Живий Журнал
 
ЖЖ інфо » Статті » Місто

Підготовка до ЗНО самостійно. Можливо чи ні?

Автор: Яна Савіцька, 28.02.2019, 14:47:06 Підготовка до ЗНО самостійно. Можливо чи ні?
Однією із заповітних мрій одинадцятикласника – є успішно скласти Зовнішнє Незалежне Оцінювання (ЗНО) і вступити до вищого навчального закладу. Але як все ж таки готуватися, звернутися до репетитора чи обрати самопідготовку, питання досить суперечливе. 

Обираючи спосіб підготовки до ЗНО абітурієнт може опираючись на такі фактори:  
  • Якщо обраний для ЗНО предмет учень знає не досконало або майже не знає, то кращим рішенням буде звернутися до репетитора. Інколи, готуючись самостійно учні вчать усе підряд, що і потрібно і не потрібно, тим самим ускладнюючи собі задачу.
  • Потрібно враховувати те, що гуманітарні науки (українська мова і література, історія, іноземна мова)  вивчити з нуля хоча б за рік – можливо. Чого не можна сказати про точні науки, наприклад математику. Тому тим сміливцям, що наважилися здавати у цьому році математику за повної відсутності знань можна побажати тільки удачі.
  • Не завжди на уроках вчителі готують до ЗНО, є такі, що йдуть виключно по шкільній програмі. Вирішувати вам справлятись з цим своїми силами чи звернутись по допомогу.
  • Якщо з 7 по 11 клас ви не марнували час, а плідно та старанно навчалися, чудово скласти ЗНО без допомоги репетитора, опираючись тільки на самопідготовку – досить реально.
 

"Готуюсь самостійно"


Підтвердила цю думку і поділилась з нами які предмети для ЗНО у цьому році переважно обирають, одинадцятикласниця Марта:

Більшість моїх однокласників обрали такі предмети як іноземна мова, географія та історія.

Я вирішила здавати ЗНО з української мови та літератури, математики та англійської мови. Готуюсь я переважно самостійно, бо добре навчалась усі ці роки. Але мені все ж таки знадобився репетитор з англійської мови, дещо складно вивчати самостійно. Наприклад аудіювання та говоріння краще проходити з репетитором, інакше нічого не зрозумієш.

Якщо говорити про математику або українську мову, то я чудово справляюсь і без сторонньої допомоги.
  


Ще один спосіб покращити свій бал – це розв’язання тестів та  самостійне підрахування балів.

Яку підготовку до ЗНО 2019 обрати кожен вирішує індивідуально, але більша частина успішної здачі залежить від того наскільки учень хоче працювати та як серйозно та старанно підходить до виконання завдань.
Автор: Яна Савіцька, редактор рубрики "Місто" на ЖЖ.info
Місто | 28.02.2019 | Переглядів: 2509 | школа, образование, экзамены, ЗНО

Читайте також на цю тему:

Коментарів: 0