Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Держава і Політика » 2018 » Октябрь » 4 » 16:33:52

Інтерв'ю з народним депутатом, членом фракції «Об'єднання «Самопоміч» Вікторією Войціцькою     Реклама  

04.10.2018, 16:33:52 3325 8 Помилка?Помилка в тексті?
Виділили слово мишкою
і натисніть Ctrl+Enter
Інтерв'ю з народним депутатом, членом фракції «Об'єднання «Самопоміч» Вікторією Войціцькою

Під час свого візиту у Житомир народний депутат,член фракції «Об'єднання «Самопоміч», Вікторія Войціцька на зустрічі з журналістами відповіла на питання, що найбільше хвилюють простих українців. Мова йшла про тарифи на комунальні послуги, скандальну формулу «Роттердам+», перспективи для ОСББ та урядову програму житлових субсидій.

Чим зумовлено чергове зростання тарифів на комунальні послуги в Україні?

- Подорожчання тарифів на комунальні послуги, наприклад на водопостачання, обумовлено тим, що Ринату Ахметову захотілося забезпечити собі надприбутки. Це реалізується через зміну ціни на електроенергію та через введення «славнозвісної» формули «Роттердам+», по якій розраховується ціна на вугілля, що спалюється на ТЕЦ, котрі виробляють електроенергію. У цю формулу закладаються неіснуючі витрати – ніби-то вугілля везуть звідти морем. Насправді ж вугілля, яке спалюється на наших ТЕЦ – в рази гірше за те, що продається у Євросоюзі.

Скільки збитків понесли українці через цю формулу «Роттердам+»?

- Ця формула «говорить» нам, що ми нібито маємо нестачу в власному вугіллі і його необхідно закуповувати. А для цього потрібно збільшити ціну на електроенергію – щоб мати кошти та поїхати його закупити. Але насправді жодної тони з Роттердаму ми не купуємо. Компанія «ДТЕК» завозить для ТЕЦ вугілля з Російської Федерації. А це 300 км дороги, а не 8000 км по морю, як нам презентують. Таким чином ми щомісяця переплачуємо 1,2 млрд грн. Ця формула взята «зі стелі», і я впевнена, винні мають понести покарання за її впровадження.

Можливо Ви же знаєте якої ціни на газ очікувати населенню?

- Так, здня на день Кабміном буде змінено тариф на природний газ для населення – він зросте на 20-23%.Це більше 8000 грн за 1 тис. куб. (зараз 6,9 тис грн). У мене складається враження що політика держави направлена не на потреби українців, а на забезпечення надприбутків олігархів.

Як Ви оцінюєте створення ОСББ по Україні?

- Створення ОСББ – одна з ключових реформ, яку прийняв нинішній склад парламенту. По-перше, вона дозволила українцю стати господарем у власному будинку. Ми чудово пам’ятаємо часи, коли треба було стояти у чергах у ЖЕКах, давати хабар паспортистам аби вирішити свої питання. Ми пам’ятаємо і різноманітні складові до тарифу за квартплату: за прибирання, за ремонт, тощо, які ніхто насправді не робив. ОСББ дозволило людям розібратися: за що ти платиш, чи це адекватна ціна, як знайти оптимальні механізми співпраці з підрядниками.

По-друге, з прийняттям ЗУ «Про житлово-комунальні послуги» (введення в дію, відбудеться 01.05.2019, - ред.) ми започаткували впровадження програми «теплих кредитів». Саме ОСББ можуть звернутися до держави та попросити фінансування на отримання довгострокових кредитів під невеликий відсоток для того, щоб здійснювати заходи по енергозбереженню та енергомодернізації. Це заміна лампочок, вікон, дверей, утеплення усього будинку, встановлення індивідуальних теплових пунктів чи котельних. Я бачила статистичні дані, які доводять – люди, що скористались програмою ОСББ, зменшили «платіжки» на 30-40%.

У проект бюджету 2019 закладено на програму субсидій для населення на 20 млрд грн менше ніж у поточному році. Що це означає?

- Дійсно,за проектом бюджету на 2019 рік на субсидії передбачено 55 млрд грн. Враховуючи,що незабаром зросте ціна газу, а у грудні є перспектива ще одного подорожчання ціни на електроенергію, яке потягне за собою подорожчання водопостачання та електроенергії, можна передбачити, що Уряд знову прийде до Парламенту у новому році з проханням «Дайте ще грошей на субсидії». Людям потрібно готуватися до того, що їх перевірка з боку управлінь соцзахисту населення буде більш жорствою та прискіпливою. Не забуваємо і про те, що у 2019 році за планами Уряду має початися реалізація програми монетизації субсидій. Щоправда, дивним є бачення Уряду, коли для субсидій передбачається 55 млрд грн, а на програму «теплі кредити» було у цьому році - 0,4 млрд грн. Чи можна це назвати ефективними інструментами для стимулювання населення проводити енергомодернізацію свого житла та зменшувати витрати споживання газу, тепла? – Однозначно - ні.

Прес-служба обласної організації Об’єднання «Самопоміч»








Тэги: Самопоміч, интервью, Войціцька, нардеп

Схожі новини:


Комментариев: 8
Crespito
1 Hernan (Crespito)   • 17:20:19, 04.10.2018 [Материал]

Только правильные вопросы задают. А как же, чего у нас повальная корупция, полиция, суды не работают, свобода слова, и тд. и тп.
BADMAD
2 Денис (BADMAD)   • 17:57:27, 04.10.2018 [Материал]

А еще а еще у нас стихийные рынки на богунии)
pushistik13
3 Пушистик (pushistik13)   • 18:43:32, 04.10.2018 [Материал]

#ідітьусраку
uasmile
4 uasmile (uasmile)   • 19:19:59, 04.10.2018 [Материал]

#ідітьусраку
Timion
5 Artem (Timion)   • 19:28:28, 04.10.2018 [Материал]

#ідітьусраку
KIDALOOF
6 Пабло Эскобар (KIDALOOF)   • 19:44:06, 04.10.2018 [Материал]

Самопомочі уже не поможет эта реклама, они уже так засрались вместе с Чижихой и Рыбаком и тд #ідітьусраку вместе с Балакішиевим.
Artmaker
7 Евгений (Artmaker)   • 21:25:44, 04.10.2018 [Материал]

"Чим зумовлено чергове зростання тарифів на комунальні послуги в Україні?
- Подорожчання тарифів на комунальні послуги, наприклад на водопостачання, обумовлено тим, що Ринату Ахметову захотілося забезпечити собі надприбутки. "
Щ-О-О-О-О????!!!!!
Вікторія Войціцька, ЧИМ?.. ЧИМ ТИ ЦЕ СКАЗАЛА??????????????????????
Watcher
8 Алежко (Watcher)   • 06:27:41, 05.10.2018 [Материал]

"эй биомусор, таким как ты я прививаю чувство вкуса "
Оголошення на ЖЖ інфо: