Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Держава і Політика » 2019 » Июль » 19 » 08:10:45

Експерт з питань охорони здоров’я у команді президента Михайло Радуцький поспілкувався з житомирськими медиками   PR  

19.07.2019, 08:10:45 2521 2 Помилка?Помилка в тексті?
Виділили слово мишкою
і натисніть Ctrl+Enter
Експерт з питань охорони здоров’я у команді президента Михайло Радуцький поспілкувався з житомирськими медиками

Засновник і співвласник медичної клініки «Борис», експерт з питань медицини, номер 18 у списку партії президента «Слуга народу» Михайло Радуцький 18 липня приїхав до Житомира. На зустріч з колективом міської дитячої лікарні разом з ним прибув кандидат у народні депутати від президентської партії по 62-му житомирському округу Ігор Герасименко.

Михайло Радуцький - ексзаступник мера Києва Віталія Кличка з питань медицини та соцзабезпечення, пізніше – його радник з питань медицини, а нині - член Комітету ВР з питань медицини.

У Житомирі Михайло Радуцький окреслив плани команди президента стосовно медичної галузі й запевнив, що Володимир Зеленський має намір особисто опікуватися медициною в Україні, - повідомляє Житомир.інфо.

«Президент України Володимир Зеленський пообіцяв особисто опікуватися медициною, бо це одна з найбільших проблем сьогодні. Тож швидше за все міністр буде пропонуватися від партії «Слуга народу», де, крім мажоритарників, є 9 лікарів, молодих і професійних. Однак, якщо буде коаліція, треба буде рахуватися з думкою іншої політичної сили», - сказав Михайло Радуцький.

Він також розповів, кого бачить Президент на посту Міністра охорони здоров’я України.

«Поки ще нікого ще не бачить, але точно не нинішнього виконуючого обов’язки (Уляну Супрун, - ред.) Ви чули заяву президента, коли він сказав: «Навіщо мені такий міністр?». Я не хочу бути міністром і не бачу себе на цьому посту. Моя думка – міністром має бути молода людина, 30-40 років, непублічна, неполітична, не має фідбеку, щоб 90% часу не витрачала на виправдовування у соцмережі. Це має бути фахівець, який чітко виконуватиме стратегію, яка прийнята офісом президента, Верховною радою і Кабінетом міністрів», - пояснив Михайло Радуцький.

Він розповів, що, як і Ігор Герасименко, також іде в народні депутати від партії «Слуга народу», але по іншому одномандатному виборчому округу.

Ігор Герасименко, Михайло Радуцький


«Так сталося, що в команді Президента я відповідаю за питання медицини, і ми намагаємося щось змінити. Змінити з вашою допомогою, лікарі, медики, інакше нічого не зміниться, скільки б грошей не надрукували. Будучи в Комітеті з охорони здоров’я, я знаю загальні проблеми країни. Що треба для житомирян, краще знає кандидат від «Слуги народу» по вашому, житомирському округу, Ігор Герасименко. Він знає проблеми міста. Бо ми говоримо про один і той же закон, але у Києві його трактують по-своєму, а в Житомирі – по-своєму. Завдяки таким, як Ігор, ми з вами зустрілися не у бомбосховищі, а тут, у світлій залі», - сказав Михайло Радуцький.

Медичний експерт розповів житомирянам, що планує команда президента в медицині.

По-перше, залишити все добре і прогресивне, що було в медицині 20, 30 і 50 років тому. По-друге, припинити «геноцид» лікарів.

«В Україні спостерігається геноцид до лікарів – людей, які 7 або 9 років навчалися, відповідають за помилку свободою, бо тільки до медиків є стаття в карному кодексі України, яка інкримінує мінімум 5 років позбавлення за помилку середньої тяжкості. І жебрацька зарплата у 5 тис. грн, а в Житомирі я почув навіть 3 тисячі. Тому наша мета – точно порахувати, що ми маємо. У Києві, наприклад, кажуть, що не вистачає 60% медичного персоналу. У Житомирі приблизно 20%. Але, наприклад, у Києві, аби влаштувалися після університету на чверть ставки в реанімацію, треба три тисячі доларів. «Нормальні» головні лікарі розподіляють вільні ставки на людей, аби вони трохи більше отримували. Але є й такі, які знімають гроші з карток неіснуючих працівників. Немає кому працювати, а влаштуватися неможливо», - каже Радуцький.
 

 

Зарплати медиків

Не може бути однакової фіксованої зарплати для всіх медиків. Вона має складати 20% від того, що сплачено за послугу, надану пацієнтом. Неважливо, хто заплатить – держава, місто чи сам пацієнт. Якщо він гарний лікар, до нього стоятиме черга, і його зарплата може скласти 100 тис. грн. Наша мета – лікар і медсестра мають отримувати відсоток від того, що сплатили на пацієнта.

Індивідуальні ліцензії лікарів

Вводитимуться не для того, аби «перегнати» лікарів у ФОПи. Коли лікар має персональну ліцензію, він може відкрити на себе підприємство навіть в державній лікарні. По-перше, це набагато нижчі податки. Сьогодні ПДФО з зарплати 18%, а для лікаря з ліцензією – 5%. По-друге, лікарня має сама має визначатися зі своїм бюджетом, щоб не залежати ні від держави, ні від мерії. Для цього треба взяти лікарню у своє управління і вирішувати, чиварто опалювати та освітлювати кілька корпусів та витрачати гроші на оплату техпрацівників.

Страхова медицина

Гроші будуть сплачуватися за надану послугу. Сьогодні сімейний лікар подивився хворого, а далі – в лікарню або поліклініку і ви розбирайтеся. Свої гроші він уже отримав. Страхова – державна, не приватна - компанія ніколи не сплатить, якщо не побачить наданої послуги. Якщо є результат – є гроші.

Покриття з державного бюджету лікування екстрених випадків та важких хвороб

Забезпечення права кожного українця на охорону здоров'я, медичну допомогу та медичне страхування. Держава має покривати лікування онкології, особливо небезпечних та «соціальних» інфекцій, невідкладних станів, орфанних, генетичних захворювань і трансплантології. В Україні витрачаються мільярди на гемодіаліз при тому, що він має призначатися тимчасово, доки шукають донора нирки. Тому по сьогоднішній день блокується закон про трансплантологію.

50% українців живуть за межею бідності – покривати їм медичні страховки.

Відміна закупівлі медзакладами ліків у малих упаковках, перехід на блокову закупівлю. Економія як мінімум 20% вартості.

Введення українських медичних протоколів лікування, які відповідають рівню та оснащенню лікарень.

 

Укінці зустрічі кандидат в народні депутати по 62-му виборчому округу (Житомир) Ігор Герасименко від партії «Слуга народу» нагадав медикам свою біографію та навіщо йде в Раду:

1.Представляти інтереси житомирян.

2. Залучати додаткові кошти для розвитку міста.

3. Контроль за їх використанням.

4 Участь в роботі Комітету з Нацбезпеки та оборони України як професійного військового.

 



































Тэги: Слуга народа, агитация, выборы 2019

Схожі новини:


Комментариев: 2
viewer
1 Name Surname (viewer)   • 08:52:09, 19.07.2019 [Материал]

Читав статтю, де розбирались ініціативи цього потенціоального куратора системи охорони здоров'я від нової владної команди (Радуцького). Якщо коротко, то зміни очікуються "веселі"
https://tinyurl.com/yxn74tvr
andriiua
2 andrii (andriiua)   • 11:49:25, 19.07.2019 [Материал]

не читал статью, но по фото такое чувство, что Михайло Радуцький хочет нам что-то втюхать что-то дорогое и совсем не нужное
Оголошення на ЖЖ інфо: