Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Місто і життя » 2018 » Июль » 30 » 11:42:16

«Самопоміч» у Житомирській облраді: «Наполягаємо на більшій відповідальності перевізників»     Реклама  

30.07.2018, 11:42:16 2574 3 Помилка?Помилка в тексті?
Виділили слово мишкою
і натисніть Ctrl+Enter
«Самопоміч» у Житомирській облраді: «Наполягаємо на більшій відповідальності перевізників»

Усю країну сколихнула жахлива аварія, що сталася під Житомиром 20 липня 2018 р. і внаслідок якої загинуло 10 осіб. Фракція “Об’єднання “Самопоміч” ініціювала звернення від обласної ради щодо посилення контролю за автомобільними пасажирськими перевезеннями до Верховної ради України та Кабінету Міністрів України. Під час сесії обласна рада проголосувала за відповідне звернення, фахову консультацію щодо якого надало управління дорожнього будівництва та інфраструктури ОДА.

У роботі "нелегальних" перевізників регулярно спостерігається порушення вимог чинного законодавства, нехтування обов’язковими Правилами дорожнього руху та елементарними правилами безпеки, що безпосередньо несе загрозу здоров'ю та життю людей.

Житомирська обласна рада запропонувала внести зміни у ряд законодавчих актів України, передбачивши в них наступне:

1.      Дати чітке визначення поняття "нелегальний перевізник".

2.      Спростити схему та порядок оформлення адміністративних порушень за статтею 164 КУпАП та розширити повноваження органів національної поліції та Державної служби України з безпеки на транспорті щодо складання адміністративних протоколів згідно з цією статтею.

3.      Внести зміни у Кодекс України про адміністративні правопорушення, доповнивши статтю 164 абзацом наступного змісту:

"Експлуатація автотранспортного засобу, який має ознаки облаштування автомобіля таксі, без необхідних дозвільних документів тягне за собою накладення штрафу у розмірі ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.".

4.      У Законі України "Про автомобільний транспорт" передбачити:

запровадження обов’язкового використання дорожніх листів із затвердженням їх форми, порядку заповнення, обліку та зберігання;

відповідальність інформаційно-диспетчерських служб за укладання договорів із суб’єктами господарювання – перевізниками, які не мають відповідних ліцензій;

обов'язкове облаштування автобусів пристроями примусового  обмежування швидкості.

5.      Виключити підпункт 4 пункту 5 наказу Міністерства транспорту та зв'язку України від 07.06.2010 № 340 "Про затвердження Положення про робочий час і час відпочинку водіїв колісних транспортних засобів", де передбачено здійснення працівниками служби Укртрансбезпеки перевірок щодо наявності встановлених тахографів виключно на транспортних засобах, якими здійснюються міжнародні автомобільні перевезення.

6.      Підвищити штрафні санкції за порушення режимів праці та відпочинку водіїв транспортних засобів, а також передбачити штрафні санкції за порушення Правил надання послуг пасажирського автомобільного транспорту (безквитковий проїзд, перевезення без надання місця для сидіння).

7.      Передбачити кримінальну відповідальність за керування транспортним засобом у нетверезому стані.

«Прийняття відповідних змін сприятиме впорядкуванню діяльності на ринку надання послуг пасажирських автомобільних перевезень, суттєво зменшить ризик життю та здоров'ю людей, спричинений "нелегальними" перевезеннями», - йдеться у зверненні обласної ради.

Також депутати фракції «Об'єднання «Самопоміч» перед голосуванням за це звернення вкотре звернули увагу на ситуацію із свавіллям перевізників у Житомирі, які обслуговують міські маршрути. Назвали автобуси «хлівами», від яких вряди-годи відвалюються колеса, створюються небезпечні ситуації для усіх учасників руху. І закликали Житомирську міську раду навести лад із перевезеннями у місті.

Прес-служба фракції «Об'єднання «Самопоміч» у Житомирській обласній раді


Тэги: дтп, Самопоміч, маршрутка

Схожі новини:


Комментариев: 3
viewer
1 Name Surname (viewer)   • 11:47:32, 30.07.2018 [Материал]

А більшої відповідальнності депутатів від Самопомочі у Верховній Раді, за ті закони, які вони поналобіювали, Самопоміч не вимагає?
anastas
2 igor (anastas)   • 17:37:33, 30.07.2018 [Материал]

Не только за законы но и за дела /мусор по всей Украине, например/?
MAS-ter
3 Mast (MAS-ter)   • 22:19:00, 30.07.2018 [Материал]

Самопомочи не западло попиариться на свежих могилках
Оголошення на ЖЖ інфо: