Живий Журнал
 
ЖЖ інфо » Статті » Україна

Стів Джобс поєднав фінансовий достаток та життя в гармонії та злагоді

Автор: Анастасія Олійник, 19.06.2017, 23:58:35 Стів Джобс поєднав фінансовий достаток та життя в гармонії та злагоді

Анотація: Розуміння сутності справжнього успіху – талант, а вміння досягати його – навичка вироблена роками. На прикладі історії людини, ім’я якої в сучасному суспільстві служить синонімом до слова «успіх», я намагатимусь, хоча б віддалено, але зрозуміти секрет, розуміння та методи досягнення справжнього успіху. Так як це, бути успішним в очах мільйонів.


Для того, аби зрозуміти як досягти успіху у житті, кар’єрі чи особистих відносинах, теорії недостатньо. Інформацію, пов’язану з цим феноменом зараз можна знайти в любому книжковому магазині. Полички, присвячені мистецтву саморозвитку, рясніють та прогинаються під заголовками: «Успіх за 100 днів», «Блискучий успіх за 7 днів» зменшуючи кількість часу на здобуття «успіху» в зворотній геометричний прогресії. Зараз, дослухаючись до порад подібних посібників, успіх, у розумінні більшості людей, це позитивний наслідок(результат), що викликаний певною діяльністю, ефект, спрямований на відчуття наповненості, стимулу рухатися далі. Прочитати таку книжку може кожен, у кого є хоча б одна година вільного часу. Але у всьому світі лише 5% людей є справді успішними. Такі дані надають численні дослідження, які щорічно проводять міжнародні банки і різні статистичні організації. То в чому проблема?

Насправді, все дуже просто. Успіх – поняття абстрактне, і для кожної людини значить щось своє. Для когось – це вдале відкриття свого власного бізнесу. Хтось буде вважати успіхом відмінно закінчений ВНЗ. Більшість людей, успіх, як і поняття «успішної людини» пов’язує з фінансовим достатком. Для меншості, це життя в гармонії та злагоді з самим собою, та з усім світом. Ціль даної статті, на прикладі однієї успішної людини, продемонструвати поєднання вищезгаданих варіантів успіху.
 

Життя легендарного Стіва Джобса


Стів Джобс – великий інноватор, геніальний інженер і талановитий керівник.Чоловік, який змінив практично всі сфери людської діяльності, завдяки своїм унікальним винаходам. Компанія Apple сколихнула світ, такими речами як iPad, iPhone і iPod, комп`ютери iMac, анімаційна студія Pixar – і це далеко не всі досягнення генія. В чому його секрети? Що дозволило йому змінити світ і домогтися колосального успіху?

Стівен Пол Джобс з`явився на світ 24 лютого 1955 року, його біологічна мати, 17-річна студентка Джоан Шиблі, не мала змоги залишити дитину у себе. Тому незабаром віддала хлопчика на виховання до звичайної американської сім’ї робочого класа, а саме, до механіка Пола та бухгалтера Клари Джобс. Про те, що його усиновили, Стів знав з дитинства. «Батьки не приховували від мене, що я прийомна дитина», – згадував він.

Дитинство, яке Пол і Клара Джобс забезпечили своєму синові, багато в чому було типовим для другої половини 1950-х років. Пол Джобс намагався привити синові любов до автомобілів і взагалі до техніки.

«Ось, Стів, тепер це твоє робоче місце», – з цими словами він виділив хлопчикові верстат в гаражі. Згодом, саме цей гараж стане першим офісом Apple. Де Стів разом зі своїм другом Стівом Возняком створять прототип першого домашнього персонального комп’ютера.

Незважаючи на вроджений інтелект, хлопчик ріс шибайголовою, за перші три роки навчання в школі, Джобса декілька раз виключали с неї. По закінченню навчання Стів поступає в хороший платний коледж, але провчившись там лише один семестр, вирішує, що вибрав неправильний шлях і відраховується зі студентів. Подальші життєві пошуки Джобса можна описати використовуючи лише пару слів, а саме: вегетаріанство, дзен-буддизм, медитація, духовні практики, рок-н- рол і кислота.
 

Назва Apple була майже нісенітницею


Джобс поділяв багато інтересів, характерних для шукавших просвітлення студентів його покоління. Але зупинився, коли в його голові виникла ідея створення власної компанії. Назва Apple здавалося найоптимальнішою, вона звучала «енергійно», і дозволяла розмістити компанію на перших сторінках телефонного довідника.

«Це була майже нісенітниця, – розповідав Майком Марккула, перший інвестор, що незабаром став директором нової компанії. – Але заставляла задуматися. Яблука і комп`ютери: що між ними спільного? Зате всі запам`ятали назву і стали нас впізнавати».

Компанія процвітала, і уже через кілька років завдяки бажанню заробляти і прагненню покращити вже існуючі комп’ютери, друзі Стів Джобс та Стів Возняк розробили перший в світі пристрій з підтримкою кольорової графіки. Джобс і Возняк швидко знайшли інвесторів для свого проекту, розширили штат компанії і запустили масштабне виробництво нової техніки. Це був справжній успіх, адже всі екземпляри були розкуплені в короткі терміни, і прибуток розробників вже в цей момент становила понад 200 мільйонів доларів.

Через деякий час Стів загорівся новим проектом під назвою Macintosh. Він мріяв створити пристрій, який поєднував б у собі всі складові стаціонарного комп`ютера (системний блок, монітор, клавіатура). Пізніше Apple успішно презентували iBook – портативний комп`ютер. Це був черговий прорив корпорації Джобса. Крім комп`ютерних технологій Стів займався розробкою музичних гаджетів – iPod.
 

Створення культового телефону – iPhone


Наступним витком розвитку корпорації стало створення культового мобільного телефону – iPhone. Для його розробки співробітники Apple з`єднали всі свої досягнення за останні роки і випустили модний гаджет на власному програмному забезпеченні – Mac OS.

Потім слідували презентації удосконалених комп`ютерів і планшетах iPad, які і зараз користуються величезною популярністю. Вся продукція компанії Apple відрізняється оригінальним, стильним дизайном і продуманим до дрібниць інтерфейсом.

Отож, підсумовуючи все сказане, можна дійти до висновку, що Стів Джобс, насправді приклад успішної особистості. Кумир мільйонів лише завдяки тому, що кожен день його винаходи покращують та водночас полегшують життя сучасних людей.
Автор: Анастасія Олійник, редактор рубрики "Україна" на ЖЖ.info
Україна | 19.06.2017 | Переглядів: 1186