Живий Журнал
 
ЖЖ інфо » Статті » Шопінг » Краса і здоров'я

Гастроентерологія: що вивчає та як знайти фахівця?

Автор: Светлана Егорова, 10.11.2021, 19:47:39 Гастроентерологія: що вивчає та як знайти фахівця?

Гастроентерологія – це розділ медицини, який займається вивченням різних проблем та захворювань, які пов’язані зі шлунково-кишковим трактом. Багато пацієнтів звертаються в медичні центри з таким захворюванням, та сподіваються, що лікар допоможе їх вилікувати. Говорячи про проблеми травної системи можна зауважити, що найчастіше такі захворювання мають хронічний перебіг, але вилікувати пацієнтів завжди можливо. Для того, щоб це можна було виконати, потрібно якомога раніше звернутися за допомогою до фахівців.

Гастроентеролог в Івано-Франківську: вартість прийому, запис на консультацію ➤ МЦ «Медхауз»

З чого починається захворювання?

Перш ніж зрозуміти, який медичний центр https://yunikom-medical.com.ua/ обрати, потрібно для початку звернути увагу на профільні клініки та визначитися, що буде краще за все. Фахівці з питань гастроентерології застерігають пацієнтів, що патологічними чинниками для проблем травної системи можуть стати:

  • поява інфекційних збудників в організмі;
  • неправильне харчування;
  • часті стресові випадки, які постійно виникають в останній період часу;
  • цукровий діабет та інші хвороби, які можуть стати причиною виникнення хвороби.

 

Перш ніж звернутися до спеціаліста, обов’язково потрібно розуміти, які саме ознаки являються справжніми показниками хвороби:

  • Біль в області живота. Дискомфорт виникає всередині живота. Біль може бути різного характеру, в тому числі тягнучою, ниючою, ріжучою тощо. Скоріш за все спеціаліст може підтвердити, наприклад, виразку шлунка або 12-палої кишки.
  • Печія – також частий прояв захворювання шлунково-кишкового тракту. Дуже важливо звертати увагу на таку проблему, та прораховувати, як часто вона виникає, адже наслідки можуть бути важкі.
  • При розладах моторної або секреторної функції кожен пацієнт може спостерігати у себе діарею або закрепи.
  • Блювота та нудота можуть також бути ознакою важких захворювань травної системи, але при частих та постійних варіантах цих симптомів.


Як проводиться діагностика?

Для того, щоб дізнатися більше про своє здоров’я, перш за все лікар проведе повний огляд. Для початку за допомогою пальпації фахівець зможе виявити деякі захворювання, після чого може бути запропоновано здати відповідні аналізи, рентген, ультразвукове дослідження тощо.

Обираючи спеціаліста, який зможе допомогти в такому питанні, потрібно обов’язково звертати увагу на досвід фахівця, відгуки про його практику та інші якості, які дуже важливі для досвіду лікаря.

Автор: Светлана Егорова, редактор рубрики "Краса і здоров'я" на ЖЖ.info
Краса і здоров'я | 10.11.2021 | Переглядів: 729 | медицина, лечение, гастроентеролог

Читайте також на цю тему: