Живий Журнал
 
ЖЖ інфо » Статті » Шопінг » Автомобілі

Карта електрозаправок для електромобілів в Україні

Автор: Мария Никулина, 19.11.2021, 23:34:27 Карта електрозаправок для електромобілів в Україні
Можливо, найбільшою перешкодою для ще швидшого розвитку екотранспорту в Україні була відсутність інформації про інфраструктуру, особливо про зарядні станції для електромобілів, яка б могла допомогти власникам з комфортом використовувати свій екотранспорт. Для цього на спеціальному сайті користувачам доступна докладна карта електричних станцій України, на якій показані усі зарядні станції для електромобілів, що доступні на цей момент.

Уся інформація надається через сервіс карта електрозаправок, при цьому існуюча інформація оновлюється, а нова інформація додається постійно.

Інформація про мапу електричних станцій України на сайті дуже інтерактивна. Окрім простого географічного розташування станції, онлайн-мапа електричних станцій також показує:
  • належність зарядної станції до певної мережі зарядних станцій (це корисно для власників гібридних автомобілів з модулем, що підключається, яким потрібна дозаправка на додаток до зарядки акумулятора, і, як всі ми знаємо, автовласники досить часто воліють отримувати підзаряд тільки з певних заправних станцій;
  • типи зарядки для електромобілів, доступні на зазначеній електричній станції (CHAdeMO, Type 1 (J1772), Type 2 (Mennekes), COMBO/CCS), а також потужність побутових зарядних станцій;
  • точну адресу та розташування зарядної станції для електромобілів в Україні з невеликим описом місцевості;
  • інформація про платний або безплатний формат послуги з подробицями про тарифи;
  • активний відпочинок на станції під час заряджання;
  • графік роботи.

Зазначимо, що вже нанесена на карту інфраструктура дозволяє комфортно користуватися електромобілем навіть на великі відстані. Інтервал доступності зарядних станцій в Україні, особливо на трасах республіканського значення, дозволяє безпечно подорожувати практично до всіх обласних центрів еко-автомобілем. Водночас кількість станцій зарядки електромобілів в Україні неухильно зростає, а картка щотижня оновлюється новою інформацією про їхнє місцезнаходження.

Карта станцій зарядки електромобілів в Україні відображається онлайн сервісом, так що також показано, які станції зарядки електромобілів безплатні, а які платні. Це дуже зручно для мешканців великих міст, які не хочуть стояти в черзі та можуть вибрати наступний доступний об'єкт.
Автор: Мария Никулина, редактор рубрики "Автомобілі" на ЖЖ.info
Автомобілі | 19.11.2021 | Переглядів: 1362 | электромобиль, карта зарядок, электрокар

Читайте також на цю тему: