Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Люди і Суспільство » 2018 » Октябрь » 19 » 12:40:17

Все більше житомирян звертаються по допомогу у мою громадську приймальню, - Борислав Розенблат     Реклама  

19.10.2018, 12:40:17 3708 13 Помилка?Помилка в тексті?
Виділили слово мишкою
і натисніть Ctrl+Enter
Все більше житомирян звертаються по допомогу у мою громадську приймальню, - Борислав Розенблат

У центрі Житомира 4 роки поспіль працює унікальна громадська приймальня народного депутата Борислава Розенблата. Народний обранець від Житомира у 2014 році відкрив «Юридичну клініку» за адресою майдан С.П. Корольова 3/14,  де усі охочі могли отримати абсолютно безкоштовно юридичні консультації. З часом цей задум переріс у справжній соціальний  проект. Якщо у перший рік діяльності Громадської приймальні по допомогу звернулись близько 1200 людей, то зараз ця цифра зросла більш ніж вдвічі.

Ми заходимо до старої адміністративної будівлі у самому центрі Житомира. По вузькому коридору безкінечним потоком ходять державні службовці та відвідувачі. У цьому приміщенні розташовані низка соціальних установ та організацій. Поруч – Житомирська міська рада, обласна адміністрація та обласна рада, пішохідна вулиця Михайлівська, Бульвар. Самісіньке серце міста. Тут і знаходиться Громадська приймальня народного депутата України Борислава Розенблата. Відчиняємо двері до кабінету 103.



Зараз в приймальні працюють троє юристів – Володимир Красовський, Руслан Цимбалюк та Олександр Медведський. Проте сьогодні їх двоє:
 

«Впродовж дня  було дуже багато людей, звернень та документів. Олександр поїхав в одне з управлінь, ми досить довго чекаємо відповіді на скаргу про бездіяльність, вирішили  самі навідатись до них. Може вони про нас забули не хочеться думати, що ігнорують», - з дещо стомленою посмішкою розповідає юрист Володимир Красовський.
 


Два робочі столи, підвіконня завалені теками з документами. Щоп’ятнадцять хвилин відчиняються двері і люди запитують: «Можна?»

«Коли ми відкривали нашу громадську приймальню, то ставили перед собою мету – бути відкритими перед людьми, допомагати й щоб не кілька годин на тиждень, а постійно. Так і сталось. З перших днів моя громадська приймальня працює щодня, з понеділка по п’ятницю і людей досі приходить багато. Це свідчить про те, що житомиряни потребують не лише якісної юридичної підтримки, а й про те, що кількість проблем, на жаль, зростає», - коментує народний депутат від Житомира Борислав Розенблат.

Спочатку у громадській приймальні працювали двоє юристів. Проте, з часом кількість людей, яким була потрібна юридична допомога, зростала. Сьогодні у громадській приймальні Борислава Розенблата працюють троє юристів.

«Наприклад, протягом 2014 - 2016 років до громадської приймальні звернулось близько 2478 громадян, а вже протягом 2017 - 2018 року юристи надали юридичну допомогу 3859 громадян. Загалом, 6337 житомирян з  листопада  2014 по жовтень 2018 року та надано близько 3000 консультацій, за допомогою телефонного зв’язку. Також здійснюється подальший супровід з питань, з якими заявники звертались до громадської приймальні раніше. Цікаво те, що люди приходять з кількома проблемами, дехто роками до нас звертається і ми допомагаємо», - розповідає керівник Громадської приймальні Софія Павлова.

Питання, порушені у зверненнях, стали підставою для 5 депутатських запитів та 1500 депутатських звернень до центральних, регіональних і місцевих органів та їх посадових осіб, які стосуються захисту прав та інтересів громадян у різних сферах життєдіяльності. Наприклад, це звернення та запити до Кабінету Міністрів України, НКРЕКП, Антимонопольного комітету про не законні  перерахунки за минулі періоди в бік збільшення за спожитий газ житомирянами в яких відсутні прилади обліку (лічильники). В результаті чого такі платежі були переведенні з обов’язкових  у рекомендовані, що зекономило до 40 млн грн житомирянам.

«Повернуті 6 квартир, які у містян намагалися відібрати «чорні ріелтори», понад 1,5 млн гривень повернуті вкладникам збанкрутілих банків, За  підготовленими заявами про злочин зареєстровано 89 кримінальних  проваджень. Найчастіше це самоправство, шахрайство, не виконання судових рішень. Складено понад 200 скарг на бездіяльність працівників правоохоронних органів. За юридичного супроводу юристів громадської приймальні 2 квартири були придбані учасникам АТО, які втратили кінцівки. Двом учасникам АТО за  судовими рішеннями призначенні належні їм виплати за отримані травми і контузії. Це важливий шмат роботи», - ділиться юрист Громадської приймальні Борислава Розенблата, Володимир Красовський.

Усні та письмові звернення від фізичних та юридичних осіб стосуються, як, безпосередньо, юридичних питань, так і соціально-побутових проблем.

Найбільш актуальними питаннями, які були вирішені за допомогою юристів приймальні є:

  • повернення вкладів збанкрутілих банків;
  • перерахунок пенсій та соціальних виплат;
  • оформлення пільг і субсидій;
  • розв’язання  проблем пов’язаних з соціальними гарантіями воїнів, що воюють в зоні АТО;
  • питання у сфері комунальних служб та житлово-експлуатаційних організацій;
  •  розв’язання соціально-побутових проблем вимушених переселенців зі Сходу;
  • створення та діяльність ОСББ;
  • дотримання прав людей з інвалідністю;
  • дотримання законності при виконанні органами державної влади та місцевого самоврядування своїх владних повноважень;
  • виконання судових рішень;
  • земельні спори, тощо.

