Живий Журнал
 
ЖЖ інфо » Статті » Шопінг » Краса і здоров'я

5 правил догляду за сухою шкірою

Автор: Олена Ковальчук, 20.12.2021, 09:41:17 5 правил догляду за сухою шкірою
Суха шкіра потребує ретельного догляду в будь-яку пору року. Їй необхідне зволоження та живлення, а також засоби для відновлення та пом'якшення. Сучасна дерматокосметика може забезпечити і живлення, і захист. Головне — вибрати продукти, які дійсно вам підходять. 

Суха шкіра: правила догляду

Догляд за шкірою, схильною до сухості, передбачає декілька простих правил: 
  • користуватися денним та нічним кремом;
  • уникати скрабів;
  • використовувати косметику без спирту;
  • захищати від морозу й сонця;
  • тонізувати. 
 
Підтримувати здоров'я допоможе якісна косметика для обличчя. Передусім це тонік або пінка для вмивання, які м'яко очищають і не містять абразивних елементів, на відміну від скрабів. Тверді частинки утворюють мікротріщини, в яких виникає запалення, подразнення. Це не лише викликає неприємні відчуття, а й робить тканини вразливими до бактерій. 
 
Денні та нічні креми Vichy збагачені гіалуроновою кислотою та вітамінними комплексами. Їхня дія спрямована на відновлення рівня вологи та його збереження, насичення поживними речовинами.
 
Косметику з вмістом спирту для сухої шкіри використовувати не можна, оскільки вона зневоднює та призводить до мікротравм. 
 
Важливо користуватися засобами для захисту від ультрафіолету, а взимку — жирними кремами, які захищають від морозу. Сонячне проміння, перепади температури та вітер руйнують захисний шар, призводять до передчасного старіння. 
 
Тонізуючі засоби також мають бути щоденним кроком догляду. Вони пом’якшують, розгладжують, підтягують та надають пружності. Можна підібрати тоніки з антибактеріальним ефектом, матуючими речовинами, а також для вирівнювання тону обличчя.
 

Догляд за волоссям та сухою шкірою голови

Здоров'я волосся залежить від стану шкіри голови. Якщо вона суха, це може призвести до появи лупи, ослаблення волосся та навіть його випадіння. Тому рекомендовано використовувати зволожувальні шампуні та бальзами для відновлення клітин. Доречні засоби, що пришвидшують регенерацію, сприяють загоєнню ран та мікротріщин.
Автор: Олена Ковальчук, редактор рубрики "Краса і здоров'я" на ЖЖ.info
Краса і здоров'я | 20.12.2021 | Переглядів: 1197 | косметика, Здоровье, красота, кожа

Читайте також на цю тему: