Живий Журнал
 
ЖЖ інфо » Статті » Шопінг » Діти та підлітки

ЗНО з біології 2022: види та особливості завдань

Автор: Мария Никулина, 25.01.2022, 23:22:10 ЗНО з біології 2022: види та особливості завдань

Успішний результат тесту з біології потрібен абітурієнтам медичних, психологічних, аграрних, деяких інженерних спеціальностей. Якщо і ви плануєте обрати для себе одну із цих професій — саме час записатися на курс підготовки до ЗНО з біології, й почати повторювати всі шкільні теми. А ми просто зараз розкажемо, чого чекати від цьогорічного тестування.

Який матеріал варто вивчити до ЗНО з біології?

Завдання на тесті охоплюватимуть всі теми шкільного курсу з біології. Тому повторювати доведеться увесь матеріал, поступово рухаючись тема за темою. У вивченні біології викладачі радять покладатися не лише на підручники, а й підключити візуальну інформацію — інтерактивні додатки, ігри, картки. Адже, погодьтеся, важко запам'ятати будову клітини, якщо ти знаєш її лише теоретично.

Важливість візуалізацій під час підготовки до ЗНО підтверджують і засновники онлайн-платформи для навчання Skileo. «Насамперед наша методика навчання на платформі відбувається у три етапи: учневі доступний відеоурок, де анімація та графіка не відпускають увагу користувача до кінця заняття. Після цього користувач ознайомлюється з систематизованим конспектом, а згодом – на нього чекає перевірка знань у тестовому форматі», — зауважує проджект-менеджерка Скілео, Дутканич Віра.

Кожен учень, який бажає відвідувати курси на платформі, може подивитися перших два уроки безкоштовно.

Які завдання будуть на тесті?

Тестування з біології триватиме 150 хвилин, і складатиметься з 50 завдань:

  • з вибором однієї правильної відповіді (38 шт.);
  • на встановлення відповідності (8 шт.);
  • з вибором трьох правильних відповідей із трьох груп запропонованих варіантів відповідей (4 шт.).


Завдання з вибором однієї правильної відповіді максимально оцінюватимуться в 1 бал, на встановлення відповідності — у 4 бали кожне, адже учасник отримуватиме один бал за кожну правильно визначену логічну пару. Завдання з вибором трьох правильних відповідей оцінюватиметься максимум у 3 бали кожне.

Як здати ЗНО з біології на відмінно?

Формула успіху — це регулярна, вчасна підготовка, повторення матеріалу та задіювання різних типів пам'яті. Достатню увагу фахівці радять приділити тестуванню та перевірці власних знань з кожної теми. Адже це допоможе визначити проблемні місця та вчасно над ними попрацювати. Орієнтовно місяць перед тестом закладіть на фінальне повторення усього матеріалу, щоб ще краще закріпити його в пам'яті.

Автор: Мария Никулина, редактор рубрики "Діти та підлітки" на ЖЖ.info
Діти та підлітки | 25.01.2022 | Переглядів: 2884 | экзамены, школа, Тесты, ЗНО

Читайте також на цю тему: