Живий Журнал
 
ЖЖ інфо » Статті » Авторская колонка » Александр Коцюбко

Як у Житомирі адміністрації Житнього ринку та Взуттєвої фабрики знущаються з людей.

Автор: , 22.04.2020, 17:19:51
Автор Александр Коцюбко

Александр Коцюбко

все статьи автора

Як позбутися претензій нечесних орендодавців.
Взуттєва фабрика у місті Житомирі (на Мальованці) в особі директора вимагає у орендарів приміщень фабрики сплатити гроші за оренду цих приміщень, хоча орендарі ними не користуються у зв’язку із пандемією під час дії карантинних заходів.
Адміністрація Житнього Ринку примусила орендарів сплатити за майно, включаючи оренду землі,  яким орендарі не можуть користуватися під час карантинних заходів. 
Слід звернути увагу на те, що у кожному договорі оренди є пункт, який встановлені дії орендаря та орендодавця під час форс-мажорних обставин.
За Законом №553 від від 13.04.2020 р пункт 14 розділу «Прикінцеві та перехідні положення» ЦКУ викладено в такій редакції:
«14. Встановити, що на час дії відповідних обмежувальних карантинних заходів, запроваджених Кабінетом Міністрів України з метою запобігання поширенню на території України коронавірусної хвороби (COVID-19), обставинами, за які наймач (орендар) не відповідає відповідно до частини другої статті 286 Господарського кодексу України, частин четвертої та шостої статті 762 Цивільного кодексу України, також є заходи, запроваджені суб'єктами владних повноважень, якими забороняються певні види господарської діяльності з використанням орендованого майна, або заходи, якими забороняється доступ до такого майна третіх осіб».
Згідно норм даного Закону, за  умов наявності введених на час карантину заборон (тобто, згідно постанови Кабінету Міністрів №211 від 11.03.2020, постанови Кабінету Міністрів Україні № 239 від 25.03.2020р, а також рішення Виконкому Житомирської міської ради № 301) для орендарів, на яких ці заборони поширюються, рішення постанови Кабінету Міністрів №211 від 11.03.2020, постанови Кабінету Міністрів Україні № 239 від 25.03.2020р, а також рішення Виконкому Житомирської міської ради № 301 будуть прямим доказом того, що орендарі можуть не платити орендну плату. Для цього достатньо написати заяву на ім’я орендодавця у якій вказати причини – карантинні заходи, вищеназвані документи, за якими орендар не може користуватися орендованим майном. Складання додаткової угоди чи змін до існуючого договору оренди чинне законодавство не вимагає.
Тому люди, які бастують біля Житнього ринку, напишіть заяву на ім’я адміністрації Житнього ринку, вкажіть у даній заяві причину  надішліть цю заяву листом рекомендованим з повідомленням та з описом.  Таким чином ви забезпечите себе доказом правомірності ваших дій. А орендодавець також не зможе сказати, що такої заяви він від вас не отримав.    
 

Александр Коцюбко | 22.04.2020 | Переглядів: 876
Редакція сайту може не розділяти думку автора статті
та відповідальності за зміст матеріалу не несе.
Коментарів: 0