Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Місто і життя » 2018 » Июль » 27 » 16:26:33

Для чого потрібна «Карта житомирянина»: інтерв'ю з заступником мера Дмитром Ткачуком

27.07.2018, 16:26:33 10302 12 Помилка?Помилка в тексті?
Виділили слово мишкою
і натисніть Ctrl+Enter
Для чого потрібна «Карта житомирянина»: інтерв'ю з заступником мера Дмитром Ткачуком

У Житомирі на початку липня стартував прийом документів для оформлення «Карти житомирянина». В даний час подати документи можна в 3 пунктах: в будівлях Богунського і Корольовського районних рад і в готелі «Житомир».

Як повідомляє Житомирський Кур'єр, чергу на оформлення картки деякі люди займають із 6-ї ранку. Тоді з’являється шанс потрапити до робочого столу менеджера першим. Ті, хто підходять близько 8.00, можуть оформити картку до 10.00. Такою інформацією поділилися люди, які очікували на свою чергу у пункті оформлення карток у готелі «Житомир». 

Для чого потрібна «Карта житомирянина» і чи обов’язково потрібна пластикова картка, щоб відчувати себе житомирянином розповів в інтерв'ю заступник мера Дмитро Ткачук.
 
— Щодо черг, то вони,справді, спостерігаються. При цьому, рекламної кампанії на старті оформлення картки житомирянина не було, аби не створити штучного ажіотажу, адже пункти оформлення карт тільки розгортаються. Однак добре працює «сарафанне радіо». Одного разу такий пункт у Корольовській районній раді мало не брали штурмом… Натомість після обіду робота у всіх пунктах входить у звичне русло.

— Що дає картка житомирянина її власнику?

— Перш за все, мова йде про транспортні послуги.Цей модуль ділиться на два підмодулі: ті, хто платять за проїзд, і ті, хто користуються пільгами. Картка дасть можливість пільговикам отримати свою норму безкоштовних поїздок, які щомісяця на неї нараховуватимуться. Ними можна буде скористатися як у тролейбусах, так і в автобусах без будь-яких часових обмежень.

— Пільги поширюватимуться тільки на комунальні автобуси?

— На будь-які і на маршрутки також, адже йдеться про міський громадський транспорт.Внесу ремарку: коли перевізник каже, що перевозить якусь кількість пільговиків і вимагає за це гроші, ми аргументовано заявляємо – за якусь аморфну цифру ніхто не буде нічого платити. Тому має бути валідатор, який зчитує інформацію та картка, котра ідентифікує людину, що скористалася пільгами. Тільки тоді ми побачимо реальні цифри. Щодо людей, які не мають пільг, картка житомирянина забезпечить їм знижку при оплаті проїзду.

— На яку знижку можна очікувати?

— Для власників картки житомирянина вона залишиться на тому ж рівні, а от для гостей міста буде вищою. Однак, якщо людина з карткою розраховуватиметься не готівкою, а самою карткою, різниця у вартості проїзду буде суттєвою, при цьому навіть не на гривню і не на дві.

— Скільки пільгових поїздок буде нараховуватися на картку?

— Цю кількість має затвердити міська рада, але у проекті рішення ми відштовхуємося від нормативу Кабміну про 30 поїздок на місяць.

— Зрозуміло. Тобто, пенсіонери та інші пільговики приречені на половину пільгової поїздки у день: 30 поїздок намісяць в один кінець або 15 – туди й назад.

— Безліміту не буде.Водночас для багатьох категорій пільговиків ми пропонуватимемо збільшити цю норму, а особливо це ті, хто їздить із супроводжуючими. Для цих людей норма автоматично подвоїться. Остаточне рішення приймає депутатський корпус. При цьому, не варто забувати, що 58 тисяч поїздок конвертується у 58 тисяч квитків. Тому між економічними розрахунками та альтруїзмом має бути золота середина.

— Для чого ще, окрім розрахунку за міський транспорт, може знадобитися картка житомирянина?

— Зараз обговорюється ідея про обслуговування за допомогою картки житомирянина у комунальних аптеках. До роботи з картками також можуть долучитися будь-які приватні структури.

— Коли це почне діяти?

— Це не може розпочати працювати, поки не буде випущено достатньої кількості карт. Для нас прийнятний термін –осінь. Проте говорити про конкретну дату ми зможемо лише тоді, коли на руках у житомиряни буде достатня кількість карт.

— Коли закриються пункти оформлення карток житомирянина?

— Думаю, вони активно працюватимуть півроку, а можливо, й довше. Взагалі говорити про якийсь конкретний день, коли закриється вікно можливостей, неможливо.

Нагадаємо, для оформлення "Карти житомирянина" необхідно подати ряд документів. Список пільгових категорій громадян, які безкоштовно отримають карту, доступний за посиланням.

Тэги: карта житомирянина, Житомир

Схожі новини:


Комментариев: 11
telefon
1 джавахарлал нюру (telefon)   • 10:07:58, 28.07.2018 [Материал]

""— Зрозуміло. Тобто, пенсіонери та інші пільговики приречені на половину пільгової поїздки у день: 30 поїздок намісяць в один кінець або 15 – туди й назад.

— Безліміту не буде.""

Итак, теперь чётко видно, что введение "карты обрезания" - это очередное ухудшение жизни самых убитых властью слоёв населения - инвалидов и пенсионеров.
Также я вижу в этом б*** настоящую дискриминацию: жители Украины из других регионов, имея льготы по ЗАКОНУ СТРАНЫ, приезжая в Житомир, лишатся своих льгот.

МЕСТЕЧКОВОЕ ЖЛОБСТВО.

И ещё: Получается, что Кабмин и Житрада отменили ЗАКОН УКРАИНЫ, по которому инвалиды и пенсионеры имеют право на безлимитный бесплатный проезд без разделения по месту жительства.

ИМХО: обеспечивается простор для воровства и дерибана.
Заодно, укорачивают срок жизни пенсионерам и инвалидам.

Ткачук, спасибо!
Блин.
Ивасик
8 Телесик (Ивасик)   • 22:08:31, 28.07.2018 [Материал]

Ради объективности, карточки такие не только у нас, так что можно сказать, обделили всех льготников, к-рые подумают поехать дальше своего города. Сама идея с дележкой на местный и приезжий мне не нравится вообще, независимо к каким слоям общества она применяется.

Монетизация нужна, но делать это на привязку к месту жительства - идиотизм.

С другой стороны, если найдутся активисты и пройдут все инстанции судебные, вплоть до КСУ, то всю эту конторку могут и прикрыть. Да и выборы на носу, всякие деятели с вилами на халяву получают возможность проявить свою любовь к лохторату.
Живу_на_Восточной
9 Горожанин (Живу_на_Восточной)   • 10:23:05, 29.07.2018 [Материал]

►Сама идея с дележкой на местный и приезжий мне не нравится ... но делать это на привязку к месту жительства - идиотизм.

Это не идиотизм, это — сегрегация
Oxy
11 Оксана (Oxy)   • 16:51:39, 30.07.2018 [Материал]

Вот ради бы интереса нашли бы ЗАКОН УКРАИНЫ про бесплатный проезд пенсионеров. Правильно: нет такого, бо льгота эта Кабмином вводилась, как многие помнят, в 1993 г. Для инвалидов же бесплатный проезд действительно установлен Законом Украины "Об основах социальной защищенности лиц с инвалидностью" 1991 г.
Попытайтесь найти в обоих документах слово "безлимитный" и фразу "без разделения по месту жительства" (особенно - в первом, документ из трёх пунктов).
В прошлом году в оба документа вносились изменения относительно автоматизированной системы учёта оплаты проезда и электронного билета. Об этом много говорили по радио, ТВ и много писали в интернете.
А теперь внимательно прочитайте свой пост. По мне, так написанное - из области фантазий.
Pound
2 Рула (Pound)   • 12:31:26, 28.07.2018 [Материал]

Мені здається для пенсіонерів придостатньо 15 поїздок, в мене сусідка, в який тролейбус не зайдеш, вона їде, вона цілий день їздить
telefon
3 джавахарлал нюру (telefon)   • 13:42:31, 28.07.2018 [Материал]

А когда же ты работаешь, если сам целыми днями ездишь на троллейбусах? )))
Pound
5 Рула (Pound)   • 14:09:40, 28.07.2018 [Материал]

А кондуктори не працюють в тролейбусах, просто катаються? То часами прислухайтеся, які вони раді пенсіонерам, які від зорі до зорі їздять.
Pound
4 Рула (Pound)   • 14:05:35, 28.07.2018 [Материал]

Не кожна робота проходить біля станка, або за офісним столом, якщо Ви шановний не знаєте. Та й не всі мають машини і доходиться користати з громадського транспорту.
telefon
6 джавахарлал нюру (telefon)   • 14:34:05, 28.07.2018 [Материал]

Было бы интересно выслушать ваше мнение по этому вопросу после того, как Вы выйдите на пенсию.
К сожалению, я до этого не доживу.
Но и многие украинцы имеют шанс не дожить до своей пенсии.
Pound
7 Рула (Pound)   • 14:42:35, 28.07.2018 [Материал]

Мені буде достатньо 15 поїздок, а навіть при такому навантаженні, як зараз маю, то на превеликий жаль, мені і цих поїздок буде за багато.
Ивасик
10 Телесик (Ивасик)   • 03:20:12, 30.07.2018 [Материал]

Я бы давал по 30 поездок в оба конца. По идее, большинству этого достаточно. В любом случае, монетизация предполагает кол-во учтенных поездок, т.е. не использовал все - гос-во сэкономило. 30 поездок это не много и далеко не все пенсионеры их все используют. А так, 15 поездок в обе стороны в месяц, это как издевательство над пенсионерами с их смешными пенсиями и не менее смешными тарифами на комуналку и прочее.
Оголошення на ЖЖ інфо: