Живий Журнал
 
ЖЖ інфо » Статті » Україна

Навчання дитини: як зробити це весело і цікаво

Автор: Сергій Ковальчук, 01.02.2019, 20:52:04 Навчання дитини: як зробити це весело і цікаво

Як зробити навчання цікавим для дітей? Це питання сьогодні стоїть на порядку денному перед кожними батьками. Адже ні для кого не секрет, що похмурі лекції для дитини- дошкільника або для учня початкової школи - це прямий шлях до втрати бажання вчитися, інтересу до знань і зниження успішності. У той же час, правильна мотивація допомагає учневі стати цілеспрямованим і домогтися успіху як у навчанні, так і в будь-яких інших починаннях.
 

Веселе навчання дитини: принципи та переваги уроків у формі гри

Гру ми сприймаємо, як нехитру дитячу розвагу. В реальності ж ігрова діяльність для дитини - це спосіб дослідження навколишнього світу, людських відносин, розвитку важливих рис характеру і здібностей розуму. Малюкам складно сприймати інформацію так, як це роблять дорослі: прочитав або почув - запам'ятав. Їм необхідно бути учасником, переживати процес отримання знань, щоб ці знання міцно засіли в пам'яті. Ось чому шкільні уроки наганяють тугу, а веселе навчання на розвиваючих курсах для дітей стає дитячим захопленням.

Нескучне навчання дитини має масу переваг:

  1. Ним легко зацікавити, захопити учнів з будь-якими інтересами, характером, здібностями.
  2. Воно робить засвоєння знань легким і приємним, приносить радість і задоволення. Це корисно не тільки для навчання, але і для правильного емоційного розвитку школярів.
  3. Граючись, дитина не відволікається на сторонні речі, тому на заняттях в ігровій формі педагогу не важко тривалий час утримувати увагу учнів.
  4. У грі дітям простіше розкрити себе, проявити свої таланти, тому учні включаються в захоплюючі заняття з високим ступенем мотивації.
 

Як зробити навчання цікавим? Секрети організації навчання для маленьких учнів

При складанні плану веселих уроків неправильно думати, що гра - це імпровізація. У разі навчання малюків іграми, вони повинні проходити під керівництвом досвідченого учителя, який приведе учнів до потрібного результату. А підтримувати дитячий ентузіазм набагато складніше, ніж розбудити інтерес до предмету вивчення.

Правила розвитку дітей у форматі ненудного навчання:

  • наявність чітко сформульованого і зрозумілого учням сенсу (цілі) занять;
  • наявність стратегії розвитку гри (поступова зміна тем, складності завдань, чергування теорії і динамічної практики);
  • умови для самостійного вирішення дітьми конкретних завдань;
  • акцент на досягненнях, заохочення, щедра похвала за реальні результати з метою мотивувації на нові перемоги;
  • наявність широкої методичної бази, використання сучасних технологій розвитку інтелекту (комп'ютерних програм).


 

Школа ментальної арифметики Соробан® - весела арифметика для дітей

Навіть розвиваючі курси для малят не завжди проходять в цікавому форматі. Що вже там говорити про шкільну програму - щоб стійко гризти граніт науки в школі, діти повинні мати значне загартування (стійку мотивацію, велике прагнення до розвитку, хорошу інтелектуальну та психологічну підготовку).

Школа ментальної арифметики Соробан® - унікальна в цьому сенсі система навчання дошкільнят і школярів молодшої школи (учнів 5-11 років). У ній використовуються такі ігри і сучасні технології, щоб зацікавити дітей, як: ментальний рахунок, динамічне навчання - щоб розвивати їх розумовий і творчий потенціал, система регулярних тренувань - щоб привчати до праці, самостійності. А кращою мотивацією для учнів школи служать їхні власні успіхи.

Чи можемо ми пояснити малюкові, чому важливо вчити математику, настільки переконливо, щоб він відразу полюбив царицю наук? Навряд чи. Тому і потрібне не нудне навчання, щоб достукатися до розуму і серця дитини.

Автор: Сергій Ковальчук, редактор рубрики "Україна" на ЖЖ.info
Україна | 01.02.2019 | Переглядів: 1875 | игры, дети, образование

Читайте також на цю тему: