Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Місто і життя » 2018 » Май » 29 » 15:11:39

У Житомирській обласній лікарні відкрили оновлене «інсультне» відділення. ФОТО

29.05.2018, 15:11:39 3732 2 Помилка?Помилка в тексті?
Виділили слово мишкою
і натисніть Ctrl+Enter
У Житомирській обласній лікарні відкрили оновлене «інсультне» відділення. ФОТО

У Житомирській обласній клінічній лікарні ім. О.Ф. Гербачевського 29 травня громадськості презентовано нове відділення неврології з блоком інтенсивної терапії.

Саме тут пацієнти з гострим порушенням мозкового кровообігу матимуть змогу отримати висококваліфіковану допомогу.  Адже саме вчасно надана допомога дозволить зберегти життя хворого та попередити розвиток важких наслідків, - повідомляє прес-служба обласної ради

Разом із головним лікарем Богданом Леськівим нове відділення оглянули голова обласної ради Володимир Ширма , голова облдержадміністрації Ігор Гундич, депутати обласної ради, меценати та громадськість.

Нове неврологічне відділення розраховане на  21 ліжко з блоком інтенсивної терапії на 6 реанімаційних ліжок для надання допомоги пацієнтам з гострим порушенням мозкового кровообігу. Відділення очолюватиме лікар-невропатолог Хабазня Тетяна.

Під час урочистого відкриття відділення Володимир Ширма зазначив, що оновлення лікарні на цьому не закінчиться: «До кінця року плануємо відкрити реанімаційне відділення, встановити ще один ангіограф. Для депутатського корпусу 7 скликання галузь медицини в проіритеті».

Богдан Леськів наголосив, що основним завданням роботи неврологічного відділення є надання допомоги пацієнтам з гострим порушенням мозкового кровообігу в перші три години від початку захворювання для проведення тромболітичної терапії, попередження інвалідизації пацієнтів та зменшення випадків смертності.

Відділення обладнане за сучасними світовими стандартами.  На його реконструкцію витрачено майже 7 млн грн  з обласного бюджету та Державного фонду регіонального розвитку.

Усім пацієнтам з гострим порушенням у перші три години від початку захворювання буде виконуватись безкоштовно  комп’ютерна томографія, ангіографія судин головного мозку і в разі ішемічного інсульту згідно з показниками буде проведена тромболітична терапія.

Довідково: За визначенням Всесвітньої організації охорони здоров'я, інсульт або гостре  порушення мозкового кровообігу – це раптово розвинені симптоми порушення мозкових функцій, які можуть призвести до смерті людини.

 Розповсюдженість  цереброваскулярних захворювань в Україні постійно збільшується. Так, за останні 15 років цей показник виріс майже у 4 рази. В Україні щорічно реєструється близько 130 тис. випадків інсультів. Рівень смертності від інсульту в Україні у 2,5 рази перевищує відповідні показники західноєвропейських країн.

 У Житомирській області за 2017 рік зареєстровано 2250 випадків інсульту, 558 пацієнтів померло. На жаль, у більшості випадків виникнення інсульту пов’язано з недостатньою обізнаністю населення з симптомами захворювання та необхідності термінової допомоги.

 1aaaanoveins1

1aaaanoveins2

1aaaanoveins3

1aaaanoveins4

1aaaanoveins5

1aaaanoveins7

1aaaanoveins8

1aaaanoveins9

1aaaanoveins10

1aaaanoveins11jpg

1aaaanoveins12jpg

1aaaanoveins13

1aaaanoveins15

1aaaanoveins16

1aaaanoveins17


1aaaanoveins19
1aaaanoveins20
1aaaanoveins21


Тэги: больница Гербачевского, отделение неврологии, Житомир, инсульт

Схожі новини:


Комментариев: 2
MAS-ter
1 Mast (MAS-ter)   • 16:41:40, 29.05.2018 [Материал]

Кизін і сюди примазався.
kolia-68
2 kolia-608 (kolia-68)   • 18:40:41, 29.05.2018 [Материал]

"Усім пацієнтам з гострим порушенням у перші три години від початку захворювання буде виконуватись безкоштовно комп’ютерна томографія, ангіографія судин головного мозку і в разі ішемічного інсульту згідно з показниками буде проведена тромболітична терапія." ЭТОТ ПЛАКАТ БОЛЬШИМИ БУКВАМИ ДОЛЖЕН БЫТЬ ВЫВЕШЕН ВО ВСЕХ РАЙОНАХ ГОРОДА, И НЕ ТОЛЬКО, В РАЙОНАХ ТОЖЕ ЛЮДИ ЖИВУТ.
Оголошення на ЖЖ інфо: