Живий Журнал
 
ЖЖ інфо » Статті » Україна

Символ добробуту. Місту Житомиру хочуть подарувати підкову вагою у 250 кг

Автор: Ольга Рибачук, 17.06.2017, 14:10:07 Символ добробуту. Місту Житомиру хочуть подарувати підкову вагою у 250 кг
Голова Громадської організації «Ковалі Полісся» Ігор Забродський розповів журналістам про те що він та працівники його кузні вирішили зробити символ, що буде подобатись усім, як житомирянам, так і туристам. Розміри підкови-гіганта становлять: чотири метри в висоту та два метри в ширину.

За словами Ігоря Забродського на створення такого символу добробуту, радості, сімейного затишку та надії на краще майбутнє пішло близько трьох місяців і майже кожен коваль, що працює у майстерні приклав до її створення руку, хтось робив квіти, хтось букви, хтось саму підкову, працювали всі разом.

«Підкова легка у монтуванні, має каркасну та міцну основу. Має всі об’єднані точки, ми помістили підкову у постамент, аби вона була міцно закріплена. Вона не боїться вітрових навантажень, головне добре зафіксувати її в землю. Ми передбачали усі нюанси: фіксували і символ Житомира, і всі художні елементи, вони теж зафіксовані міцно, щоб не було вандалізму», - запевняє голова ГО.

За словами Ігоря, вони готові подарувати підкову вже зараз, їхнє діло зроблено, тепер слово за міським головою Сергієм Сухомлиним.

За задумкою авторів даної конструкції, вона має стояти, або біля кінотеатру «Україна», або біля фонтану на майдані Соборному. Міський голова в свою чергу радий такому подарунку і запевнив що протягом місяця спробує вирішити питання про те де ж її розмістити цю підкову:

«Ми це питання обговоримо із громадськістю. Опублікуємо варіанти на сайтах і зробимо інтернет голосування. Я думаю, що упродовж місяця, двох тижнів ми все опублікуємо і цього часу буде достатньо».
Автор: Ольга Рибачук, редактор рубрики "Україна" на ЖЖ.info
Україна | 17.06.2017 | Переглядів: 1053