Живий Журнал
 
ЖЖ інфо » Статті » Авторская колонка » Александр Коцюбко

Влада у Житомирі почала захоплювати Церкву

Автор: , 03.12.2018, 13:14:41
Автор Александр Коцюбко

Александр Коцюбко

все статьи автора

Три людини - губернатор області Гундич, глава Житомирської облради Ширма, мер Житомира Сухомлин написали лист на ім'я Митрополитів Никодима і Віссаріона, де погрожували Митрополитам, спотворили факти і опублікували цю брехню.
Гундич, Ширма і Сухомлин використовуючі службовий стан, втручаються в справи громадської організації, якою є Українська Православна Церква .
Томос Українською Православною Церквою
вже отриманий в 1990 році.
Томос - це грамота про надання незалежності Українській Православній Церкві. Керівництво Церкви знаходиться в Києві. Священний Синод знаходиться в Києві.
Навіщось повісили
незалежній Українській Православній Церкві ярлик «Церква Московського патріархату». З моменту отримання Томоса, в жодному документі немає згадки про керівництво Московським патріархатом Української Православної Церкви.
Брешуть "москалі", коли навішують ярлик "Московського Патріархату" на нашу
Українську Церкву. Бреше і влада, коли називає нашу Українську Церкву "московською". А для чого вони це роблять? Коли народ ослаблений духом і вірою, з ним легко боротися.
А тепер влада намагається придумати якийсь свій Томос. Запрошують на роботу священиків з Туреччини, Канади, Америки. При цьому ніхто не подумав про прихожан, про тисячолітню історію Церкви, що йде коренями
від князя Володимира, що хрестив Київську Русь, про священнослужителів, які служать Богові, не подумали про тисячолітні ікони, про святі мощі, що зберігаються в Києво-Печерській Лаврі, про святі намолені місця.
Щоб зрозуміти рецепт виживання в одній державі, усі люди повинні зрозуміти одну просту істину. Важливо вміти домовлятися на "горизонтальному" низовому рівні про взаємовигідну співпрацю і про мирне співіснування собі подібних. Чим більше прості люди думають про геополітику, про ситуацію у світі, про національну ідею, церковний розкол, Томос, про бандерівцях, "пиндосах" і "москалях", тим легше їх обкрадати і тим гірше вони живуть. Вірус націоналізму можна перемогти тільки патріотизмом своєї маленької общини, сім'ї, кварталу, міста, області, а лише, потім - країни. Коли людину постійно зомбують з ранку до вечора думати про долю Батьківщини, у нього банально бракує часу і сил озирнутися навколо і подумати про те, що не так з його домом, містом? Якщо людина на своєму рівні не в змозі домовитися з сусідом, як їм управляти спільним майном, то ця людина приречена бути використаною і обкраденою продажними элитками і депутатками.
Житомир - це велика сім'я. Ми постійно зустрічаємося один з одним на весіллях, дня
х народження, на похоронах. Люди, прислужники цієї влади будуть спрямовані цією владою для осквернення Храмів.
Пам'ятайте, що прихожани цих Храмів і є ваша житомирська сім'я.
Якщо
зараз влада вашими руками розв'яже кровопролиття, то це спричинить розвал Країни
Сьогодні політика влади полягає в тому, щоб прибрати
з Церков українських священнослужителів і заселити наші Церкви турецькими, американськими і канадськими священиками. Якщо американці танцюють і співають на похоронах, то чи готові ми сприйняти таку нову релігію?
.
У 1917 році більшовики розірвали Церкву. Вона була роздерта сатаністами-більшовиками. Тодішні розкольники
все робили для того, щоб зруйнувати Церкву. Завдяки їх зусиллям, а не тільки більшовикам, була зруйнована і розікрадена Церква. Я бачу, що тоталітаризм радянський повертається повною мірою. Точно також диктували, зводили наклеп, обзивали всякими брудними словами, називали "іноземцями", "антисоветчиками" священиків. А потім священиків масово стали саджати у в'язниці, засилати в табори. Це робилося для узурпації влади.
Тільки що Церква вийшла з сімдесяти
річнях атеїстичних репресій. Досі є єпископи, які сиділи в таборах. Вони в шоці від того, що повертається тоталітаризм.

У 1977 році комуністи знесли Іово-Почаївську Церкву в парку на Малеванці, яка була побудована меценатом Свінціцьким і подарована житомирянам у далекомув 1904 році.

Ті, хто зносив цю церкву і не лише цю, зараз ще живі, а їх діти сьогодні при владі.
Історія їх нічому не навчила. Неможливо об'єднатися на брехні, обмані і ненависті.
Церква тисячоліття була, є і буде, тому що це Храм Божий.
Усім церквам, усім конфесіям без виключення бажаю любові, єднання навколо своїх древніх символів
, віри і духовності

А скільки житомирські Церкви допомогли військовослужбовцям і фронту, скільки було надано допомоги сім'ям загиблих і поранених в АТО. У Єпархії ведеться книга обліку, скільки було надано допомоги, яким батальйонам, кому поіменно. Це десятки мільйонів гривен. Скільки «кіборгів», скільки солдатів , які зараз на фронті моляться в наших Українських Православних Церквах.
 

Фронтовик Юрчук дав обіцянку – якщо залишиться живий, то все своє життя буде служити Богові. Бог дарував йому життя. І зараз він служить у Церві Святителя Миколи Чудотворця на Смолянці. І кожного дня в молитвах він згадує своїх друзів АТОвців, які загинули і покоятся на військовому кладовище через дорогу. Ви і його хочете викинути?

Сухомлин, Гундич і Ширма, ви замислювалися над тим, як солдати-фронтовики і їх сім'ї сприймуть ваші дії, які руйнують Церкву?

Житомирянин, громадський діяч О.П.Коцюбко

Влада у Житомирі почала захоплювати Церкву
Александр Коцюбко | 03.12.2018 | Переглядів: 1000
Редакція сайту може не розділяти думку автора статті
та відповідальності за зміст матеріалу не несе.
Коментарів: 0