Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Гроші і Економіка » 2019 » Март » 5 » 12:57:53

Насіннєвий завод компанії «Bayer» на Житомирщині розширює виробництво

05.03.2019, 12:57:23 3727 0 Помилка?Помилка в тексті?
Виділили слово мишкою
і натисніть Ctrl+Enter
Насіннєвий завод компанії «Bayer» на Житомирщині розширює виробництво

У вересні 2018 року відбулося відкриття насіннєвого заводу компанії «Bayer» у селі Почуйки Попільнянського району на Житомирщині. Цей завод з виробництва насіння кукурудзи є найбільшим підприємством такого типу в Україні та одним із найбільших у Європі. На днях керівництво заводу у Житомирі провело зустріч з журналістами, розповівши про результати роботи у минулому році та плани на поточний рік.

«У 2018 році ми мали дуже успішний сезон, ми отримали насіння хорошої якості та гарні показники роботи. Активний сезон складав 34 дні, під час яких було прийнято на заводі 8 тис. тонн насіння у качанах, з яких після обробки (очищення, сушіння та молотіння) вийшло близько 200 тис. мішків насіння, - розповідає директор з виробництва насіння в Україні Ремі Дей-Тос. Цього року ми плануємо запустити другу лінію прийому качанів кукурудзи, та розширити наше виробництво додавши до стадій очищення, сушіння та молотіння наступні процеси – калібрування, протруювання, та пакування. Для цього буде залучено більшу кількість працівників, зокрема якщо у 2018 р. ми мали 70 сезонних працівників, то у цьому році плануємо 245. Також заплановано збільшити посівні площі на 10%».

Говорячи про особливості роботи компанії «Bayer», директор з корпоративних питань та зв’язків з громадськістю Віталій Федьчук пояснює: «Ми не маємо власних ділянок землі під посів – кукурудзу вирощують наші компанії-партнери. Але у нас є наше обладнання та спеціалісти, які контролюють ці процеси. Вже готове насіння реалізовується на внутрішньому ринку України, проте у наших планах є і вихід на міжнародний ринок.
 

За його словами компанія розуміє, що несе соціальну відповідальність перед місцевою громадою: - Перше що ми зробили - це відремонтували 10 км дороги та збудували нову сільську амбулаторію. Нам у цій громаді жити, і ми хочемо підвищувати рівень освіти, тому ми інвестуємо кошти у школу, дитячий садочок (мультимедійне обладнання, лабораторне обладнання, навчання англійській мові по Скайпу з фахівцями).


За 2018 рік компанія «Bayer» сплатила податків на суму трохи більше 4 млн. гривень, - зазначив Віталій Федьчук. Інвестиції у будівництво заводу склали 200 млн. доларів.



Тэги: семенной завод, Житомирщина, bayer

Схожі новини:


Комментариев: 0
Оголошення на ЖЖ інфо: