Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Місто і життя » 2019 » Март » 27 » 08:39:29

Из-за двух должников жителям многоэтажки в Житомире угрожают отключить лифт. ВИДЕО

27.03.2019, 08:39:29 5070 13 Помилка?Помилка в тексті?
Виділили слово мишкою
і натисніть Ctrl+Enter
Из-за двух должников жителям многоэтажки в Житомире угрожают отключить лифт. ВИДЕО

Жителям многоэтажки проспекте Мира в Житомире пригрозили отключить лифт из-за того, что два человека в доме не оплатили тарифы. По словам жильцов, это всего 2,6% от общей стоимости коммунальных услуг. 

Как сообщает NewsOne, 80% жителей дома – пожилые, из них около 40% - люди с инвалидностью, поэтому многих перспектива остаться без лифта ужасает. Чтобы избежать такого исхода, в ЖЭКе предложили заставить заплатить должников.
 

"Как мы можем спускаться, идти в магазин, ложиться в больницу? Если человек вышел на улицу и перестал работать лифт, он не поднимется и станет бомжом", - сказала Наталья, которая также проживает в этом доме и передвигается на инвалидной коляске.


Адвокат Наталья Гнатуш объяснила, что работать с должниками – не работа граждан, они должны просто платить.
 

"Правлению ЖСК бездействует. Им проще отключить лифт, чтобы в доме был социальный взрыв. Какую работу они провели с должниками? Были высланы претензии, поданы иски в суд? Почему нет, почему они считают, что их работу должны делать собственники квартиры?" - поинтересовалась она.


В Житомирском горсовете жильцам посоветовали написать коллективное обращение - якобы только тогда они смогут чем-то помочь, так как ЖЭКи городу не подчиняются. Сам ЖЭК в рабочий день был закрыт.

Спустя какое-то время с журналистами связался начальник местного ЖЭКа и объяснил, что у него на балансе долги по различным коммуслугам доходят до 700 тысяч гривен. По его словам, ЖЭК оказался заложником ситуации и не может рассчитаться с лифтовой компанией - именно из-за этого начались массовые отключения.
 

Тэги: Лифт, долги, многоэтажка, Житомир, ЖЭК

Схожі новини:


Комментариев: 13
viewer
1 Name Surname (viewer)   • 09:48:42, 27.03.2019 [Материал]

Це будинок за адресою проспект Миру, 2.
Якщо зайти на сайт міськради, то побачимо, що співвласники будинку (влансики квартир та інших приміщень в будинку) обрали собі управителем приватне підприємство «Керуюче підприємство ЖБК-2 м. Житомир», яке і обслуговує їх будинок.
http://zt-rada.gov.ua/?3398[0]=815
viewer
2 Name Surname (viewer)   • 09:52:22, 27.03.2019 [Материал]

Якщо їх не влаштовує ця контора, то у них є декілька варіантів, як його змінити. Так що все залежить від співвласників будинку
https://goo.gl/C2jNpv

N.B. До речі, ліфт - це власність співвласників будинку, а не ЖЕКа. ЖЕК в будинку нічим не володіє, це просто контора, яка надає послуги з обслуговування будинку.
Ось це візуально показано, де чия власність в багатоквартирному будинку

http://vlasnyk.org.ua/wp-content/uploads/2016/02/poster-a2-house-ukr-vlasnyk-me.jpg
RaID
5 Сергій (RaID)   • 14:35:05, 27.03.2019 [Материал]

От якщо ліфт це моя власність, я можу не заключати договір на щомісячну плату ліфтовим конторам і оплачувати лише у випадку проблеми яку треба вирішити? Чому питаю, бо платити треба кожен місяць, а ці контори роблять обслуговування раз на мільон років якщо роблять і всеодно всі проблеми це проблеми мешканців.
viewer
7 Name Surname (viewer)   • 15:00:29, 27.03.2019 [Материал]

"От якщо ліфт це моя власність"
Ну не індивідуально ваша, це спільна власність власність власників квартир в будинку. (Стаття 382 частина 2 Цивільного кодексу)

"я можу не заключати договір на щомісячну плату ліфтовим конторам і оплачувати лише у випадку проблеми яку треба вирішити"
Теоретично запросто. Але перейдемо до практики. Щоб обслуговувати ліфти треба мати ліцензію. У нас в місті таких фірм з ліцензією лише 4-5, і конкурентів у наше місто вони не пускають. Чув що хотіли зайти фірми з Бердичева чи Києва, але їх тупо не пустили.
Тому обслуговування ліфтів у нас в місті відбувається виключно на умовах цих 4-5 фірмочок, які між собою узгодили ціну і сенсу переходити від однієї до іншої немає.
А якщо ви їх пошлете лісом, то крім цих 4-5 фірм, у нас в місті немає контори, яка б могла обслуговувати ліфти.
Пошлете їх, і скоро до вас прийде наприклад Держгірпромнагляд і скаже: "Як це у вас ліфт не обслуговує жодна сертифікована фірма."
І опечатає ліфт або обесточить його, ще й думаю якийсь штраф впаяють.
Була ідея створити комунальну контору для обслуговування ліфтів, щоб опритомнити приватні фірми по обслуговуванню ліфтів, але як там воно реалізувалось я не знаю.
https://goo.gl/6RM4PL

Ну і все одно доведеться домовитись з якоюсь фірмою, яка буде періодично оглядати ліфт чи все там нормально: чи троси не пора міняти тощо.
RaID
9 Сергій (RaID)   • 14:49:03, 01.04.2019 [Материал]

Основне питання було чи мушу я платити щомісячно конторам які нічого не роблять щомісячно, чи може є сенс оплачувати по факту. Треба обслужити - угода, виконання. Хтось застряг - виклик, оплата у кінці місяці за кількість чи якось так.
viewer
11 Name Surname (viewer)   • 08:25:54, 07.04.2019 [Материал]

"Треба обслужити - угода, виконання. Хтось застряг - виклик, оплата у кінці місяці за кількість чи якось так."
Наскільки я знаю, у нас немає в місті немає фірми, яка буде обслуговувати на таких умовах.
bobrikov
3 Mr Mr Ya (bobrikov)   • 11:02:20, 27.03.2019 [Материал]

удалить. был не прав :)
Sams2
4 Семенюк Александр (Sams2)   • 13:30:57, 27.03.2019 [Материал]

Дикость какая. Нафига этим ОСББ прокладка в виде ЖБК, ЖЕК, и т.д. Умные люди давно заключают договора напрямую с исполнителем работ - с каким-нибудь ФОП по сантехнике, электрике, нанимают напрямую дворника, заключают договор напрямую с компанией, которая занимается лифтами, вывозом мусора. Сейчас есть отличная программа диспетчеризации, Федерация Роаботодателей Украины разработала, хочешь своего диспетчера заводи, хочешь отдай диспетчеризацию на аутсорсинг, у всех исполнителей в смартфонах ставится бесплатное приложение, заявка у него в течение 30 секунд, есть возможность отчитаться, даже с фото, контроль выполнения и вообще много всего. А все эти ЖБК, КВЖРЕП и прочие - выброшенные деньги. Если кому интересно - пишите в личку.
viewer
6 Name Surname (viewer)   • 15:00:16, 27.03.2019 [Материал]

Наскільки я знаю, в цьому будинку на проспекті Миру 2, люди поки не створили ОСББ
http://zt-rada.gov.ua/perelikOSBB
viewer
8 Name Surname (viewer)   • 15:17:07, 27.03.2019 [Материал]

До речі про ліфти. Виявляється не можна каляску з дитиною закатувати в ліфт, бо це може призвести до трагедії, яка недавно відбулась в Сумах
https://goo.gl/w1Y4F1

Ось відео, де ліфтер пояснює, чому цього не можна робити і як безпечно користуватись ліфтом.
Витратьте пару хвилин на перегляд, воно того варте
https://youtu.be/MP2oU6ae00w
RaID
10 Сергій (RaID)   • 15:33:17, 01.04.2019 [Материал]

Да не можна багато чого якщо хтось виконує свою роботу ітаксайдьот рівні. Можлива наявність перемички у ланцюгу захисту закриття дверей швидше за все причина трагедії судячи з роліка. Якщо це дійсно вина ліфтьора, то сподіваюсь покарання буде і інші задумаються.
viewer
12 Name Surname (viewer)   • 08:27:41, 07.04.2019 [Материал]

"Да не можна багато чого якщо хтось виконує свою роботу ітаксайдьот рівні"
Так сенс ролику у тому, що якби дитина була б на руках, а не в калясці, то трагедії б не було.
RaID
13 Сергій (RaID)   • 14:08:44, 07.04.2019 [Материал]

Так само як і була б справна ліфтова система то також. Будь який інцидент це ланцюг подій, і кожна окрема можливо і не несе загрози, але коли вони всі накладаються у ланцюг подій, от тоді вже зазвичай і найгірші наслідки.
Оголошення на ЖЖ інфо: