Живий Журнал
 
ЖЖ інфо » Статті » Україна

У програмі «Світ навиворіт» на «1+1» розкажуть історії жителів Хіросіми і Нагасакі, які дивом вижили після ядерного вибуху

Автор: Дмитро Комаров, 23.11.2017, 15:32:42 У програмі «Світ навиворіт» на «1+1» розкажуть історії жителів Хіросіми і Нагасакі, які дивом вижили після ядерного вибуху
Сьогодні о 22.00 на «1+1» вийде новий випуск проекту «Світ навиворіт. Японія» з Дмитром Комаровим, в якому телеведучий відкриває телеглядачам таємниці країни сонця, що сходить.
 
У новому випуску ведучий Дмитро Комаров та оператор Олександр Дмитрієв побувають в найінноваційнішому готелі світу, де всю роботу персоналу виконують роботи. Адміністратор, прибиральник, камера зберігання, оркестр і навіть газонокосарка - всі ці посади в унікальному готелі займають «розумні» машини.
 
Команда «Світу навиворіт» спробує знайти спільну мову з електронним персоналом і перевірить на своєму досвіді, чи можуть роботи повністю замінити живу людину.
 
Також в новому випуску Дмитро Комаров покаже репортаж на тему, яка відгукується болем у серцях сотень тисяч японців. 6 серпня 1945 року о 8.15 за місцевим часом американські військові скинули першу в світі ядерну бомбу на місто Хіросіма, а через три дні завдали ще одного удару по місту Нагасакі.
 
«Сьогодні, коли знаходишся у цьому суперсучасному місті, просто не віриться, що на місці хмарочосів була випалена земля. Місто зручне, комфортне, тут все зроблено для людей. Але незважаючи на посмішки і позитивну атмосферу, яка зустрічає гостей, в Хіросімі все одно відчувається дуже важка енергетика минулого. Тут місця просякнуті болем і кров'ю», - ділиться Дмитро враженнями про відроджене з попелу місто Хіросіма.
 
У 1945 році від двох ударів постраждало більше 450 000 чоловік, а наслідки відчуває вже третє покоління японців, адже радіація викликає генетичні порушення в організмі. Тільки в Хіросімі близько 70-80 тисяч людей загинули у долі секунди під час вибуху, просто випарувавшись в розпеченому повітрі, - температура в епіцентрі досягала 4000 градусів Цельсія.
 
Дмитро Комаров розповість історію однієї з найжорстокіших трагедій людства устами очевидців, які дивом вціліли після ядерного удару.
 
«Побувавши тут, чітко усвідомлюєш - якщо коли-небудь людство дійде до використання ядерної зброї, то ми просто знищимо свою планету. Застосування зброї масового ураження проти населення - це пік людської жорстокості», - каже Дмитро Комаров.
Автор: Дмитро Комаров, редактор рубрики "Україна" на ЖЖ.info
Україна | 23.11.2017 | Переглядів: 940
Коментарів: 0