Живий Журнал
 
ЖЖ інфо » Статті » Шопінг » Мода та стиль

Від військової форми до повсякденного одягу: куртка М-65

Автор: Оксана Загороднюк, 16.12.2021, 11:06:43 Від військової форми до повсякденного одягу: куртка М-65

Військова форма зазнала суттєвих змін протягом свого існування. Спочатку, це було вишукане та барвисте вбрання, згодом — практичне та зручне, в стриманих камуфляжних відтінках. У наш час, військовослужбовці мають два типи форми: камуфляжний одяг для повсякденної роботи та офіційну форму для урочистих подій. Колись же форму носили лише тоді, коли солдат не займався фізичною чи брудною роботою.

Ще з середини минулого століття простежується дуже цікава тенденція: військовий одяг стає популярним серед цивільних. Зрозуміти це дуже просто, адже військова форма має цілий ряд переваг: якісний матеріал виготовлення, практичність, функціональність, комфортна посадка на тілі (не сковує рухів та не перешкоджає активному життю). Мабуть, найкращим прикладом популярності військових елементів гардеробу у цивільних є куртка М-65. Це справді культовий елемент одягу, який не втрачає актуальності.

Як військова куртка М-65 стала популярною серед цивільних?

Перші куртки з серії “М” зявилися ще в часи Другої світової війни. Бачачи їх велику популярність серед військових, дизайнери постійно працювали над певними вдосконаленнями такого верхнього одягу: додали підкладку на внутрішніх кнопках, передні кнопки на клапані, які закривали застібку-блискавку. Так перша куртка М-43 поступово еволюціонувала у всесвітньо відому модель М-65.

Спочатку, ця куртка була розроблена для польових потреб американських військових. Та згодом солдати, які поверталися додому після В'єтнамської війни та брали участь в мітингах, зробили її символом антивоєнного руху.

Йшли роки, й куртка М-65 стала популярною не лише у революційної молоді, а й у всіх, хто надає перевагу комфорту кожного дня. Зараз такий елемент зовнішнього одягу із задоволенням носять всі, хто полюбляє зручність. А купити цю куртку для себе в Україні теж можливо: просто завітайте інтернет-магазин Авіації Галичини.
Особливості куртки М-65
М-65 — модель з міцних та теплих матеріалів (стьобаний нейлон, заповнений поліефіром). Куртка має продуманий крій: з широкою застібкою - блискавою, коміром-стійкою, додатковими фіксаторами та захисними клапанами.

Саме том, основні переваги моделі — це:

  • Ефективний захист від вітру та холоду.
  • Місткі кишені (деякі варіації куртки також оснащені внутрішньою кишенею).
  • Зручність — ви можете носити таку куртку як в місті, так і одягати її в похід чи на риболовлю.


Тож якщо вам подобається стиль “мілітарі”, або просто хочеться почуватися зручно кожен день, М-65 від українського бренду Авіація Галичини— чудовий вибір на холодну погоду. Обирайте таку куртку, й насолоджуйтеся безкомпромісним комфортом!

Автор: Оксана Загороднюк, редактор рубрики "Мода та стиль" на ЖЖ.info
Мода та стиль | 16.12.2021 | Переглядів: 1476 | куртка, мода, стиль, гардероб

Читайте також на цю тему: