Живий Журнал
 
ЖЖ інфо » Статті » Україна

Навчання в університеті

Автор: Валерія Дуравкіна, 04.05.2018, 13:02:38 Навчання в університеті
З самого свого народження людина повинна навчатися, дитячий садок, школа, інститути чи університети, усе це людина має пройти задля того, щоб у майбутньому освоїти ту спеціальність, ту роботу, з якою вона буде пов'язувати усе своє життя. Якщо підліткові роки у школі здавалися легкими та безтурботними, то про навчання в університеті такого не скажеш, вчення в таких закладах вимагає великої уваги та відповідальності студента.

Насправді, є багато плюсів та мінусів вищих навчальних закладів, насамперед, хотілося б розпочати із мінусів. Напевно найголовнішим мінусом є платня, ні для кого не секрет, що навчання в університеті дорого коштує, не для всіх це є можливим, але, я вважаю, що з чогось поганого, завжди можна зробити щось хороше, якщо гаманець не дозволяє такого дорогого задоволення, то це є стимулом намагатися краще навчатися у школі, щоб у майбутньому безкоштовно отримувати знання у навчальному закладі вищої освіти. Це не усі мінуси, звичайно, хотілося би більше часу на перерви між лекціями та практичними, чи хороше опалення під час морозів, але це не є великою проблемою, тому що плюси таких закладів перекреслюють усі проблеми, які були написані вище.

Перейдемо до хорошого, найголовніше, це звичайно - вища освіта. Для члена соціуму важливо мати вищу освіту, без неї людина просто не зможе працювати на кваліфікованій роботі та заробляти хорошу платню. Окремо хочеться виділити педагогів, які працюють у вищих навчальних закладах, ці люди знають свою справу та справляються з нею на відмінно. Звичайно, не можна розповісти усі плюси відразу, але найголовніше вже було зазначено.

Настала пора іспитів у одинадцятикласників, це буде важко та відповідально, тому мені залишається тільки побажати гарного навчання та успішного пошуку хорошого університету. Успіхів!

Автор: Дуравкіна Валерія, студентка Житомирського державного університету ім. І. Франка.
Автор: Валерія Дуравкіна, редактор рубрики "Україна" на ЖЖ.info
Україна | 04.05.2018 | Переглядів: 1209 | образование, учеба

Читайте також на цю тему: