Живий Журнал
 
ЖЖ інфо » Статті » Місто

Всесвітній день свободи преси

Автор: Дуравкіна Валерія, 04.05.2018, 12:25:52 Всесвітній день свободи преси
Щороку, 3-го травня, журналістики з усього світу святкують день свободи преси. Це розпочалося ще з 1992 року і не закінчується донині. Цей день вважається всесвітнім і має намету закликати людей не забувати якою важкою та небезпечною буває робота в ЗМІ, але на жаль, багато хто не знає історію цього свята, і сьогодні ми спробуємо це виправити.

Усе розпочалося з «Віндхукської декларації», яку прийняли у 1991 році представники незалежної преси країн Африки в столиці Набімії. У декларації йшлося про те, що найважливішим для суспільства є вільна та незалежна преса, і на щастя, заклик забезпечити свободу преси увінчався успіхом і вже в 1993 році Генеральна Асамблея ООН проголосила 3 травня Всесвітнім днем преси.

Ні для кого не секрет, що робота журналіста з кожним роком стає все небезпечнішою та небезпечнішою, і тому в цей день заведено згадувати працівників преси, які загинули при виконанні своїх професійних обов'язків, на мою думку, це дуже правильно, ми повинні пам'ятати людей, які не зважаючи нінащо хотіли добитися правди, найголовніше, добитися цієї правди для людей.

Особисто мене завжди дивувала мужність та шляхетність журналістів, щороку кількість загиблих представників преси збільшується у десятки разів, добиваючись справедливості, вони йдуть на крайності, добиваючись справедливості, вони гублять себе. Давайте ніколи не будемо забувати про цей день, і можливо колись, з допомогою ЗМІ та людей, які там працюють, ми досягнемо миру в нашій країні. Зі святом!
Автор: Дуравкіна Валерія, редактор рубрики "Місто" на ЖЖ.info
Місто | 04.05.2018 | Переглядів: 1317 | журналистика

Читайте також на цю тему:

Коментарів: 0