«Діяльність Громадської приймальні не вимірюється годинами чи коштами. Вона вимірюється результатом. Хлопці працюють і працюють якісно. Наприклад, зараз на вирішенні Верховного суду знаходиться справа про захист  права громадян на пільговий проїзд у приміському транспорті. 10 справ знаходяться в судах з оскаржень незаконних відмов посадовими особами Держгеокадастру. Ведеться представництво в судах у 23 цивільних справах, з листопада 2014 по жовтень 2018 представництво було здійснено у 59 справах», - каже народний депутат України від Житомира, Борислав Розенблат.

…За вікном сутеніє. Тільки що з кабінету вийшла остання відвідувачка, житомирянка Людмила. Її матері юристи допоможуть здійснити перерахунок пенсії. І хоча робочий день приймальні завершений, але у юристів ще безліч завдань: відвезти документи, записати двох житомирянок на особисту зустріч із народним депутатом Бориславом Розенблатом, дати відповіді на 4 звернення.

Запитую чи задоволені правозахисники результатами своєї роботи.

«Звісно, що ні, ми можемо більше. Але уся та бюрократія, безкінечні папірці й листування з державними структурами забирають дуже багато часу й сил, у нас і у людей. А люди чекають, буває, чекають рішень місяцями. Так не має бути, це дуже пригнічує. Хоча буває і навпаки. Повірте, коли приходить старенька бабуся з настроєм «без надії сподіваюсь» і їй вдається допомогти з пенсією, субсидією чи якимось іншим спором, це надихає», - підсумовує юрист приймальні Руслан Цимбалюк.






Тэги: Борислав Розенблат, приёмная, юридическая консультация, Житомир

Схожі новини:


Комментариев: 13
google
1 Гугиль (google)   • 13:13:26, 19.10.2018 [Материал]

а что коментарии не закрыты ..если реклама )
1 млн и я такой же благодетель
antonvox
2 Антон Абрамов (antonvox)   • 13:34:27, 19.10.2018 [Материал]

Если такие крутые юристы, то надо сходить...Какой год с соседом спорим за землю и никак договориться не можем.((
andriiua
3 andrii (andriiua)   • 13:45:19, 19.10.2018 [Материал]

Борислав Соломонович, спасибо, не надо, хватит, наелись депутатскими подачками: "гречкой", бесплатными консультациями, подарками с гос.бюджета. Мы не рабы!
viewer
4 Name Surname (viewer)   • 13:55:32, 19.10.2018 [Материал]

"Мы не рабы!"
Абсолютно вірне зауваження. У нас дійсно в країні не рабовласницький лад, а станово-феодальний.
MakeAmericaGreatAgain
10 Василий Павлович (MakeAmericaGreatAgain)   • 08:31:58, 20.10.2018 [Материал]

Иди лучше по поводу цен на газ для населения повозмущайся. И не тихо в уголке, а чтоб все хорошо слышали.
BADMAD
5 Денис (BADMAD)   • 14:28:11, 19.10.2018 [Материал]

Суд близится Борька все добрей и добрей.
MakeAmericaGreatAgain
8 Василий Павлович (MakeAmericaGreatAgain)   • 08:21:12, 20.10.2018 [Материал]

Только то, что власть его НЕ отмазывает, а наоборот, поливает дерьмом и пытается посадить/утопить на пустом месте, уже маркер того, что он не в одной лодке с ворами.

Учитывая, что он бизнесмен (предприниматель), а не чиновник (хапуга), в первую очередь, напрашиваются выводы, что он делает что-то, что очень не нравится сегодняшней власти.

И это что-то вполне может совпадать с интересами людей, кстати.
Irinalove
6 Ирина Левченко (Irinalove)   • 15:03:17, 19.10.2018 [Материал]

Все рассказывают какой Розенблат не такой, а по-моему это единственный депутат , который хоть что-то делает без бла-бла-бла пишите письма!
Танюша
12 Татьяна (Танюша)   • 19:34:05, 21.10.2018 [Материал]

Кому он и что сделал? Только себе. Наш бурштыновый депутат.
Irinalove
13 Ирина Левченко (Irinalove)   • 12:07:11, 23.10.2018 [Материал]

Моей куме во дворе детям площадку поставил, знакомой денег на лечение отсыпал, водителю тту на сердце дал 100 тыщ. Да много чего, он каждый день в новостях, надоел уже.
Oldnigga
7 Андроид (Oldnigga)   • 16:34:40, 19.10.2018 [Материал]

Борислав, люди Вам ответят тем же! В трудный момент жизни передадут Вам блок мальборо и большую пачку крепкого чая.
MakeAmericaGreatAgain
9 Василий Павлович (MakeAmericaGreatAgain)   • 08:25:13, 20.10.2018 [Материал]

Сообщение выше звучит как обида.

А по сути - сегодняшние люди настолько неблагодарны, что других поливать дерьмом будут, а сами в "трудный момент" даже блок мальборо не передадут. Зачем тогда ныть и обижаться?
Cobalt
11 Cobalt (Cobalt)   • 10:15:19, 21.10.2018 [Материал]

"... он делает что-то, что очень не нравится сегодняшней власти..."
А кому же понравится, когда лезут в "чужой огород" ?! ;-)
Оголошення на ЖЖ інфо: