Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Люди і Суспільство » 2018 » Январь » 29 » 15:41:01

Через впровадження на Житомирщині інклюзивної освіти у Коростишеві можуть закрити школу-інтернат

29.01.2018, 15:41:01 3531 3 Помилка?Помилка в тексті?
Виділили слово мишкою
і натисніть Ctrl+Enter
Через впровадження на Житомирщині інклюзивної освіти у Коростишеві можуть закрити школу-інтернат

Батьки вихованців занепокоєні тим, що через впровадження інклюзивної освіти навчальний заклад для дітей з особливими потребами у Коростишеві закриють, адже останнім часом з цього приводу точаться бурхливі дискусії.

Нині у школі-інтернаті навчається 96 учнів з особливими потребами, троє з яких переїхали із зони проведення АТО. Дорослі обурені, що без жодних обговорень їхніх дітей позбавлять права на освіту, адже звичайні школи не мають належних умов для навчання таких дітей, як і підготовлених вчителів. Крім того, малосумнівно, що здорові учні завжди проявлятимуть толерантне ставлення до своїх однолітків з інвалідністю. Натомість що у Коростишівській школі-інтернаті діти перебувають під цілодобовим наглядом кваліфікованого персоналу, вміють читати і писати.

За словами директора Коростишівської спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату Віталія Макарчука, навчальний заклади нині працює на високому рівні, але вчителі та батьки учнів занепокоєні майбутнім.

- Важко заперечувати інклюзію як форму реалізації права дітей  з особливими потребами на освіту. Однак, в Україні для її втілення потрібно ще багато працювати. Головне, аби наші діти відчували себе у звичайних школах так само комфортно як і в спеціалізованому навчальному закладі, - сказав Віталій Макарчук.


Не можна допустити порушення прав дітей у процесі впровадження  інклюзивної освіти, вважає Юрій Павленко. Про це він заявив під час зустрічі із колективом Коростишівської спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату та батьками вихованців цього закладу.

«Ми разом з нашими колегами депутатами Житомирської області звернулися до голови обласної державної адміністрації, голови обласної ради, дружини Президента України Марини Порошенко у зв’язку із запровадженням інклюзивної освіти на Житомирщині. Наше звернення – це заклик до нинішньої влади не допустити помилок через свою непрофесійність, проводячи черговий експеримент тепер уже на дітях. На жаль, дії влади в цьому напрямку порушують основні принципи інклюзивної освіти. У першу чергу – це повага і сприйняття індивідуальних особливостей кожної дитини, дотримання найкращих інтересів дитини, недопущення дискримінації, конфіденційність, доступність освітніх послуг з раннього віку. Як результат, інтернатні заклади готують закривати без підготовлених вчителів та належної інфраструктури в загальноосвітніх школах. Непрофесійні дії чиновників Житомирської області створили протистояння між батьками і органами влади, напругу в педагогічних колективах як інтернатних закладів, так і звичайних шкіл. Все це несе пряму загрозу для дитини і є грубим порушенням її прав. Такі кроки посадовців різних рівні на практиці дискредитують ідею інклюзивної освіти»,-  заявив Павленко.   

 

SDC16836


SDC16877

Тэги: школа-интернат, дети, Коростышев

Схожі новини:


Комментариев: 3
FED8
1 FED8 (FED8)   • 20:48:52, 29.01.2018 [Материал]

Суть этого мутива одна - кто то положил глаз на здание . Это как у нас закрыли амбулаторию сдачи анализов и физкабинеты от детской поликлиники на ул. Победы . В итоге на этом месте строят многоэтажку . А наши депутатши Гринишина и Галагуза продвигают идею закрыть все интернаты и детей отдать в приемные семьи . Типа так лучше для развития . Ага кто то будет посуду мыть , кто то чужих детей смотреть . Дешевая раб сила . Хотя ни та , ни другая не взяла к себе в семью никого . Показали бы пример . Видимо хорошие деньги за идеи получают .
Mira
2 Irina (Mira)   • 22:53:10, 29.01.2018 [Материал]

Вот пусть Гринишина возьмет в свой домик таких детей,там места много,всем хватит. Пусть покажет пример.
AlexIvanov
3 Alex Ivanov (AlexIvanov)   • 14:59:21, 31.01.2018 [Материал]

Всі інтернати будуть росформовані. Е наказ Гройсмана. Розформовувать будуть по одному щоб народ не обьеднувався. На черзі інтернат для незрячих в Житомирі. Земля піде забудовникам. Гундіч, Сухомлін, Зубко уже руки потирають. Галагузі зараз не до вас вона займается стереоминьетом.
Оголошення на ЖЖ інфо: