Живий Журнал
 
ЖЖ інфо » Статті » Авторская колонка » Ірина Ярмоленко

ПРОГРАМА мого ФЕСТИВАЛЮ: Рівні можливості як інструмент боротьби з насильством, торгівлею людьми та безвідповідальним батьківством

Автор: , 10.04.2019, 23:37:28
Автор Ірина Ярмоленко

Ірина Ярмоленко

все статьи автора

З метою просвітництва теми доступних рівних можливостей та Житомира як міста, комфортного життя, організовую GENDER MONTH, який пройде з 11 квітня до 18 травня. Заплановані воркшопи, тренінги, конференції, круглі столи, кінопокази, бізнес-сніданки спільно з представниками влади й бізнесу, студентством та школярами.

Останні роки місто Житомир демонструє лідерство у впровадженні питання гендеру та рівних можливостей на міському рівні. Ми «пушнули» прийняття Хартії рівності жінок та чоловіків в житті місцевих громад (від CEMR), проголосували концепцію плану дій, внесли компоненти рівних можливостей в Статут та положення Бюджету участі.

Настав час говорити про це, і говорити багато з житомирянами, бо ідея жива, коли її розуміють і число агентів змін перевищує критичну масу. Однією з частин проекту буде показ соціальних відео з п’ятьма історіями житомирян і житомирянок, які були дискриміновані за віком, статтю, соціальним статусом, чи в ситуації складних життєвих обставин. Таких тисячі. Не соромно про це говорити, час заявити, що ми суспільство, яке толерантне до інших.

За досить короткий проміжок часу мені вдалося залучити до проведення місячника цікавих сучасних партнерів, які дозволять провести наш перший такий захід на достойному рівні. За тиждень до нас приєдналися iHUB, Інститут Креативних Інновацій, Житомирська Міська Рада, проект Інтегрований розвиток міст (GIZ), Рупор Житомира, WOMO, WinWin Educational Center, City Council Women’s European Assembly та багато інших колег і стейкхолдерів.

До старту проекту 8 квітня за матеріалами однойменного  підручника, розробленого ООН ми провели просвітницькі уроки в ліцеї №25 – заняття з практичними вправами для старшокласників мало назву  "Ми різні – ми рівні" .

Протягом місяця напрацюємо бачення підлітків та студентства до таких тем, як домашнє насильство і його попередження, розподіл домашньої праці, поговоримо і про бажання швидко організованого гарного життя та загроз з торгівлею людьми. Дізнаємося як молодь реагує на різноманітну сексистську рекламу в місті та як журналісти пишуть свої інформаційні повідомлення.

До участі в проекті запрошуємо відомих лектори та представників міжнародних інституцій. На деякі з наших заходів, які ви побачите нижче у програмі,  потрібно попередньо зареєструватися. Деталі будуть поступово з’являтися на сторінці Центру суспільних комунікацій у Фейсбуці.

ПРОГРАМА GENDER  MONTH
11 квітня 10:00 – презентація нового Статуту Житомира. Захід організовується Житомирською міською радою за підтримки Конгресу Ради Європи. У рамках заходу запланована презентація гендерної складової в Статут міста. Унікальна практика в Україні. Реєстрація обов’язкова.

13 квітня 10:00 – 17:00 – навколо заданої тематики пройдуть просвітницькі speaking clubs, watching movies, reading articles, brainstorming and brainrings. Організатор – WinWin. Місце розташування: WinWin Cambridge education center (за адресою Шевченка, 18а). Реєстрація обов’язкова.

17 квітня 11:00 – конференція “Жінки в бізнес. Шлях до Успіху”. Захід організовується iHUB за підтримки Еstonia Development Cooperation та Посольством Естонії в Україні в партнерстві з Центром Суспільних Комунікацій. Також відбудуться воркшопи для студентства. Місце проведення: Житомирська політехніка
17 квітня – презентація "Серце до серця". Організатор – Всеукраїнський благодійний фонд з однойменною назвою.

20 квітня – воркшоп від Лізи Кузьменко (правозахисниці та журналістки) на ХХ-му Відкритому простор від #kreativ_team #Успішні на тему “Як комунікувати зі ЗМІ та чому гендерна рівність вигідна”. Для мам з малюками працюватимуть аніматори. Захід – частина серії фахових майстерень для успішних жінок в рамках проекту #kreativ_team #Успішні."Просування участі жінок в політиці та протидія сексизму в Житомирській області" за підтримки #NDI #UKAID. Місце проведення: Гнатюк АртЦентр.

25 квітня 9:30 – 11:00 – бізнес-сніданок “Рівні можливості”. Захід організовується iHUB за підтримки Еstonia Development Cooperation та Посольством Естонії в Україні в партнерств з Центром Суспільних Комунікацій. Реєстрація обов’язкова.

8, 15, 22 квітня 14:40 – виховна арт-лекції на тему “Ми різні - ми рівні”. Захід організовується Центром Суспільних Комунікацій за підтримки Управління освіти та молоді Житомирської міської ради. Модератори: Інна Палько, Аліна Гаркава. Місце проведення: Ліцей №25.

22 квітня, 6 травня 14:40 – арт-воркшопи на тему “Ми різні – ми рівні”. Захід організовується Центром Суспільних Комунікацій за підтримки Управління молоді та спорту Житомирської міської ради. Модератори: Інна Палько, Аліна Гаркава. Місце проведення: Житомирський державний університет ім. І.Франка (вул. Велика Бердичівська, 40).

3 травня, 10 травня 18:00 – кінопокази "Явних проявів немає".

13 травня – захід в інформаційному центр інтегрованого розвитку Житомира 2030, за адресою вул. Покровська, 6 з представниками ЗМІ та менеджерами рекламних агенцій щодо особливостей застосування гендерно-чутливих інструментів під час написання інформаційних повідомлень та генерації стратегій рекламних кампаній. Попередньо буде презентований аналіз ситуації в ЗМІ та PR-агенціями в Житомирі протягом цього місяця. Модератор – Світлана Прокоф’єва, Аліна Гаркава, організатори – Житомирське регіональне відділення Асоціації міст України, інформаційне видання 0412.юа та ЦСК.

Підсумкову панель GENDER MONTH плануємо провести в рамках Днів Європи в Житомирі 18 травня. Про неї я розповім ближче до дати.

Частина заходів проводиться за люб'язної підтримки ESTONIAN DEVELOPMENT COOPERATION та Estonian Embassy in Kyiv.


Ірина Ярмоленко | 10.04.2019 | Переглядів: 1020 | Gender Month, гендерні рівності, Житомир, депутатка, Центр суспільних комунікацій, Ірина Ярмоленко, рівні можливості
Редакція сайту може не розділяти думку автора статті
та відповідальності за зміст матеріалу не несе.

Читайте також на цю тему:

Коментарів: 0