Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Інтернет і Технології » 2018 » Апрель » 28 » 08:37:45

На Житомирському заводі «Кромберг енд Шуберт» дбають про екологію та ретельно сортують відходи. ФОТО     Реклама  

28.04.2018, 08:37:45 5526 0 Помилка?Помилка в тексті?
Виділили слово мишкою
і натисніть Ctrl+Enter
На Житомирському заводі «Кромберг енд Шуберт» дбають про екологію та ретельно сортують відходи. ФОТО

На Житомирському підприємстві «Кромберг енд Шуберт» приділяють особливу увагу турботі про екологію. Оскільки протягом останнього тижня в Україні випав період екологічних свят (21 квітня – День довкілля, 22 квітня – Міжнародний день Землі, 28 квітня – Всесвітній день охорони праці), - на самому заводі було започатковано нову соціальну ініціативу «ЕСО КRОSHU» в рамках якої було проведено ряд заходів екологічної тематики.

Так 27 квітня на підприємстві пройшов насичений та цікавий захід – «ЕКО-форум». На участь у заході були запрошені активні працівники офісів та виробництва заводу, представники ДП «Житомирське Лісове господарство», університетів ЖДТУ, НАЕУ, «Держекоінспекції», ШШ «Інтелект»,  КА «ШАГ», БФ «Лелекера», постачальники заводу, представники Житомирських ЗМІ.

PR менеджер «Кромберг енд Шуберт» Ольга Воєвуцька розповіла учасникам форуму про останні екологічні ініціативи на підприємстві: «Цього тижня на підприємстві було оголошено конкурс поробок «Друге життя сміттю». Працівники різних ланок вдома, разом зі своїми сім’ями зробили поробки з різноманітних речей та упаковок, які б зазвичай пішли на смітник».

«Конкурс пройшов на «ура», у ньому прийняло участь 28 учасників. Найкращі з них були нагородженні призами - еко-торбами, та квитками для усієї сім’ї у театр та кінотеатр. З усіх експонатів ми влаштували виставку, - розповіли журналісту «Журнала Житомира» на заводі «Кромберг енд Шуберт».









«Журнал Житомира» раніше повідомляв, що на днях у Житомирі вдруге пройшли так звані «Наукові пікніки», під час яких діти з батьками на вул.Михайлівській могли «доторкнутись» до науки вживу. Житомирський завод «Кромберг енд Шуберт» також став учасником даного заходу, та представив локацію, на якій навчав маленьких дітей сортувати відходи – цінну вторсировину, яку люди продукують щодня в процесі свого життя.

Пізніше в усіх офісах заводу встановили бокси для збору паперу, що також стане вторсировиною – макулатурою. На плакатах поруч з цими боксами працівників закликають використовувати для друку документів лист паперу А4 з обох сторін, таким чином зменшуючи кількість використаного паперу. Варто відмітити, що у питаннях збору паперу «Кромберг енд Шуберт» проводить співпрацю з ЖДТУ та Житомирським картонним комбінатом.

Окрім цього, на підприємстві встановили бокси для збору кришечок від ПЕТ-пляшок (вода, газовані напої, чай і тп.). Серед працівників підприємства провели роз’яснювальну кампанію, у якій пояснили важливість сортування відходів як на роботі так і вдома, та чому дуже важливо відкручувати кричешку від ПЕТ-пляшок.

 

Під час форуму представник БФ «Лелекера» Наталя Тарасова розповіла, що нині по всій Україні збирають кришечки від ПЕТ-пляшок: «Потрібно чітко розуміти: З кришечок не роблять протези – ми здаємо їх на переробку, як вторсировину. А вже за виручені кошти ми допомагаємо пораненим учасникам АТО, та, останнім часом, внутрішньо переміщеним особам, які опинились у складному становищі. За 2017 рік фонд, завдяки людям, зібрав 15 тон самих кришечок, за які ми отримали 100 тис. грн.». Зібрані на житомирському заводі кришечки також передаються цьому БФ.

 





А на заводі  «Кромберг енд Шуберт» роздільний збір сміття не зупинився самими офісами та адмінперсоналом. Тут панує філософія: «Все, що можна здати на переробку, все і здамо». Усі бажаючі учасники форуму та журналісти змогли переконатись у цьому під час екскурсії підприємством. Безпосередньо на виробничих площах у визначених місцях розміщені контейнери з пояснювальними плакатами для збору: одноразових стаканчиків, ПЕТ-пляшок, паперу та картону, металів, скла, обрізків дротів та ізоляції з них. Також на складі підприємства збирають на переробку пакувальну плівку, різноманітні пластикові котушки, упаковки, тару, тощо. Окрім цього тут проводять збір з подальшою передачею на утилізацію акумуляторів, батарейок та ламп. 












 

Інженер служби охорони праці заводу «Кромберг енд Шуберт» Ірина Когут розповіла: «Кожен працівник сам сортує відходи, що виникають в процесі виробництва. Причому сортування є на усіх лініях. Ми маємо надію, що кожен наш працівник принесе у свою родину ідеї турботи про навколишнє середовище, наше майбутнє, та принципи роздільного збору сміття. Усі відходи, які см сортуємо, окрім побутових - все це йде на переробку. Таким чином ми дбаємо про екологію, підвищуємо виховання людей. Підприємство заощаджує, а виручені кошти від реалізації вторсировини йдуть на різноманітні програми для працівників підприємства».

 

ЇЇ колега, начальник служби охорони праці Житомирського заводу «Кромберг енд Шуберт», Анна Вегера додає: «Ми хотіли донести до працівників, навіщо це потрібно, так як це легко та просто. Головне - це самодисципліна».

 

- Дорослу людину привчити до сортування важко, а от з дітьми набагато простіше, - говорить PR менеджер підприємства Ольга Воєвуцька. - А діти вдома зможуть навчати дорослих та контролювати їх у цьому питанні:чи дотримуються вони сортування сміття, чи заощадливі у використанні енергоресурси – тієї ж води з крану. 

 


Також гостем зустрічі стала екоблогер Маріанна Бойко. Вона розповіла про свою відмову від целофанових та поліетиленових пакетів, порадила, як сортувати вдома, що робити з органічним сміттям, та як збудувати «Зеленив офіс» на своєму підприємстві. Виступаючи, вона відмітила, що все більше підприємств долучається до ідеї роздільного збору сміття. А нинішній рівень сортування сміття на Житомирському «Кромберг енд Шуберт» її приємно вразив.

Під час форуму його учасники також обговорили важливість побудови системи сортування сміття на рівні усіх шкіл Житомира, аби саме через дітей доносити до дорослих важливість цієї ідеї.

На згадку усі учасники форуму отримали у подарунок фірмові еко-торби, котрі значно кращі за пакети. «Еко-тиждень» завершиться спільною висадкою лісу працівниками заводу та Житомирськими лісниками. Разом вони посадять молоді садженці сосни, дубу та модрини на 5 га земель у Пилипівському лісництві, що у Житомирському районі.


















































Фотографії зі сторінки Kromberg & Schubert Zhytomyr та фотографа Анни Максимової


Тэги: раздельный сбор отходов, Житомир, переработка вторсырья, Кромберг енд Шуберт

Схожі новини:


Оголошення на ЖЖ інфо: