Живий Журнал
 
ЖЖ інфо » Статті » Україна

Як правильно обирати м`які меблі

Автор: Ольга Ветренко, 05.08.2018, 17:25:27

На превеликий жаль, у нашому споживчому кошику оновлення меблів навряд чи планується частіше, ніж раз на 10-15 років, а то й менше. Не дивлячись на те, що якісні та надійні меблі, наприклад, дивани, ціни на які падають через падіння попиту споживача на якісну продукцію через зменшення його доходів - стають, як не парадоксально, більш доступними для споживача.

Тим часом меблі – не вічні, вони мають погану властивість не тільки ламатися, але і втрачати, як то кажуть, товарний вигляд. Тож коли вже у нас доходять руки до того, щоб оновити вигляд свого будинку, то хочеться обрати такі меблі, які і з моди не скоро вийдуть, і якості своєї не втратять якомога довший час.

Продавці у магазинах безупинну рекламують свій товар, запевняють нас у тому, що тільки він – найякісніший, найвитриваліший та найтрендовіший. І ми дивовижним чином довіряємо, а коли привозимо додому – бачимо спершу якісь дрібні дефекти-нюанси, а потім із них вилазять великі проблеми. На що ж все таки варто навчитись звертати увагу уже в магазині, щоб потім не зіткнутись із такою неприємною проблемою?

Каркас

Здебільшого каркас виконується, як і у випадку із ліжками – із дерева чи металу, а в більш дешевих моделях – із ДСП чи МДФ. До речі, якщо ви обираєте модель із механізмом трансформації – у вас є шанс подивитись, як виглядає каркас, Зверніть увагу на якість фарбування, адже з якого б металу він не виконувався, він підлягає фарбуванню спеціальними стійкими порошковими фарбами. Якість роботи багато може сказати про загальну якість виробу. Найміцніші каркаси виготовляють із деревини твердих порід – дуба, бука, горіха тощо.

Наповнювач

Більшість м`яких меблів зсередини нагадують багатошаровий пиріг, який виглядає, наче торт із різними коржами. Оcнову «начинки» складає здебільшого пінополіуретан – полімерний наповнювач із високою щільністю. Раніше більшість виробників використовували поролон. Але останній значно поступається за своєю витривалістю та здатністю тримати форму іншим синтетичним наповнювачам.

Поспішаємо заспокоїти – синтетичний, не означає – неекологічний. Та й використовувати натуральні наповнювачі в м`яких меблях абсолютно недоцільно, хіба тільки в аксесуарах та в ортопедичних моделях і матрасах, де потрібно добитись дійсно серйозного ортопедичного ефекту. Наприклад. якщо ви хочете купити кухонні кутки у м. Тернопіль, для цього виду меблів найдоцільніше використовувати пінополіуретан.

Тканина

Головна вимога до зовнішнього покриття – добре витримувати чищення та протистояти забрудненням. Адже сьогодні закривати меблі простирадлом вже не модно, ми обираємо меблі такого кольору та такої текстури, які мають якнайкраще вписатись у наше дизайнерське рішення простору. А тому найкращим варіантом може стати штучна шкіра. Так, звичайно, якщо в пріоритеті для вас питання статусності меблів, можна замовити оббивку із натуральної шкіри, але перед цим треба уважно ознайомитись із інформацією про її особливості – наприклад, здатність розтягуватись та не тримати форму, витиратись та мати різні візуальні недоліки.

Зовнішній вигляд

Якщо не знаєте, що роздивлятись в першу чергу – почніть із дрібних деталей. Гвіздки, шви, стіжки, гудзики, вузлики – часто по тому, як виглядають дрібні деталі антуражу вашого придбання можна судити, наскільки якісний виріб із середини. Якість, як відомо, не знає виключень.

Автор: Ольга Ветренко, редактор рубрики "Україна" на ЖЖ.info
Україна | 05.08.2018 | Переглядів: 2877 | мебель, квартира

Читайте також на цю тему: