Живий Журнал
 
ЖЖ інфо » Статті » Авторская колонка » Александр Коцюбко

ГРОМАДА МІСТА ЖИТОМИРА ВИМАГАЄ ВІД ВЛАДИ ЕФЕКТИВНОГО ВИКОРИСТАННЯ СВОГО МАЙНА

Автор: , 05.02.2019, 12:24:32
Автор Александр Коцюбко

Александр Коцюбко

все статьи автора

Зараз через систему електронних аукціонів ProZorro Житомирська міська рада намагається продати ряд об’єктів нерухомості, які перебувають в комунальній власності. Ми хочемо звернути увагу громади нашого міста на два особливо «ласих шматка», які житомирські можновладці намагаються збути за безцінь.

8 листопада 2018 року депутати ухвалили рішення «Про приватизацію майнового комплексу готелю "Житомир" за адресою: місто Житомир, майдан Перемоги, 6». Восьмиповерховий майновий комплекс готелю «Житомир» загальною площею 10860,4 квадратних метра, який розташований у центрі міста, оцінили в 60 мільйонів 82 тисяч 176 гривень (з ПДВ).

Але 29 січня торги щодо готелю не відбувся, і система ProZorro розпочала новий аукціон за ціною вдвічі нижчою за заявлену – 30 мільйонів гривень. У готелі «Житомир» 350 номерів – одно та двокімнатних з усіма зручностями. Це справжня малосімейна квартира. Якщо готель коштує 30 мільйонів гривень, то вартість кожного такого номера виходить по 2-3 тисячі доларів США. Тобто продаж готелю за 30 мільйонів гривень – це неефективне використання власності територіальної громади міста Житомира.

Аукціон з продажу будівлі колишнього дитячого інфекційного відділення на вул. Романа Шухевича, 2а у Житомирі, який був запланований на 20 листопада,не відбувся. Стартова ціна об’єкту була 10 мільйонів 743 тисяч 15,6 гривень (з ПДВ).

Нова ціна об’єкту колишнього дитячого інфекційного відділення загальною площею 3104,2 квадратних метра, яке знаходиться поруч із ЦМЛ №2, – 5 мільйонів 371 тисяч 507,80 гривень з ПДВ.

Ми пропонуємо, оскільки це власність Житомирської територіальної громади, негайно скасувати аукціон. Перепрофілювати ці дві будівлі у житловий фонд, а потім передати безкоштовно це житло житомирянам, які потребують поліпшення житлових умов, та є: багатодітними батьками, малозабезпеченими, інвалідами, воїнами АТО, чорнобильцями, афганцями, відносяться до інших категорій пільговиків.
Громадський діяч О.П. Коцюбко
 

Житомиряни будуть задоволені, незадоволеним залишиться тільки наш мер, оскільки втратить великий «куш», на який розраховує.

Ми ініціюємо збір підписів житомирян під петицією з вимогою перепрофілювати ці вищевказані об’єкти нерухомості в житловий фонд, для забезпечення потреб пільгових категорій житомирян, які потребують поліпшення житлових умов. Очікуваний ефект – близько 500 квартир.

Усіх житомирян, які підпадають під вищеназвані категорії, зателефонувати за номером +38 097 066 26 37, прийти та підписати петицію з вимогою віддати власність територіальної громади житомирянам.

СЛАВА УКРАЇНІ!!!

05 лютого 2019 року


Александр Коцюбко | 05.02.2019 | Переглядів: 732
Редакція сайту може не розділяти думку автора статті
та відповідальності за зміст матеріалу не несе.
Коментарів: 0