Живий Журнал
 
ЖЖ інфо » Статті » Шопінг » Будинок та затишок

Меблі лофт в Україні: особливості створення популярного дизайну інтер'єру

Автор: Кристина Минаренко, 10.11.2021, 09:46:21 Меблі лофт в Україні: особливості створення популярного дизайну інтер'єру
Лофт – фактично найбільш популярний стиль інтер'єру сьогодні. В ньому органічно поєднуються металеві та дерев'яні елементи, створюючи сучасний і затишний дизайн будь-якого приміщення. Інтер'єр виглядає доволі мінімалістично, у той же час меблі в стилі лофт максимально функціональні.
 
Стиль прийшов до нас із Нью-Йорку, де ще в минулому сторіччі через подорожчання нерухомості заводи і мануфактури масово переїжджали за місто, звільняючи виробничі приміщення. Чимало творчих особистостей, зокрема дизайнерів, акторів і художників, оселялися в цих покинутих приміщеннях і переобладнували їх під житло. Не дарма loft ще називали "гаражним" або "мансардним" стилем. І саме тому характерною рисою такого інтер'єру є сміливе поєднання оголених стін із цегли, іржавих металевих труб, текстилю і живих рослин, які створюють затишок, а також яскравого світла і темних закутків. Меблі у стилі лофт дещо вінтажні, часто зі своєю "особливою історією", адже це старі речі, які отримали "друге дихання".

Меблі лофт: як правильно підібрати?

Якщо ви вирішили облаштувати своє житло у стилі лофт, меблі обов'язково повинні відповідати наступним критеріям:
  • стриманість і лаконічність;
  • простота форми;
  • переважання ніжних пастельних кольорів;
  • максимальна ергономічність і практичність.
 
Якщо вам подобаються громіздкі меблі, стиль лофт однозначно не підійде. Крім того, перш ніж купити меблі в стилі лофт, варто оцінити параметри свого житла. Адже для такого інтер'єру потрібен простір. Дуже часто взагалі відсутні перегородки, замість них використовують наскрізні стелажі переважно з металевим каркасом і дерев'яними полицями. Але якщо скористатися послугами досвідчених дизайнерів, то можна і у маленькій квартирі створити loft, меблі у такому разі слід підбирати з особливою ретельністю.
 
Меблі в стилі лофт купити у Львові, Києві чи Харкові – не проблема сьогодні. Виробники пропонують чималий асортимент. Для їх створення переважно використовують натуральну деревину (горіх, дуб), скло, шкіру і, звісно, метал. Дуже часто для з'єднання елементів використовують великі гвинти, які підкреслюють "занедбаність" виробів, характерну для цього стилю, але разом з тим значно полегшують збірку і монтаж.
 
Щоб збалансувати оцю "занедбаність" і грубість інтер'єру, використовують також м'які меблі в стилі лофт – купити можна диван, крісла, пуфи. Затишку додадуть текстильні елементи: килимки, подушки, пледи. Проте віддавати перевагу слід натуральним матеріалам, стриманим принтам і відтінкам.

Меблі лофт – незамінні елементи сучасного інтер'єру

Як зазначалось вище, головна вимога при створенні стилю loft – простір. Саме тому основним акцентом для виробників меблів є їх функціональність. Звичайно, вибір залежить ще й від цільового призначення, але загалом не обійтися без книжкової шафи чи стелажів, журнального столика чи великого промислового стола, який може стати основним акцентом житла. Ліжка і стільці краще придбати на високих ніжках, це дозволить візуально зробити простір менш загромадженим. 
 
Бажано утриматися від використання:
  • комплектів меблів;
  • різьблених виробів незвичної форми або з оригінальною фурнітурою;
  • пластикових виробів;
  • яскравих елементів з квітчастим оздобленням.
 
На перший погляд нічого складного нема, але варто все ж не перестаратися, щоб не перетворити житло у звалище старих і занедбаних речей. Саме тому слід завжди пам'ятати про мінімалізм в усьому, прості лінії, вільний простір і легкість, стриманість декору. Меблі в стилі лофт допоможуть створити затишок у вашому домі.
 
Автор: Кристина Минаренко, редактор рубрики "Будинок та затишок" на ЖЖ.info
Будинок та затишок | 10.11.2021 | Переглядів: 744 | мебель, лофт

Читайте також на цю тему: