевненості у собі та невичерпної любові до ближніх!


Тэги: Павленко, партия, Опозиційний блок

Схожі новини:


Оголошення на ЖЖ інфо: