Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Суспільство і влада » 2018 » Май » 24 » 09:26:35

Депутати облради погодили виділення коштів медзакладам Житомирщини

24.05.2018, 09:26:35 2356 0 Помилка?Помилка в тексті?
Виділили слово мишкою
і натисніть Ctrl+Enter
Депутати облради погодили виділення коштів медзакладам Житомирщини

У ході засідання постійної комісії обласної ради з питань охорони здоров’я, соціального захисту населення та у справах ветеранів 23 травня депутати опрацювали майже 30 питань порядку денного. У роботі комісії взяв участь заступник голови обласної ради Максим Вілівчук.

Профільна комісія розглянула низку звернень щодо виділення коштів, зокрема, на придбання та встановлення автономних джерел живлення у чотирьох медичних комунальних закладах обласної ради, а також на придбання у селі Пулинського району житлового будинку на умовах співфінансування для багатодітної родини-переселенців з Донецької області, - повідомляє прес-служба Житомирської обласної ради.

Депутати надали дозвіл на будівництво в обласному протитуберкульозному диспансері мікробіологічної лабораторії площею 350 кв.м, яке профінансує незалежна гуманітарна медична організація «Лікарі без кордонів - Бельгія». Гуманітарна організація реалізовує на Житомирщині проект з лікування хворих на мультирезистентний туберкульоз. Проектом, який триватиме 4-5 років, передбачено розпочати лікувально-дослідну програму, де будуть задіяні різні категорії пацієнтів. Представники проекту займатимуться діагностуванням, лікуванням і відстеженням курсу реабілітації. Планується охопити лікуванням близько 250 пацієнтів у рік.

Погодила профільна комісія й депутатські звернення до вищих органів влади. Зокрема, звернення депутатів обласної ради до Верховної Ради України щодо внесення змін до Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування», а саме в частині пенсійного стажу учасників АТО. Також проголосували за звернення до МОЗ щодо збільшення фінансування програми лікування дітей за кордоном, в якому наголошується, що наразі в області проживає майже 6 тис. дітей з інвалідністю, 1042 дітей, хворих на рідкісні (орфанні) захворювання. У більшості випадків пацієнти потребують трансплантації кісткового мозку, яка коштує сотні тисяч євро. Внаслідок недостатного фінансування відповідної державної програми немає можливості забезпечити дітей терміновою медичною допомогою, яка не надається у медичних закладах України. Тому депутати звертаються з проханням збільшити фінансування програми лікування дітей за кордоном з метою своєчасного надання медичної допомоги  дітям у закордонних клініках.

З-поміж іншого профільна комісія опрацювала низку кадрових питань, зокрема, внесення змін до контрактів з керівниками комунальних закладів, призначення директора «Новоград-Волинського медичного коледжу», де 6 квітня на виборах обрано нового керівника.

Нагадаємо, що чергова 16-а сесія обласної ради запланована на 31 травня.

1aaacomzd2

1aaacomzd3

1aaacomzd4

1aaacomzd5

1aaacomzd6

1aaacomzd7

1aaacomzd9

1aaacomzd8


Тэги: депутаты, медицинa, облсовет

Схожі новини:


Комментариев: 0
Оголошення на ЖЖ інфо: