Живий Журнал
 
ЖЖ інфо » Статті » Україна

У Житомирі понад 50 авторів проектних пропозицій бюджету участі отримали подяки

Автор: Леся Шиндирук, 20.06.2017, 08:49:47

16 червня міський голова Житомира особисто подякував  понад 50 авторам за їх проектні пропозиції.
Цього року до «Бюджет участі» було подано 99 таких проетів, що вже проходять перевірку конкурсною комісією, після чого найкращі потраплять на відкрите голосування, у рамках якого житомиряни вирішать, який з них вартий фінансування міським бюджетом. Подяки вручили відразу після дискусії «Діалог - зміна починається з розмови», що відбувалася в межах урбаністично - культурного фестивалю «Майстерня міста».

«Краще за житомирян ніхто не знає, що потрібно розвивати та змінювати у Житомирі. Ідеї - це найбільша цінність у світі. І ми прагнемо, аби ваші ідеї були реалізовані у Житомирі» - розповів Сергій Гаращук, директор департаменту бюджету та фінансів міської ради.

За статистикою, що надала прес - служба міської ради минулого року проектних пропозицій було подано на загальну суму понад 40 тисяч гривень, цього року сума перевищує 80 тис. , що не може не радувати, адже жителі прагнуть змінити щось у своєму місті самостійно, а не чекають доки це зробить хтось за них. Наразі розпочато реалізацію тогорічних проектів «Бюджету участі», що ще більше надихає місцевих на особисті вкладення у розвиток міста. За словами директора департаменту економічного розвитку міської ради Миколи Костриці, - саме завдяки «Бюджету участі» наше місто стає кращим і створює певну комунікацію між житомирянами, вони не лише почали бачити проблеми, а й вчаться вирішувати їх.

«Ми отримали майданчик для розвитку громадських ініціатив. Минулого року цей процес розпочали впевнено, сьогодні нам потрібно тримати рівень» - наголосив Сергій Намєснік, голова координаційної ради бюджету участі.

Автор: Леся Шиндирук, редактор рубрики "Україна" на ЖЖ.info
Україна | 20.06.2017 | Переглядів: 898
Коментарів: 0