Живий Журнал
 
ЖЖ інфо » Статті » Місто

Чи є користь від камер відеоспостереження в Житомирі?

Автор: Тимофій Надводнюк, 14.06.2017, 00:36:19 Чи є користь від камер відеоспостереження в Житомирі?
Після того як вранці 13 червня на підвісному мосту у парку Гагарина вчинив самогубство черговий житомирян, у журналістів та жителів міста виникло питання: "А як же камери, що встановлені там за програмою «Безпечне місто», чому на кадри, що вони фіксують, не реагують поліцейські та влада?».

Під час брифінгу 13 червня житомирський міський голова Сергій Сухомлин відповів наступне:

«Камери лише фіксують момент коли відбуваєтьмя це нещастя і ті хто слідкує за тим, що відбувається на мосту не можуть передбачити дій людини, так як це все залежить на пряму від особи, це рішення хвилини чи навіть секунди. Я знаю про цей випадок, наряд поліції тоді одразу виїхав, але вони нажаль не встигли».

З приводу камер, що встановлені по пішохідній вулиці Михайлівській мер також зауважив лише про можливість фіксації подій, що відбуваються і за його словами, ні вже відомі нам крадіжки писанки з фестивалю на великдень, ні те, що викопують зелені насадження з нових лав, ніхто передбачити не міг.

"Людина задумала вкрасти це насадження, одягла капюшон, знаючи, що там камери і все, як його знайти?", - сказав Сухомлин.
 

Тоді виникає наступне питання: «Навіщо ж ті камери взагалі, якщо вони не приносять жодної користі?».


Сергій Іванович впевнений, що потрібно розвивати дану програму і брати приклад з зарубіжжя, де камери покривають майже кожні сорок метрів міста, для того аби відслідкувати куди направляється злочинець після скоєння правоорушення і саме в цьому напрямку вони зараз і рухаються.
Автор: Тимофій Надводнюк, редактор рубрики "Місто" на ЖЖ.info
Місто | 14.06.2017 | Переглядів: 1497 | Житомир, камеры наблюдения

Читайте також на цю тему: